1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Dolmabahçe görüşmesinin sırrını açıkladı!
Dolmabahçe görüşmesinin sırrını açıkladı!

Dolmabahçe görüşmesinin sırrını açıkladı!

DGP Genel Başkanı İdris Bal, Tayyip Erdoğan ve Yaşar Büyükanıt'ın Dolmabahçe Sarayı'ndaki görüşmesine ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- DGP Genel Başkanı İdris Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplanıtısına dönemin Başbakanı Erdoğan ve  Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın Dolmabahçe Sarayı'ndaki görüşmesine ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya attı.

DOLMABAHçE İDDİASI

Bal, düzenlediği basın toplantısında, 2007'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın Dolmabahçe görüşmesini soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdığını kaydetti.

Bal, bu görüşmede, "Cemaatler bitirilmeli, illegal örgüt olarak kabul edilmeli, mal varlıklarına el konulmalı" konularının gündeme gelip gelmediğini önergede sorduğunu ifade etti.

AK Parti'nin "polisi, yargıyı, TüBİTAK'ı eğitimcileri, sağlıkçıları, AKP'lilerden seçmek istediğini" savunan Bal, şunları söyledi:

"İç güvenlik yasa tasarısı olağanüstü halin ülke geneline yayılması girişimidir. İç Güvenlik yasası, iktidarın keyfi baskılarını artırabilmek için canının istediği şekilde istediği kişiyi gözaltına alma, mal varlığına el koyma, korkutma, sindirme amacı için kullanacağı bir enstrümandır. İktidar iç güvenlik yasasıyla elini daha da rahatlatmak istiyor. Makul şüpheyle, kendi istiklal mahkemelerini kurarak, HSYK düzenlemesiyle rahatlattı. Bu düzenlemelere çerçevesinde polise, TüBİTAK, TİB'e operasyon yaptı ama daha da keyfi hareket etmek istiyor."

Aç DA GöRELİM, HODRİ MEYDAN!

Bal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika'da Türk okullarını kapatma talebini eleştirdi. Bal, şöyle devam etti: 

"Türk markalarını kapatın diyor. Akıl diyorum, insaf diyorum, izan diyorum. Bu millete karşı yapılan büyük bir haksızlıktır, ülkenin ufkunu karartmaktır. Bu düşmanlık bir kesime değil, millete düşmanlıktır. Millet bunu affetmeyecektir. Siz önce Türkiye'deki milli eğitimi düzeltin. Prafeprik okullarda eğitim görmeye çalışıyor. Hoca açığı var. Sen Türkiye'nin milli eğitimini düzeltememişsin de Afrika'da okul açıyorsun. Parayı, öğretmenleri nerede bulacaksın? Aç da görelim, hodri meydan.

Alkışlamazsam namerdim. Açamazsın, beceremezsin, zira devlet devlettir, STK STK'dır, işadamı işadamıdır. Sen bir kin uğruna, 17-25 Aralık çıkmasın, baskıların çıkmasın diye ülkenin ufkunu karartan adımlar atmaktan korkmuyorsun. Bu akılsızlıktır, bindiğin dalı kesmektir, millet olarak kendi topuğuna sıkmaktır. Yapılan bir kesime yönelik değil millete yönelik düşmanlıktır. Bu sağcılık, solculuk değil, millet projesidir, insanlık projesidir. Tüm dünya kucağını açmıştır. Bir Türk cumhurbaşkanına yakışmaz, kınıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.