1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Demirtaş: Öcalan'ın tek mesajı yeter
Demirtaş: Öcalan'ın tek mesajı yeter

Demirtaş: Öcalan'ın tek mesajı yeter

Mardin'in Nusaybin ilçesinde konuşan Demirtaş, hendek ve barikatların kaldırılması için operasyonlara gerek olmadığı Öcalan'ın tek bir mesajının yeteceğini söyledi.

A+A-

Erzurum Güncel- HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Hendeklerin kapanması için Sayın öcalan ile müzakere yapılırsa onun tek mesajı yeter. Ancak o derse hendekler kapanır" dedi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde vatandaşlara hitap eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Demirtaş, "İmralı'da kurulmuş olan çözüm masasını ters yüz edip 'buzdolabına koyduk, bundan sonra çözüm yok' dediler. Hendekmiş, barikatmış inan ki bunlar bahane" ifadelerini kullandı.

"öCALAN'IN BİR MESAJI İLE çöZüLüR"

Hendek sorunun bir günde çözülebileceğini savunan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

"Altı aydır kapatamadığınız hendekler Sayın öcalan’ın mesajı ile çözülür, doğru mu? Bir barış mesajıyla onların hepsi kapanır. Bir müzakere, bir diyalog kapısıyla onların hepsi çözülür ama ne yapıyorlar 'hayır illa biz tank ile, top ile, havanla bilmem savaşla bunları hepsini ortadan kaldıracağız' diyorlar. Şehirlerin ne hale geldiğini gördünüz.”

"BAŞBAKAN HALA SAVAŞ MESAJI VERİYOR"

“Cizre, Sur, Nusaybin her biriniz burada yaşıyorsunuz” diyen Demirtaş, “çözüm yolu masadır dedikçe onlar 'hayır daha büyük bir şiddetle daha fazla askeri operasyonla biz bunların kökünü kazıyacağız' diyorlar. Bugün de bakın Başbakan halen ısrarla savaş mesajı veriyor” diye konuştu.

CİZRE'DEKİ YARALILAR: BURAKIN BİZ ALIP GELELİM

Cizre'de bir binada on iki gündür mahsur kalmış insanların olduğunu vurgulayan Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ben ve arkadaşlarım üç kişi, beş kişi yanımıza sadece sağlık ekiplerini, ambulansları alarak o binaya gitmek istiyoruz. 'Gidilemiyor' diyorlar, ya biz gideriz, yeter ki siz engellemeyin. Biz gideriz oradaki insanları alırız, çıkarırız. Siz engel olmayın yeter ki. Bir insani koridor açmanız lazım, bir sağlık koridoru açmanız lazım. Savaş zaten kötüdür ama savaşın içinde ahlaksızlık en kötüsüdür." İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.