1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Din adamları açıklasın...
Din adamları açıklasın...

Din adamları açıklasın...

Volkan Konak, son zamanlarda yaşanılan kazalara 'kader' diyenleri eleştirerek din görevlilerinin konuya açıklık getirmesini istedi.

A+A-

Erzurum Güncel-

Tv8'de yayınlanan Aramızda Kalsın'a konuk olan Kuzeyin oğlu Volkan Konak, art arda gelen ve ülkenin gündemine bomba gibi düşen kazalara isyan etti. 

Yapılan açıklamalarda asansörün düşmesi, köprüye kamyonun çarpması ve son olarak devrilen kurumuş ağaçtan dolayı canların yitirilmesinin 'kaderden' kaynaklandığını söyleyenlere tepki gösteren 'Kuzeyin oğlu' canlı yayında şunları söyledi:

'İNANç KONUSUNDAN PARA KAZANAN İNSANLAR AYIP EDİYOR'

İnanç konusundan para kazanan insanlar ayıp ediyorlar. Kader konusunu açmaları lazım. Kader vardır ama kader limitlerdir. Nedir o? 200 sene yaşayamaman kaderdir. Dünyanın dönmesini engelleyememen kaderdir. Güneşin doğmasını engelleyememen kaderdir. Yani büyük prodüksiyonlar ve büyük limitlerdir. Trafik kazaları iddia ediyorum ve sabaha kadar tartışırım; kader değildir. 

'öLüMLER KADER İSE NEDEN İNSANLAR İçERİDE?'

Ben şu soruyu soruyorum o zaman lütfen cevap verin; eğer bu ölümler kader ise neden içeride insanlar yatıyor? çelişki değil mi bu? Kaderse ceza almaması gerek doğru mu? O zaman yalan söylemeyeceksiniz insanlara! Trafik kazası kader değildir. Asansörün düşmesi kader değildir.Madenlerde ölmek kader değildir. Hepsi cinayettir. Kasıtlı veya kasıtsız önemli değil.

'BEYKOZ'DAKİ AĞACIN DüŞMESİ KADER DEĞİL'

Beykoz'da ağaç düştü, 2 kadıncağız öldü. Biri emekli öğretmendi. Haberde diyor ki; 'Rüzgar yoktu, yağmur yoktu. Ağaç devrildi.' Be oğlum, ağaçta yaprak bile yok. Kurumuş ve düştü. Bu kadar basit. Bütün mesele o ağaca analiz yapılacaktı.Avrupa'da olduğu gibi.Onların künyeleri vardır. Zamanında kesilecekti. 'Rüzgar yok. Hay Allah! Kader...' Kader değil! Bu kasıtlı olmayan bir cinayettir! Cinayet demeyelim, ölüme sebebiyettir. İhmaldir.

'DİN UZMANLARI NEDEN KAZALARIN KADER 
OLMADIĞINI SöYLEMİYOR?'

Biz müzik öğretmeye çalışan duygusal insanlarız. Bir ülkede 35 kişi bir günde boğulurm u ya? Allah aşkına bana bunun cevabını verir misiniz. Neden din uzmanları bununkader olmadığını söylemiyor? 35 kişi ya! İnanamıyorum. Şimdi bu kader midir? Yüzme bilmeyen balık tutamaz kardeşim! Bu kadar basit.

'EMNİYET KEMERİ SIKIŞTIĞI İçİN...'

Ben ulaşım sorumluma makas aldırdım. Arabanızda ulaşabileceğiniz yakın yerde makas var mı? çok basit bir nüans söyleyeyim. Trafik kazasında emniyet kemeri kilitlenebilir.Asla açamazsın onu.Yapacağın tek şey o makasla emniyet kemerini kesmek. İşte bu ölüm kader değildir. Ben arabasının içinde kemeri sıkıştığı için yanarak ölen bir adam gördüm.Dolayısıyla uzun yol araba kullanan biri olarak söylüyorum, trafik kazaları asla kader değildir. 

'SİZİ YALAN İLE BESLİYORLAR!'

Yalan söylüyorlar! Saygı değer izleyenlerimiz, elleri öpülesiler sizi yalanla besliyorlar. Kader bu değildir.İşlerine geliyor öyle söylüyorlar. Lütfen dikkatli olun. Uzun yaşayın, türkülerden daha uzun ömürleriniz olsun. Lütfen!

"İnternethaber"
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.