1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Doğan iddiası da gerçek çıktı
Doğan iddiası da gerçek çıktı

Doğan iddiası da gerçek çıktı

Fuat Avni Doğan grubuna yönelik soruşturma açılacağını günler öncesinden yazmıştı.

A+A-

Erzurum Güncel- Anadolu Ajansı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Doğan Medya Grubu bünyesindeki basın kuruluşlarında yer alan bazı haberlerden dolayı yetkililer hakkında, ”terör örgütü propagandası yapmak” suçundan soruşturma açıldığını duyurdu. Soruşturmanın gerekçesi olarak ise Güneş gazetesinin bir haberi gösterildi.

Güneş gazetesinin 10 Eylül 2015′teki ”Al Sana Belge” başlıklı haberinde Doğan grubu teröre destek vermek gibi ağır ithamda suçlanmıştı.

FUAT AVNİ YAZMIŞTI!

Fuat Avni, 1 Kasım’da yapılacak erken seçimlerden önce muhalif medyayı susturmak için operasyon planlandığını iddia etmişti.

Operasyonun bir ayağında sermaye diğer ayağında ise medya olduğunu ifade eden Fuat Avni, hedefteki şirket ve işadamlarının Eczacıbaşı, eski TüSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, İş adamı Osman Kavala ve Koç Grubu olduğunu öne sürmüştü.

Twitter fenomeni operasyonun medya ayağında da hedefte Aydın Doğan ve Akın İpek olduğunu, bu 2 medya patronunun mal varlıklarına el konulacağını ve kişisel veriler ile aile fertleri üzerinden kumpas dosyaları hazırlandığını iddia etmişti.

Abdurrahman Dilipak'tan şok iddia

Abdurrahman Dilipak’tan şok iddia

O YAZDI OPERASYONLAR BAŞLADI

Fuat Avni’nin bu iddialarının hemen ardından Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen İpek Grubu hakkında inceleme başlatılmıştı.

Nokta Dergisi sitesi de erişime kapatıldı

Nokta Dergisi sitesi de erişime kapatıldı

DüN NOKTA BUGüN DOĞAN GRUBU

Dün de Nokta dergisine polis “terör propagandası” suçlamasıyla operasyon düzenlemişti. Operasyonda derginin sorumlu müdürü gözaltına alınmış daha sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkemede “denetimli serbestlimk” yasasıyla serbest bırakılmıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından gelen “Doğan grubuna terör soruşturması” da gündeme bomba gibi düştü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.