1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erdoğan'dan Arda ve Terim açıklaması
Erdoğan'dan Arda ve Terim açıklaması

Erdoğan'dan Arda ve Terim açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Şampiyonası'nda taraftarların tepki gösterdiği milli takım kaptanı Arda Turan ve teknik direktör Fatih Terim’e sahip çıktı.

A+A-


Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sanatçılara ve sporculara Hüber Köşkü'nde iftar yemeği verdi.

İftar programına sanat ve spor camiasından; Orhan Gencebay, Sevim Emre, İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Sibel Can, Cengiz Kurtoğlu, Murat Dalkılıç, Mustafa Ceceli, Alişan, Ece Erken, Petek Dinçöz, Yavuz Bingöl, Hande Yener, Fikret Orman, Ergin Ataman, Necati Şaşmaz, Gülben Ergen'in de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

EZANI MUSTAFA CECELİ OKUDU

Sanatçı Mustafa Ceceli'nin akşam ezanını okumasıyla programda yer alan ünlü isimler oruçlarını açtı.

"MİLLETE HUSUMET İçİNDE KENDİNE SANATçI DİYEN BİR KESİM VAR"

Programda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "ülkemizde adeta kendi ülkesine, kendi milletine husumet içinde olan ve kendilerine sanatçı diyen, aydın diyen bir kesimin de var olduğunu üzüntüyle görüyoruz. Hatta bu kesim, sanat ve spor camiasının önemli bir bölümünü de baskısı ve tasallutu altında tutuyor. Bunların gözlerini öylesine bir nefret bürümüş ki milli ve yerli duruş sahibi sanatçılarımızı, sırf bu onurlu tavırlarından dolayı linç etmeye kalkıyorlar. Teröristlere destek verirken çok cesur ve istekli olan bu kesim, konu ülkenin ve milletin birliği, beraberliği, kardeşliği olduğunda, hemen işi slogana ve yalana döküyorlar. Bu tavrın sanatla, sanatçılıkla bir ilgisi yoktur" diye konuştu.

"SİZLERDEN çOK BüYüK BEKLENTİLERİM VAR"

Sanatçıların da siyasetçiler kadar toplumu etkileme gücü olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasetçilerin attıkları her adım, ağızlarından çıkan her söz yakından takip edilir. Halbuki sanatçıların ve sporcuların toplumu etkileme gücü, siyasetçilerden daha az değildir. Bu konuda sizlerden çok büyük beklentilerim olduğunu özellikle belirtmek isterim. Sanat ve spor konusu artık ciddi bir eğitim, ciddi bir birikim, disiplinli bir çalışma işi haline gelmiştir. Bu işlerin tesadüflere bağlı olduğu, sokakların öğütücü çarkları arasından kurtulup kendini ispat edebilenlerin sanatçı veya sporcu olduğu dönem, yavaş yavaş geride kalıyor" şeklinde konuştu. 

ARDA TURAN VE FATİH TERİM AçIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Şampiyonası'nda taraftarların tepki gösterdiği milli takım kaptanı Arda Turan ve teknik direktör Fatih Terim’e sahip çıkarak “Takım kaptanımıza karşı yapılan tezahüratları hiçbir şeyle izah edemiyorum. İspanyol gelip arkadaşını teskin ediyor siz yuhalıyorsunuz, utanmıyor musunuz? Teknik direktörün hamile olan kızına sosyal medyada yapılanları bir baba olarak kabul edemiyorum” dedi.

Avrupa Şampiyonası'nda tepkilere maruz kalan milli takımın kaptanı Arda Turan ve teknik direktör Fatih Terim’e sahip çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak çok üzüldüğümüzü belirtmek isterim. Milli takımımız Avrupa Şampiyonası'nda. İlk iki maçta takımımız ne yazık ki 2 mağlubiyet aldı. Takım kaptanımıza karşı yapılan tezahüratları hiçbir şeyle izah edemiyorum. Dünyanın en güçlü takımına transfer olmuş, bugüne kadar başarılar elde etmiş. Bir anda ne oluyor ‘dışarı çık’ deniliyor. öbür yandan İspanyol gelip arkadaşını teskin ediyor. Siz yuhalıyorsunuz utanmıyor musunuz” dedi.

Fatih Terim’e ve kızına yönelik sosyal medyadaki tepkileri de sert dille eleştiren Erdoğan, “Teknik direktöre, hamile olan kızına sosyal medyada yapılanları bir baba olarak kabul edemiyorum. Ne ahlakta vardır ne edepte vardır. Sporda galibiyetler de mağlubiyetler de vardır. Salı günü daha bir maç oynanacak. Ama şu an tamamen önünü kapatıyorsunuz. Yorumcular şimdiden konuşuyor. Durun ya bunlar bir bitsin, gerekirse oturur konuşuruz. Başta teknik direktörümüz olmak üzere futbolcularımıza azminizden bir şey kaybetmeyin diyorum. Başarılı da dönseniz, başarısız da dönseniz siz milli takımımızsınız. Oraya kadar gittiniz ya tebriklerimi sunuyorum” diye konuştu. 

OĞUZCAN YAZAR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.