1. HABERLER

  2. EGE

  3. Davutoğlu'ndan çözüm süreci açıklaması
Davutoğlu'ndan çözüm süreci açıklaması

Davutoğlu'ndan çözüm süreci açıklaması

Başbakan Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu'da PKK terör örgütünün faaliyetlerine ilişkin Çankaya Köşkü'nde STK temsilcilerine hitap etti. Davutoğlu'nun hedefinde HDP ve KCK vardı.

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, çankaya Köşkü'nde Doğu ve Güneydoğu İllerinden STK Temsilcilerine seslendi. 

HDP'li milletvekillerinin Kandil'e isyan etmesi gerektiğini belirten Davutoğlu, "HDP, her açıklamaları PKK tarafından tekzip yedi. Neden AK Parti binalarına ve farklı düşüncelere saldırı gerçekleştirildi. İlk mülteciler DEAŞ nedeniyle kaçmadı. Kürtler için ne doğruysa sadece ben bilirim diyen zihniyet paralelliği sorunu söz konusu." dedi.

"80 VEKİL GöNDERDİLER AMA..."

Davutoğlu konuşmasının devamında, "TBMM'ye büyük zafer psikolojisi içinde 80 vekil gönderdikten sonra, bu 80 vekilin dönüp Kandil’e doğru, artık silahları indirin, tehditlerinize son verin deme kararlılığını gösterebildiler mi? Şimdi bize çatışmasızlığı sona erdirmekle bizi suçluyorlar, hala bugün." diye konuştu.

davutoglundan-son-dakika-cozum-sureci-aciklamasi.jpg

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"BİZ BİRLEŞTİRİCİ GüCüMüZü GöSTERDİK"

Hepinizin takip ettiği gibi hükümet olarak yoğun bir istişare zemininde toplumun değişik kesimleriyle bir araya gelmeye özen gösterdik. Ortak aklı ayrıştırmak isteyenler arasında bir mücadele sergiliyoruz. Şu veya bu partiye mensup olanlar var. Ancak biz birleştirici gücümüzü gösterdik. Biz hep entellektüel ilmi siyasi hayatımızda da barındırdık.

"12 REJİMİ TEK TİPLEŞTİRME"

Biz Anadolu çocukları, Rumeli çocukları hep dedik ki biz farklı olmakla birlikte ortak kültürel mayanın neferleriyiz. Modern dönemde kadim ortak kültürel de herkes bizim tasnif edeceğimiz gibi yaşayacak dediler. Bunun en son çarpıcı örneği, 12 Eylül rejiminin getirdiği tek tipleştirme.

"DEAŞ İçİN GEREKEN öZVERİYİ GöSTERDİK"

Suruç'ta katliamları yapıp bunları göz ardı edenleri gördük. Suriye'den gelenler Türkmense onlara sahip çıkalım ancak Kürtleri göz ardı edelim diyenleri gördük. Bizim hükümetlerimiz çerçevesinde ayrıştırıcı bir politika hatırlayan varsa işte meydan burası. Biz Suruç'ta katliam yapan DEAŞ'a karşı da gereken özveriyi gösterdik. Suruç'taki bütün vatandaşlarımız için taziyelere gidip acılarını paylaştık.

"BARIŞTAN BAHSEDENLER TERöRE KARŞI..."

7 Haziran öncesinde veya sonrasında ortak vicdanımızın gereği olarak bütün acılara aynı prensiple yaklaştık. Ama barıştan bahsedenler teröre karşı mücadeleden bahsedenler Ceylanpınar'daki saldırıda herhangi bir kınamada bulunamadılar.

"PKK AYNI MANTIĞI TEMSİL EDİYOR"

Bir terör saldırısı olmuşsa ortak bir çoğrafyada ortak bir aklı harekete geçirmeliyiz. Ortak akıl egemenliğinde bakanlar farklı köklerden gelselerde aynı özeliğe sahipler. Bugün karşı karşıya kaldığımız adaletsizliklerin arkasında iki yaklaşım var. 12 Eylül benim aklım herkesin aklından üstündür yaklaşımıyla aynı yıllarda tek akıl vardır diyen PKK anlayışı aynı mantığı temsil eder.

"DİKKAT çEKİCİ... DEMİRTAŞ İLE GöRüŞüRKEN"

15 Temmuz, ben Demirtaş ile görüşürken, aynı saatlerde dikkat çekici, KCK sözde halk savaşını başlatma talimatını verdi. 19 Temmuz, Suruç’tan bir gün önce Cemil Bayık açıklama yaptı, "silahlanın ve halk savaşına hazır olun" diye. Kim adına, hangi savaşı başlatıyorsunuz? Size kim talimat verdi? Nereden talimat aldınız? Şimdi herkesin bu ortak akıl üretme anlamında, son 13 yıl içinde aldığımız mesafelere tekrar tekrar bakmasını rica ediyorum.

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.