1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Erdoğan: Huzur gelsin sokaklara
Erdoğan: Huzur gelsin sokaklara

Erdoğan: Huzur gelsin sokaklara

Kırmızı halıdan geçen Antalya Altın Portakal Film Festivali Uzun Metraj Jüri Başkanı Yılmaz Erdoğan, Kobani olaylarıyla ilgili olarak :'Biran önce sokaklarımıza huzurun gelmesini diliyorum. Festivalinde huzur içinde geçmesini diliyorum' şeklinde konuştu.

A+A-

Yılmaz Erdoğan: Huzur gelsin sokaklara - Foto Galeri

Erzurum Güncel- Yeşilçam’ın ünlü sanatçılarından Fatma Girik ve Filiz Akın kırmızı halıdan kol kola geçtiler. İki ünlü sanatı kırmızı halıda gazetecilere poz verip sorularını cevapladı. Filiz Akın, sinemanın yüzüncü yılında Antalya’da bulunmaktan onur duyduğunu belirterek, ilk programda da burada olduğunu hatırlattı.
Fatma Girik ise festivale ilgili olarak, “Siz yokken ben vardım. Portakalda ödül almıştım. Festivale gelmek hoş bir şey. Bu kadar sene sonra tekrar buraya gelmek, festivalin açılışını yapmak çok hoş bir şey. 57 sene film çekiyorsun ve hala film çekiyorsun hala Fatma Girik’sin. Hala kırmızı halıda yürüyoruz. Bunu yaşıyoruz” dedi.

“NEYİ PAYLAŞAMIYORUZ”
Son günlerdeki şiddet eylemleriyle ilgili bir soruya Girik, “Dışarıda gazete okumaya, televizyon aç her şeyi görürsünüz. Dışarıda bunlar olurken burada lay lay lom olmuyor. Sanat her şeyin üstesinden gelecek. Hangi kadın hangi canlı ister böyle bir şey olsun” dedi.

Aynı soruya Filiz Akın da, “Gönül isterdi ki bu böyle barış ortamında huzur içinde bir festival olsun. Bir takım üzücü olaylar yaşıyoruz. Sanat hepsinin üstesinden gelecektir eminim. Uzlaştırıcı olacaktır, diye düşünüyorum. Bu tür olaylar sadece sanatı değil her şeye gölge düşürüyor. Ama sanat devam edecektir” diye konuştu.

Festivaldeki sansür iddialarıyla ilgili soru üzerine Girik, “Ben sansüre karşıyım. Gençliğimde senelerce sansüre karşı Ankaralara yürüdük. 3,5- 4 kilo verdim. Sansürün yeniden hortladıysa kötü bir şey. Ben buraya birazda genç arkadaşlar için geldim. Onlara destek olmak için” dedi.
Filiz Akın, sansür konusuna girmek istemeyeceğini belirterek, sanatta özgürlükte yana olduğunu dile getirdi.

“HUZUR GELSİN SOKAKLARA”
Kırmızı halıdan geçen Antalya Altın Portakal Film Festivali Uzun Metraj Jüri Başkanı Yılmaz Erdoğan, Kobani olaylarıyla ilgili olarak, “ülke o kadar zor bir yerden yine bir zamandan geçtiği için memleketimizin en önemli sorunun sinema yada festival olmadığını bilerek konuşmak geliyor içimden. Dolayısıyla biran önce sokaklarımıza huzurun gelmesini diliyorum. Festivalinde huzur içinde geçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
Festivaldeki istifalarla ilgili olarak Erdoğan, “Herkesin istediğini koyma hakkı var. Bu hakkını kullanan arkadaşlar var. Onu istifa edenlere sorun” şeklinde konuştu.

“SANAT DEVAM ETMELİ”
Ulusal Uzun Metrajın jüri üyesi Ebru Ceylan da Kobani olaylarıyla ilgili olarak, “Aslında bana kalırsa ülkenin genel olarak içinde bulunduğu durum zaten çok moral bozucu. Bu yüzden festival aslında küçük sorunları dert etmeden her zaman ki gibi yapılmaya devam etmelidir. Tamda böyle bir zamanda yapılmaya devam etmelidir” değerlendirmesini yaptı.

Kırmızı halıdan eşi Ebru Türel ile yürüyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Manderes Türel de sanatın birleştirici gücüne dikkati çekerek, “Biz bugüne perde inmesini istemedik. Bu önemli etkinliği devam ettirmeye karar verdik. Tabi ki bu etkinliğin içinde müzik konser gibi eğlence etkinliklerini tamamen iptal ettik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı Allah’tan rahmet diliyorum. Ama bugün sanatın ve sanatçıların birlik ve beraberlik mesajına ihtiyacımız var. Bu sürecin çok büyük bir fırsat olduğunu ifade etmek istiyorum” görüşlerine yer verdi.

Kırmızı halıdan, Haldun Dormen, Fatma Girik, Filiz Akın, Yılmaz Köksal, Eşref Kolçak, Yusuf Sezgin ile diğer sinema sanatçıları ve davetliler kokteyle geçti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.