1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erdoğan Bingöl için böyle konuştu
Erdoğan Bingöl için böyle konuştu

Erdoğan Bingöl için böyle konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yavuz Bingöl tartışmalarıyla ilgili sessizliğini bozdu.

A+A-

Erzurum Güncel-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili sözleri nedeniyle eleştirilen Yavuz Bingöl'e sahip çıktı.

"Yani bütün sanatçılar sizin gibi düşünmeye mecbur mu? Mahkum mu?" diyen Erdoğan sanatçıları cesur olmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çırağan Saray'ındaki Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğinin (ASKON) 9. Olağan Genel Kurulunda ses getirecek açıklamalarda bulundu. Bingöl'ün linç edilmek istendiğini söyleyen Erdoğan, sanatçıyı İşte o sözler:

LİNç ETMEK İçİN HER VASITAYI KULLANIYORLAR

"30 Ağustos resepsiyonunda, çok değerli bir sanatçımızla Yavuz Bingöl. Yemen Türküsü'nü birlikte söyledik. Aman Allahım. O sanatçımıza söylemediklerini bırakmadılar. çözüm süreci toplantısına katıldığı için yapmadıklarını bırakmadılar. Şu anda hala Türkiye'nin bu büyük sanatçısını linç etmek için ellerindeki her vasıtayı kullanıyorlar. Niye? Sen nasıl olur da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yan yana böyle bir resim verirsin? Aynı fotoğraf karesine nasıl girersin? Böyle bir zihniyet olabilir mi? Böyle bir baskıcı anlayış olabilir mi? Hani siz sanata değer veriyordunuz? Hani siz sanatçının yanındaydınız.

ALEV ALATLI'YA DA BUNU YAPIYORLAR

Alev Alatlı: George Orwell ayağa kalkar sizi ayakta alkışlardı

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük ödülleri töreninde konuşan yazar Alev Alatlı'nın yaptığı konuşma törene damga vurmuştu. Alatlı,  "Siz 'Dünya 5'ten büyüktür' dediğinizde, biliyor musunuz, 'Evrensel dolandırıcılığın hüküm sürdüğü zamanda gerçeği söylemek devrimciliktir' diyen George Orwell ayağa kalkar, bu sefer de o alkışlardı. Ona, Robinson Crusoe'nun yazarı Daniel Defoe da katılırdı" diye konuşmuştu.

Yani bütün sanatçılar sizin gibi düşünmeye mecbur mu? Mahkum mu? Böyle bir şey olabilir mi? Sizin söylemediklerinizi söylediği zaman 'tu kakamı' diyeceksiniz? Evet bunlardaki zihniyet bu. Anlayış bu. Bunu sadece o sanatçımıza değil. Hakikati söyleyen kim olursa olsun, ona yapıyorlar. Ahmet Kaya'nın bu ülkeden gidişi boynumuzu bükmüştür. O gün bu yazıları yazanlar hasta ruhludur.

İşten en son Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük ödülü'nü alan değerli yazarımız Alev Alatlı'ya da bunu yapıyorlar. Akil İnsanlar Heyeti içinde yer alan birçok sanatçımıza, gazeteci, düşünürlere de bunu yaptılar.

CESUR OLUN

Bütün sanatçılarımıza açık açık sesleniyorum: Cesur olun. Mahalle baskısına, dayatmalara, tekellerin tuzaklarına karşı cesur olun. Hiçbir sanatçımızın tahkir edilmesine, linç edilmesine, dışlanmasına asla izin vermeyecek, hakkın, hakikatin ve onların yanında dimdik durmayı sürdüreceğiz"

NE DEDİ? NE YAZILDI?

Aşağıda Yavuz Bingöl'ün Ahmet Hakan'ın röportajda aktardığı sözleri ile ses kaydından ham hali arasındaki farklar dikkatleri çekmişti.

AHMET HAKAN'IN YAZIMIYLA YAVUZ BİNGöL'üN SöYLEDİKLERİ

yavuz-bingölün-ahmet-hakanin-köşesindeki-kismi.jpg

YAVUZ BİNGöL'üN SES KAYDINDAKİ ORJİNAL SöZLERİ

yavuz-bingölün-ses-kaydindaki-sözledi.jpg

''internethaber''
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.