1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Doğuda kar, güneyde güneş!
Doğuda kar, güneyde güneş!

Doğuda kar, güneyde güneş!

Türkiye’nin doğu illeri karla mücadele ederken,Mersinliler hafta sonu güneşli havanın tadını çıkardı.

A+A-


Erzurum Güncel- Türkiye'nin birçok bölgesi kar, yağmur ve fırtına ile boğuşurken, Mersin’in Silifke ilçesinde ise vatandaşlar denize giriyor.

Silifke’de iki gün etkili olan soğuk havanın ardından güneşin yeniden yüzünü göstermesi ile birlikte vatandaşlar sahil kenarlarına akın etti. Kafeteryaları dolduran Silifkeliler, güneşin tadını doyasıya çıkardı.
Bazı vatandaşlar sıcak havayı fırsat bilip denize girerken, kendilerini şanslı hissettiklerini belirttiler. Güneşli günün tadını doyasıya çıkaran vatandaşlar, Atakent ve Taşucu gibi sahil kenarlarında vakit geçirdi.
Hava sıcaklığının 20 dereceye kadar ulaştığı görüldü. Silifke’de yazdan kalma bir gün yaşandığını belirten vatandaşlar, “Sıcak havayı fırsat bilip sahil kenarına geldik. Hava çok güzel, biz de tadını çıkarıyoruz. Türkiye kışı yaşarken biz burada şanslıyız yazı yaşıyoruz” diye konuştular.  

ARDAHAN'DA KAR!

rdahan'ın yüksek kesimlerine yılın ilk karı yağdı. Kar yağışı sonrası Damal ilçesine bağlı Arapyurdu yaylasında mahsur kalan köylüler, İl özel İdaresi ekipleri tarafından kurtarıldı. Kar yağışının ardından yayla yolunun kapanması nedeniyle köylüler yaylada mahsur kaldı. Yayla sakinlerinin mahsur kaldığı ihbarı üzerine Ardahan İl özel İdaresi karla mücadele ekipleri harekete geçti. Bölgeye giden karla mücadele ekiplerinin Arapyurdu Yaylasında etkili olan kar yağışı nedeniyle ilerlemekten güçlük çektikleri belirtildi. Yapılan yoğun çalışmalar sonucunda yaylada mahsur kalan köylüler ile köylülere ait olan hayvanlar kurtarıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.