1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erdoğan: 'Davutoğlu, emanetçi değildir'
Erdoğan: 'Davutoğlu, emanetçi değildir'

Erdoğan: 'Davutoğlu, emanetçi değildir'

Başbakan Erdoğan AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmasında 'Davutoğlu’nun üstleneceği vazifeyi hakkıyla yerine getireceğine inanıyorum. Sayın Davutoğlu, emanetçi değildir.' dedi.

A+A-

Erzurum Güncel-

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde partililere sesleniyor.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Canlı yayın için tıklayın>>>

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına, kongreye katılanları selamlayarak başladı.

Erdoğan, geçmişte partinin kuruluşunda bir küçük yavrunun bir altın gönderdiğini hatırlatarak, "Kızımız diyor ki benim altınım yok ama benim de sevgim var, kabul eder misiniz diyor. Yurt içinden ve yurt dışından kongremize katılan misafirler, sevgili yol arkadaşlarım, kader arkadaşlarım, genç kardeşlerim, değerli hanım kardeşlerim, değerli beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Allah’ın selamı rahmeti bereketi hepinize, hepimize olsun diyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin birinci olağanüstü kongresinin milletimiz demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbim'den niyaz ediyorum. Tüm delegelerimize, AK Parti mensuplarına, her bir kardeşime, hem Ankara’ya hem kongre salonumuza hoş geldiniz diyorum" dedi.

13 yaşındaki AK Parti teşkilatının kuşkusuz her türlü övgüyü ziyadesiyle hak etiğini belirten Erdoğan, "Teşkilatamızda görev yapmış bugün aramızda bulunmayan ahirete intikal etmiş kardeşlerimi rahmetle yad ediyorum. Mekanlarının cennet olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Bu hareket hanım kardeşlerimizle güç kazandı. Yüreklerini ortaya koymalarıyla bugünlere ulaştı. Onlara şükranlarımı sunuyorum. Sevgili gençler, yüreği ak, bahtı ak gençler sizi yürekten selamlıyorum. Yarınlarımız olan, geleceğimiz olan, umudumuz olan gençler istikbalin siyasetçileri yarının idarecileri bugün sizleri çok farklı çok daha samimiyetle muhabbetle selamlıyorum. Sınır karakollarında gözünü değil gönlünü namlunun ucuna koyarak vatanının nöbetini tutan genç mehmetçikleri, askerimizi, polisimizi özellikle selamlıyorum" dedi. 

10 AĞUSTOS SüRECİNDE İŞTE BU TEŞKİLAT TARİH YAZDI

Seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “10 Ağustos sürecinde işte bu teşkilat tarih yazdı. Siz dağ taş demediniz, kar kış demediniz, durmak yok yola devam dediniz ve bütün zorluklara göğüs gererek çalıştınız. Her bir vilayetimizde aşkla, şevkle gayretle çalıştı. Bunun neticesinde sizler sadece Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine tanıklık etmediniz. Kendi ellerinizle inşa ettiniz imar ettiniz” dedi.

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde konuşan seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Geçmişte malum partimizin kuruluşunda ir küçük yavru bir altın bize göndermişti. Kızımı yok diyor ki ‘Benim altınım yok ama sevgim var kabul eder misiniz’ diyor. Saygıdeğer divan, yurtiçinden ve yurtdışında kongremize katılan kıymetli misafirler, yol arkadaşlarım, kader arkadaşlarım, hanım kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla, hasret ve muhabbetle selamlıyorum. Allah’ın selamı, rahmeti bereketi hepimize olsun diyorum. Adalet ve kalkınma partisinin 1. Olağanüstü büyük kongresinin ülkemiz, demokrasimiz, yeryüzündeki tüm dost ve kardeşlerim için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. AK Parti teşkilatının tüm mensuplarına, hem Ankara’ya hem kongre salonuna hoş geldiniz diyorum. Yurtdışından gelen ve bu anlamlı günümüzde heyecanını bizle paylaşan dost ve kardeş ülkelerden misafirlerimize hoşgeldiniz diyorum. Kurucularımızdan, milletvekillerimizden il ilçe başkanlarımızıza, belde eve köy temsilcilerimize sandık müşahitlerimize kadar tüm gönüldaşlarımızı selamlıyorum. Teşkilatımızda görev yapmış, kendileriyle bilikte yol yürümüş bugün aramızda bulunmaya ahirete intikal etmiş kardeşlerimizin mekanlarının cennet olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Kadın kollarımızı bugün bir kez daha özellikle selamlıyorum. Bu hareket kadın kardeşlerimizle güç kazandı, hamım kardeşlerimizin yüreklerini ortaya koyması sayesinde bugünlere ulaştı. Bu kutsal davayı bir oya gibi işleyen kadın kardeşlerimize bugün birkez daha şükranlarımı sunuyorum.Sizlere her zaman inandım, güvendim” ifadelerini kullandı.

