1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erdoğan'a jet yalanlama
Erdoğan'a jet yalanlama

Erdoğan'a jet yalanlama

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, böcek soruşturmasıyla ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- Fethullah Gülen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Böcek soruşturmasının Pensilvanya'yla bağlantısı var" yönündeki açıklamasını yalanladı.

Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak tarafından yapılan yalanlamada “Anlaşılmaktadır ki, ‘Yeni Türkiye’de’ soruşturmalar savcılıklarda değil havuz medyasında, yargılamalar mahkemelerde değil basın toplantılarında yapılmakta ve somut delil yerine siyasilerin ‘hislerine’ itibar edilmektedir” denildi.

Yazılı açıklama yapan Albayrak, şu görüşleri dile getirdi: 

“Kamuoyunda ‘böcek soruşturması’ olarak bilinen yargısal süreçle ilgili olarak, müştekisi Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün yapılan açıklamada, müvekkilim Sayın Fethullah Gülen kastedilmek suretiyle ‘Pensilvanya ile bağlantısı vardır’ şeklinde ifade edilen iddia kesinlikle doğru değildir.

Henüz mahkeme tarafından kabul edilmemiş ve gizliliği sona ermemiş olan bir soruşturma ile ilgili olarak hüküm verir tarzda açıklama yapılması, hukuki bir değerlendirme değil siyasi bir manevradır.

Söylenilenin aksine dinlemelerin örgüt, cemaat ya da ülke adına yapıldığına dair bir tespitin olmadığı iddianamede açık olarak belirtilmesine ve bu soruşturmada müvekkilime bir itham yöneltilmemesine rağmen, müvekkilimle bağlantısı varmış gibi açıklama yapmak, kara propaganda amacından başka bir anlam taşımamaktadır.


54243-(1).jpg

ZALİMLER MAHKUM OLMUŞTUR


Anlaşılmaktadır ki, ‘Yeni Türkiye’de’ soruşturmalar savcılıklarda değil havuz medyasında, yargılamalar mahkemelerde değil basın toplantılarında yapılmakta ve somut delil yerine siyasilerin ‘hislerine’ itibar edilmektedir.

Müvekkilim hakkında bir yıldır sürdürülen kampanyanın nihai hedefi siyasi bir dava açılmasını sağlamaktır. İnsanlık tarihi göstermiştir ki hiçbir siyasi dava sahibinin istediği amaca ulaşamamıştır. Vicdanlarda mazlumlar değil her zaman zalimler mahkum olmuştur.

Bugüne kadar olduğu gibi hukuk, vicdan ve ahlak ilkeleri hiçe sayılarak dile getirilen iftiraların failleri hakkında yasal başvurular yapılacak ve sonuna kadar takipçisi olunacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.