1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Devlet adamlarına rüşvet mi verdi?
Devlet adamlarına rüşvet mi verdi?

Devlet adamlarına rüşvet mi verdi?

Akşam gazetesinin 13 Mart tarihinde yer alan habere konu olan cemaatin Azerbaycan raporunu, Sabah gazetesi bugün yayınladı.

A+A-

Erzurum Güncel-

"Gülen'den skandal icazet" başlığıyla Sabah'ın haberinde, cemaat üyeleri devlet yetkililerine rüşvet vermekle eleştiriliyor.

Ancak haberle ilgili o dönemde cemaatten ya da Zaman gazetesinden herhangi bir açıklama gelmedi.

Sosyal medyada yayıldığı söylenen belgeyi Akşam gazetesi, 13 Mart tarihinde "paralel zula patladı" başlıklı haberiyle sürmanşetten duyurmuştu.

2013 yılı için hazırlanan raporda "Devlete ait kurum ve kuruluşlardaki dostlarımız için aylık masraflar için 3 milyon 565 bin dolar" deniliyordu.

Raporun, "Azerbaycan'daki nüfuzlu kişilere sunulan hediyeler" kalemindeki harcama tutarı ise 729 bin dolar gösteriliyordu.

Cemaatin Azerbaycan'daki imamlarından Mustafa T. tarafından Gülen'e gönderilen mali raporda harcamalar ve biriken paralar tek tek sıralanıyordu. Raporun Azerbaycan Hükümeti'ne yakın "adalet.az" adlı sitede yayınlandığı belirtilmişti.

53 MİLYON DOLARLIK BüTçE

Raporda, toplam harcamalar çıktıktan sonra kalan paranın (yaklaşık 36 milyon dolar) güvenilir kişilere ait özel kasalarda saklandığı belirtilerek, Türkiye'ye transferinin malum olaylar sebebiyle gerçekleşemediği belirtiliyor.

RAPORDAKİ 10 KALEM HARCAMA

rapor.20140411103548.jpg


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.