“Gençler, sizler bu milletin umudusunuz. Sizler yeryüzündeki tüm mazlumların umudusunuz” diyerek gençlere seslenen Erdoğan,. Siler sultan Alparaslan’, Osman Gazi’ye Fatih Sultan Mehmet’ten Abdülhamit Han’a kadar uzanan bir kutlu davanının kahraman neferlerisiniz. Yarınlarımız, umudumuz olan gençler, istikbalin siyasetçileri bugün sizleri çok farklı çok daha samimiyetle, muhabbetle selamlıyorum. Buradan sınır karakollarında gözünü değil gönlünü namlunun ucuna koyarak vatanının nöbetini tutan genç Mehmetçikleri, askerimizi selamlıyorum. Saraybosna’da, Somali’de , Afganistan’da Türkiye’nin barışa olan sevdasının neferleri olan Mehmetlerimizi selamlıyorum. Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun diyorum. Dün 26 Ağustos’ta Malazgirt Zaferinin 943. yılını idrak ettik. 23 Ağustos’ta çaldıran zaferi’nin 500. yıldönümünü idrak ettik. Yavuz Sultan Selim, şehit ve gazilerimizi hürmetle yad ediyorum. 100. yıldönümü idrak ettiğimiz 1. dünya Savaşı’nda şehit ve gazi olan ecdadımızı hürmetle yadediyorum. 3 gün sonra 30 Ağustos’ta büyük zaferin 92. yıldönümü idrak edeceğiz, Kurtuluş Savaşı’nın tüm şehitlerini rahmetle yadediyorum. Kıbrıs ve Kore şehitlerimizi, terörle mücadelede şehit olan askerlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm şehit ve gazilerimizle birlikte onların eli öpülesi annelerini, babalarını şehitlerimizin gazilerimizin kutsal emanetlerini hürmetle selamlıyorum” dedi.

“10 Ağustos sürecinde işte bu teşkilat tarih yazdı” diyen Erdoğan, “Siz dağ taş demediniz, kar kış demediniz, durmak yok yola devam dediniz ve bütün zorluklara göğüs gererek çalıştınız. Her bir vilayetimizde aşkla, şevkle gayretle çalıştı. Bunun neticesinde sizler sadece Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine tanıklık etmediniz. Kendi ellerinizle inşa ettiniz imar ettiniz” ifadelerini kullandı.  

77 MİLYON HER FERDİNE SONSUZ TEŞEKKüR

Tarihimiz de ilk kez cumhurbaşkanı halkın sandığa gitmesi ile belirlendi. Sizler ilk turda bu kardeşinizi cumhurbaşkanı seçtiniz. Türkiye’ye böyle bir ilki yaşatmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu tarihi süreçte emeği olan milletimin 77 milyon her ferdine sonsuz teşekkür ediyorum.

Bugün bu olağan üstü kongrede gururla taşıdığım genel başkanlığı artık sizlere teslim ediyorum. 2001’de başlayan genel vazifem 13 yıl 13 gün sonra sona eriyor. Yarın inşallah yemin ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanlığını teslim almış olacağım.

1 Temmuz’da adaylığımın açıklandığı toplantıda bunun son değil yeni bir başlangıç oluğunu ifade etmiştim. Bugün değişen sadece şeklidir. Bugün öz değişmiyor, partimizin misyonu, davamızın ruhu, hedef ve ideallerimiz değişmiyor, sadece isimler değişiyor.

AK PARTİ ASIRLAR öNCESİNDEN BAŞLAYAN KUTLU BİR DAVAYI SIRTLANMIŞ BİR PARTİDİR

AK parti 13 yıllık bir parti olsa da asırlar öncesinden başlayan kutlu bir davayı sırtlanmış bir partidir. Sanmayın ki 13 yıllık bir yoldan geliyoruz. Biz asırlardır yürüyoruz. Asırlardır dünyayı daha yaşanabilir bir yer olmak için uğraş veriyoruz. Bu harekette Gazi Mustafa kemalin ruhu vardır, Bu harekette hiç şüpheniz olmasın merhum Turgut özal’ında emeği vardır.

