1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Derin AK Parti'den Erdoğan operasyonu!
Derin AK Parti'den Erdoğan operasyonu!

Derin AK Parti'den Erdoğan operasyonu!

AK Parti içinde "derin bir yapının" var olduğunu söyleyen Hadi Özışık, Erdoğan'ı yalnızlaştırmak amacıyla bir operasyon yapıldığını iddia etti.

A+A-

Erzurum Güncel-

İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi özışık, AK Parti içerisindeki derin yapının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yanlızlaştırmak  için operasyona kalkıştığını iddia etti. Bülent Arınç'ın bu kadroda olmadığını; ancak açıklamalarının bu çevrelerin işine geldiğini söyleyen özışık, HDP'nin oy oranının ise yüzde 12'nin üstünde olduğunu söyledi.

CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın'ın modere ettiği Ne Oluyor'da konuşan İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı gazeteci Hadi özışık, AK Parti'de yaşanan Erdoğan-Arınç gerilimini değerlendirdi. 

AK Parti içinde "derin bir yapının" var olduğunu söyleyen özışık, bu yapının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yalnızlaştırmak amacıyla bir operasyona kalkıştığını iddia etti. Bülent Arınç'ın bu yapıya mensup olmadığını vurgulayan özışık ancak yine de bu derin yapının Arınç'ın çıkışını kendi amaçları için kullandığını kaydetti.

İşte özışık'ın açıklamalarından satır başları:

DERİN AK PARTİ'DEN ERDOĞAN'A OPERASYON!

Erdoğan başkanlık sistemini isteyerek Köşk'e çıktı. Bunu AK Parti içinde yoğun şekilde paylaştı tartıştı Cumhurbaşkanı olmadan önce. Ama yine de AK Parti'nin içinde derin bir yapının başkanlık sistemini istemediği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı'nı yalnızlaştırma operasyonu yapılıyor şu anda parti içinde. Bunu isimlendirmek doğru değil ama Ankara siyasetini çok iyi bilen insanlar orada bir şeylerin yaşandığı biliyor. Bülent Arınç ise bu kategoride bir isim değil. Erdoğan'ın kameralar önünde yaptığı açıklamadaki gibi Bülent Bey de aynı hatayı yaptı kameralar önünde konuştu. Bunlar kendi aralarında konuşulabilecek konulardı. Bu Cumhurbaşkanı'nı yalnızlaştırmak için fırsat kollayan çevrelerin işine yaradı.

ERDOĞAN VE DEMİRTAŞ RESTLEŞMESİ

HDP ve Erdoğan arasında karşılıklı bir restleşme var. Demirtaş seni başkan yaptırmayacağız diyor. Cumhurbaşkanı da başkan olmak istiyor, meydanlarda söylüyor bunu. Karşı taraf ise buna engel olacağız diyor. Cumhurbaşkanı da seni baraj altında bırakacağım diyor. 400 milletvekili istiyor ki bu HDP'nin baraj altı kalmasıyla mümkün olabilir ancak. Milliyetçilerin de Cumhurbaşkanı'nın son söyleminden etkileneceğini sanmıyorum. Aptal değil ki milliyetçiler de.

HDP YüZDE 12'NüN üSTüNDE OYLA BARAJI AŞACAK!

Bence HDP yüzde 12'nin üzerinde bir oy ile barajı geçecektir. AK Parti iktidarı yine devam edecektir ancak başkanlık sistemi için işler çok zora girecektir.

BU SAATTEN SONRA NORMALLEŞME OLMAZ

Arınç ile Gökçek arasındaki gerilimde bu saatten sonra normalleşme olmaz. Gökçek yine yeni tweetler atarak iddialarına devam ediyor. Arınç da 8 Haziran sonrası 100 tane dosyanın peşine düşeceğim diyor. Geçmişte kalan bir hesaplaşma sürüyor. İki tarafın da daha önce konuşması gerekiyordu çünkü iddialar geçmişe dönük. Ama bugüne daha ağır olarak yansıyor. Arınç bu işin peşini bırakmaz. Cumhurbaşkanı'na karşı aldığı tavırdan da geri adım atmış değil.


''internethaber''
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.