1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Emniyeti karıştıran taciz
Emniyeti karıştıran taciz

Emniyeti karıştıran taciz

Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu, polis adayı Afgan kız öğrencilere taciz iddiasıyla çalkalanıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Afganistan ulusal polisinin eğitim gördüğü Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu “taciz” iddiası ile sarsıldı. Okulda öğretmen müdürlerden A.F.’nin, Afgan polis adaylarından N.’yi otomobiline alıp taciz ettiği öne sürüldü.

İHBAR MEKTUBU

Skandal, öğrencilerin tercümanı tarafından Afganistan’ın Ankara Büyükelçiliği ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilen bir ihbar mektubu üzerine ortaya çıktı. Mektupta taciz olayı anlatıldı ve Polis Okulu Müdürü F.B. ile yardımcısı N.B’nin yaşananları örtbas etmeye çalıştığı da öne sürüldü.

KöTü GöZLE BAKIYOR

İçişleri Bakanlığı’na da yansıyan olay üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, Sivas PMYO’da inceleme başlattı. İhbar mektubunda polis müdürü A.F.’nin Afganlı bayan öğrencilere “kötü” gözle baktığı ileri sürülerek şöyle denildi:

“Bir süredir Sivas Polis Okulu’nda tercümanlık yapıyorum. Okul, Afgan polis eğitimine hizmet eder. ülkemiz sorumluları Türk insanına güvenir ve bayanları Sivas’a eğitim için gönderir. Fakat, okul eğiticilerinden A.F. müdür kötü niyetlidir. Okulda eğitime gelen Nur.. adlı vatandaşımı, arabası ile dışarı çıkararak ahlaksızca kötülük yapmıştır. Bu kötülük ortaya çıkartılmıştır. Zaten A.F. müdür öğrencilere kötü, ahlaksızca bakmaktadır. Bu olay tüm tercümanlar, Afgan eğitim kumandanları, öğrenciler hatta okul yöneticilerince de biliniyor. Afgan eğiticiler daha fazla sabretmeyerek bu kötü durumu Okul Müdürü F.B.’ye anlattı.

KANDIRMACA GöREVDEN ALMA

Okul Müdürü, A.F.’yi kandırmaca olarak görevden aldı. Sadece bu kötü durumun üstünü örtmeye, ahlaksızlığı örtbas etmeye çalıştılar. Ama bilsinler ki bu ahlaksızlık örtülmeyecek Afganistan’a anlatılacaktır. Ben ve okuldaki tüm vatandaşlarım bu konudan rahatsızız. Bizim hayalimizde Türkler böyle değildir. Yetkililer bunu önlesinler. Bu okulda eğiticiler sadece para kazanmak istiyor, dostluğu unutuyorlar. Bu ahlaksızlıkla ilgilenmiyorlar. Afgan eğiticiler ile tek tek konuşulsa haklılığımız ortaya çıkacaktır”

2 BİN 264 AFGAN MEZUN OLDU

Sivas Polis Okulu’nda bugüne kadar bin 954’ü erkek, 284’ü kadın olmak üzere 2 bin 264 Afgan polisi eğitim görüp mezun oldu. Okulda halen 332 Afgan bayan polis adayı 6 aylık kurs görüyor. Afgan Ulusal Polisinin eğitimi Türkiye’nin öncülüğünde NATO, ABD ve Japonya’nın finans desteği kapsamında yürütülüyor.

Sözcü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.