Bu hareket Ahmet Yesevi’den Mevlana’ya, Yunus Emre’ye, Nazım Hikmet’ten Sezai Karakoç’a bereketli pınarlardan içmiş bir harekettir.

İsimlerin hiç ama hiç önemi yoktur. HZ Adem’den bu güne kadar bir çok insan dünyaya geldi. Mezarlıkta ismi unutulmuş nice insanlar var. Ancak iyinin ve kötülüğün mücadelesi devam etti. İsimler fanidir baki kalan davadır. Bugün o sancağı biz gururla taşıyoruz. Yarında bu sancak düşmeyecek, bu dava sahipsiz kalmayacak.

Bu büyük dava, bu kutlu hareket, mensupları ile şereflenmez. Tam tersine mensuplarına şeref verir. Şunu unutmayın ben yoksam dava da yok diyeler en baştan kaybetmiş olanlardır. Ben olmazsam dava ilerleyemez diyenler davanın özünü anlayamamıştır.

İstişareyi, ortak aklı dışlayan, ortak kararları beğenmeyen bu kutlu davaya haksızlık etmiştir. Bu dava hiçbir zaman koltuk davası olmamıştır.

Başkalarının oyuncağı olanlar çoktan unutuldular. Unutulmayan Namzet adaylar da yok değil var. Onlarda o çöplüğün içerisinde yerlerini alacaklardır. Bu büyük dava nice isimlere şahit oldu. O isimlerin hepsi geldi ve geçti ama dava işte burada. Bugünde o isimler değişecek. Hepimiz faniyiz. Rabbimden duam odur ki şahsımı da tüm yol arkadaşlarımı da her zaman hayırla hatırlanmasını nasip etsin.

Bizim sancaktarlığını yaptığımız dava 29 Ekim 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ta kendisidir. Biz Türkiye içinde farklı haller peşinde bir hareket değiliz.

TüRKİYE’Yİ BU YüRüYüŞTEN KURTARMAK İSTEYENLER OLDU

Bu topraklar devleti aliyyenin bakiyesi üzerinde inşa edilmiş olan bir Türkiye Cumhuriyetidir. Ama öz ve ruh değişmemiştir. 91 yıllık tarihimizde Türkiye’yi bu yürüyüşten kurtarmak isteyenler oldu. Ama millet buna müsaade etmemiştir. 13 yıllık genel başkanlık süresince ben ve arkadaşlarım bunu her zaman hatırlattık.

Ak Parti’yi kurduğumuz da iki büyük mücadeleyi ilke edindik.  Cumhuriyetimizi çok daha ileri seviyeye taşıyıp daha da güçlendirecek, 23 Nisan 1923 ruhunu yeniden canlandıracaktık. Allah’a hamd olsun bunları yerine getirdik. 12 yıl boyunca hem adalet hem de kalkınma mücadelesinde Türkiye’yi belirli bir yere getirdik.

EKONOMİ İNİM İNİM İNLİYORDU

Göreve geldiğimizde Ekonomi çok ağır bir krizin içindeydi. çarklar durmuştu işsizlik büyüyordu, ekonomi inim inim inliyordu. Esnaf siftahsız dükkanını kapatırken, çiftçinin ürünü para etmiyordu. AK Parti’nin iktidara gelmesiyle bu karamsar hava dağıldı.

13,5 katrilyon devletin işçisine memuruna borcu vardı. Bu borcu ödedik. Ziraat bankası çiftçiye yüzde 59 faizle kredi veriyordu. Şu anda yüzde0-8 aralığında kredi veriyor. 

Uluslararası Para Fonu’na Türkiye’nin 23,5 milyar Dolar borcu vardı. Geçen yıl Türkiye’nin IMF’ye borcunu sıfırladık.

Kişi başı milli gelir 3 bin 500 dolardı. Gelişmiş ülkelerde ne varsa aynısını Türkiye’de de olsun diye mücadele verdik.

