1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Erdoğan'dan Demirtaş'a ağır cevap!
Erdoğan'dan Demirtaş'a ağır cevap!

Erdoğan'dan Demirtaş'a ağır cevap!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP lideri Demirtaş’ın 'Suruç katliamı saraya bağlı gladyo örgütünün işi' sözlerine çok sert cevap verdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunduğu Pekin’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, Selahattin Demirtaş’ın Suruç saldırısının saraya bağlı gladyo örgütü tarafından gerçekleştirdiği iddiasına “Bu aslı astarı olmayan, kusura bakmayın biraz ağır olacak terbiyesizce bir ifadedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temaslarda bulunmak üzere geldiği Pekin’de katıldığı Türk-çin İş Forumu’nun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, çin ziyaretine dair sorulan soruya, “Genel itibariyle ziyaretimiz gerçekten çok verimli geçti. Sayın başkanla yaptığımız görüşmede Türkiye-çin Halk Cumhuriyeti ilişkilerini A’dan Z’ye ele alma fırsatımız oldu. Bu ikili ilişkilerde hemen hemen birçok alanda gerek siyasi gerek askeri, gerek eğitim, kültürel, ticari alanlarda neler yapabiliriz, bunları görüşme fırsatımız oldu. Geleceğe yönelik de ilgili bakan arkadaşlarımıza da gerekli talimatlar verildi. Bundan sonraki süreçte gerek bakan arkadaşlarımız işin takipçisi olurken gördüğünüz gibi yaklaşık 120 kadar bizden 160 civarında da çin tarafından iş adamlarının katıldığı bir iş konseyi toplantısı gerçekleştirmiş olduk. Ve iş konseyi toplantısında da iş adamlarımızın birbirleriyle sektörel olarak bu görüşmeleri yaptılar. Şu an son kapanışta birlikte iş adamlarımıza hitap etme imkânımız oldu. Bu da inanıyorum ki iş adamlarımızın heyecanına farklı bir heyecan katmış oldu. Bundan sonraki süreci bizim de aynı zamanda takip etme fırsatımız olacak” dedi.
Erdoğan, İslam Derneği Temsilcileri ile yaptığı görüşmeye ile ilgili olarak, “İslam Kültür Merkezi’nin temsilcileriyle olan görüşmede de bize verdikleri rakamlar filan gerçekten umut verici. Burada 35 bin camiinin ve 40 bin din görevlisinin olduğunu kendilerinden öğrendik. Ve bu mutluluk verici ve şu an da bizim Diyanet İşleri Başkanlığımızla da sürekli irtibat halindeler. Bu verdiklerini ben bir müjde olarak kabul ediyorum. Tabi şunu kendilerine de çok açık net bir şekilde söyledik. Aranızdaki birlik beraberliği aynı şekilde ülkenin kendi içindeki birlik beraberliğe de yansıtmanız çok çok isabetli olacaktır. Ve bu konuda da onların bunun idrakinde olduğunu gördüm. Temenni ederiz ki büyüyen, güçlenen çin içerisinde Müslümanların da aldıkları yer buna göre doğru orantılı olarak devam etsin” açıklamasını yaptı.

"ABİSİ DAĞDA, KENDİSİ DE FIRSAT BULUNCA ORAYA KOŞAR"

Erdoğan basın mensuplarının, Selahattin Demirtaş’ın Suruç saldırısının saraya bağlı gladyo örgütü tarafından gerçekleştirdiği iddiasına yönelik soruya ise, “Bu aslı astarı olmayan, kusura bakmayın biraz ağır olacak terbiyesizce bir ifadedir. Bir defa cumhurbaşkanlığı makamının bu tür densizliklere alçaklıklara düşmeyecek kadar yüksek bir makam olduğunu özellikle ifade etmek isterim. Her şeyden önce bu ifadeleri kullanan şahıs, 6-7-8 Ekim 50 kişinin öldüğü o katliamın baş sorumlusudur. Şu ana kadar dokunulmazlık zırhı altında bugüne kadar bu süreci yazık ki getirmiştir, lekelemiştir gölgelemiştir. Ve şu anda da bakın hala Avrupa’nın hatta en son Amerika’nın bir terör örgütü olarak ifade etiği PKK’ya yönelik böyle bir yaklaşımı ortaya koyamamaktadır. Zaten ağabeyi malum dağda yetişmiş dağda bugüne kadar gelmiş olan bir kişi, kendisi de fırsatı bulduğunda herhalde oraya koşar. Zaten zaman zaman oradan malum talimatları alan tipler bunlar. Bir defa bunların ağzından çıkan her kelamı kulaklarının duyması lazım. Her şeyden önce bugüne kadar ülkenin huzur için refahı için çalışan bir cumhurbaşkanına kalkıp da bu tür yakıştırmaların içerisine girmek olsa olsa sadece kendi üzerindeki o karanlık bulutları dağıtmaya yönelik adımlardır. Haddini bilsin derim. Olay budur” yanıtını verdi. 

MUSTAFA VERGİVEREN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.