1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Diyarbakır’da patlama: 3 ölü, 42 yaralı!
Diyarbakır’da patlama: 3 ölü, 42 yaralı!

Diyarbakır’da patlama: 3 ölü, 42 yaralı!

Diyarbakır’da, polisleri taşıyan servis aracına bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. Saldırıda 3 kişi öldü, 11’i polis 42 kişi yaralandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Olay, merkez Yenişehir ile Bağlar ilçeleri arasında bulunan Batıkent mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, burada bulunan bir çay bahçesinin önünde seyir halinde olan ve polisleri taşıyan zırhlı midibüse bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. Patlamada, 3 kişi öldü, 11’i polis 42 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla başta Diyarbakır Asker Hastanesi olmak üzere çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı. 

''3 KİŞİ öLDü, 42 KİŞİ YARALANDI”

Diyarbakır Valiliği, zırhlı polis midibüsüne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında, 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 11’i polis, 42 kişinin yaralandığını açıkladı.

Diyarbakır Valiliği, Bağlar ve Yenişehir ilçeleri arasında bulunan Batıkent Kavşağı’nda seyir halinde bulunun zırhlı polis midibüsüne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan bölücü terör örgütü mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri sırasında saat 16.30 sıralarında Batıkent Kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır. Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşların da aralarında olduğu yaralılar bulunmaktadır. Olayda 12 polis, 33 sivil olmak üzere 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, yaşamını yitirmiştir” denildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.