12 Yılda 205 bin derslik inşa ettik. Okullarımıza 1 milyon adet bilgisayar gönderdik.

Demokrasimizin standartlarını yükseltmek için adalet saraylarında düzeltmeler yaptık.12 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. ülkemizi ilk defa yüksek hızlı trenle tanıştırdık. Asya ile Avrupa’yı denizin altından raylı sistem ile biz birleştirdik.

Göreve geldiğimizde Türkiye’de 26 havalimanı vardı, şimdi bu sayı 52 oldu.

Adalet mücadelesini sürdürdük. Vesayeti, tüm direnişlere rağmen kaldırdık. Kültürler üzerindeki baskılara son verdik. Yaşam tarzları üzerindeki kısıtlamaları kaldırdık. TBMM’de başörtülü olarak milletini temsil edebilmenin önünü biz açtık. AB’ye üyelik yolunda en somut adımları atan, bunları sürdüren biz olduk. özgürlükleri genişlettik.

AK Parti sadece Türkiye partisi değil, bir dünya partisidir. Bizi sevsin ya da sevmesin, milletin her ferdine ben elimi uzatıyorum. Yaşam tarzlarınızı, taleplerinizi anlıyoruz. Sizin de bizi anlamanızı istiyoruz. Kamplaşmaların, gerilimleri bir kenara bırakıp yeni bir sayfa açalım. Ana muhalefet yarın ki yemin törenine katılmayacağını söylüyor. Biz bir şey kaybetmeyiz onlar kaybeder. Her türlü kutuplaşma Türkiye’ye zarar verir. AK Parti hükümetleri 77 milyonun hükümetleridir. Kutuplaşmayla muhalefet yapılamayacağı görülmüştür.

Meclis’e yeniden girdiği bu günden bu yana MHP milletin hiçbir meselesine eğilmemiştir. HDP de tıpkı MHP gibi, teröre sırtını dayayarak varlık gösteren bir parti olmuştur.

Her sorunun çözüm aracı siyasetin, çözüm zemini TBMM’dir. Bunun dışında bir yol söz konusu olamaz. Yeni Türkiye çok güçlü bir temele dayanmaktadır. Yeni Türkiye çoğulcu bir Türkiye’dir. Yeni Türkiye’de makbul ve makbul olmayan vatandaş ayrımı yoktur. Yeni Türkiye’ye karşı bir direncin, eski Türkiye’ye karşı bir özlemin olduğunu görüyoruz. çözümü barışı reddeden bir siyasetin Türkiye’de bir karşılık bulması mümkün değildir.

Devlet içindeki paralel yapı siyasetten mahkum olmuştur. Güvenlik kurumlarının , yargının yeniden yapılandırılması son derece önemlidir. Pensilvanya hukuk sistemine emir, talimat veremez. Yeni Türkiye’de devlet içinde paralel yapılanmaya, çetelere asla prim verilmeyecektir.

Hizmet, eğitim diyerek yola çıkan yapının neden darbe girişiminde bulunduğunu sorgulasınlar. Yeni Başbakan’ın paralel yapıyla mücadele de son derece azimli, karalı, cesur olacağına inanıyorum. Yeni Başbakan’ın seçilmesinde, paralel yapıya karşı duruşu etkili olmuştur. Hakim ve savcılarımızın, Türkiye’nin yanında durduklarını biliyorum.

DAVUTOĞLU BİR EMANETçİ DEĞİLDİR

Davutoğlu’nun üstleneceği vazifeyi hakkıyla yerine getireceğine inanıyorum. Bugün seçilecek genel başkanı yarın akşam hükümeti kurmakla görevlendireceğim. Teşkilatın, yeni genel başkanın yanında duracağını biliyorum. Sayın Davutoğlu bir emanetçi değildir. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. AK Parti hiçbir zaman tek adam partisi olmadı olmayacak. Kurulduğu günden beri hep istişare yapıldı yapılmaya devam edilecek. Heyecanımız hedeflerimiz aynı. Partimizde sadece genel başkanın ismi değişiyor.

YENİ ANAYASA YAPACAK çOĞUNLUK YENİ HEDEF OLMALI

2015 seçimleri son derece önemli. Yeni anayasa yapacak çoğunluk yeni hedef olmalı. Bu veda, bu ayrılık sadece yeni bir başlangıç içindir. Belki eskisi kadar değil ama yine görüşeceğiz

‘İhanetin hesabını sormak boynumun borcu’

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.