1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Demirci: 'Öykülerimin sesli olmasını istedim'
Demirci: 'Öykülerimin sesli olmasını istedim'

Demirci: 'Öykülerimin sesli olmasını istedim'

Yazar Bünyamin Demirci’nin ilk öykü kitabı 'Kelebeğe Tapan Adam' Şule Yayınları’ndan çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel-

Yazar Bünyamin Demirci’nin ilk öykü kitabı Şule Yayınları’ndan çıktı. “Kelebeğe Tapan Adam” ismini taşıyan hikâye kitabı insanları düşünmeye itiyor. özellikle hikâyelerdeki ritim, işitsel öğeler ve akıcı dili okuyucuyu kendine bağlıyor. Yirmi dokuz hikâyeden oluşan kitabın aslında tek bir hikâye olduğunu belirtiyor yazar Bünyamin Demirci.

Kitabıyla ilgili soruları yanıtlayan Demirci, Edebiyata merakının ortaokul yıllarında başladığını belirterek “Beni edebiyatla ortaokul hocam tanıştırdı. çocukluğumdan bugüne ince işlere meraklıyımdır, edebiyat da ince bir iş.” dedi.

Yazar Demirci, asıl kırılma noktasının Rabindranath Tagore kitaplarının olduğunu vurgulayarak, “Benim kırılma noktam Tagore kitapları olmuştur. Bende etkisi çok büyük oldu. Bir şeyler yazıyordum, metinler, ama bunları herhangi bir kalıba sokmadan yapıyordum. Dört yıllık bir çalışmanın sonunda da böyle bir kitap ortaya çıktı, o da kaderini yaşayacak” şeklinde konuştu.


Bünyamin Demirci hikâyelerde, matematiksel kurguların kendisini çok sıktığını belirterek, “Matematiksel veriler beni sıkıyor. İşaretleri vermeyi sevmiyorum. Bir atmosfer kurmak ve sizi başka bir yere sıçratmak istiyorum. Gerçekten, başka bir gerçeğe…Başka bir derdim yok. çevremi dinliyor ve izliyorum, kelimeler ve sesler tetikleyici oluyor" ifadelerine yer verdi.

ŞİFA KAYMAK


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.