1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erdoğan'dan Gezicilere çok sert sözler
Erdoğan'dan Gezicilere çok sert sözler

Erdoğan'dan Gezicilere çok sert sözler

Başbakan Erdoğan, Memur-Sen'in düzenlediği programda konuştu.

A+A-

Erzurum Güncel-

Başbakan Erdoğan, Memur- Sen'in düzenlediği "Fetih ve Gençlik" temalı 'Türkiye Buluşması'nda konuştu. Gençlere siyasetin yolunu açtıklarını söyleyen Erdoğan, 3 dönem kuralını hatırlattı. Gezi Parkı olaylarını da eleştiren Erdoğan, başörtülü kızlara saldıranların bira şişeleriyle sokaklara TC yazdıklarını söyledi.
 
Erdoğan, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen'in düzenlediği, "Medeniyetimiz ve Büyük Türkiye Yolunda Eğitim, Fetih ve Gençlik" temalı Türkiye Buluşması'nda katıldı.

Toplantıda Memur Sen Genel Başkanı  Ahmet Gündoğdu konuşmasından sonra Gençlik ve Spor Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı'ndan sonra Başbakan Erdoğna kürsüye çıktı.

ERDOĞAN'IN TARİFİ İLE FETİH 

Başbakan Erdoğan, "Bugün 29 Mayıs" dedi ve İstanbul'un fethini hatırlattı. Daha sonra Eğitim Bir-Sen'in kurucusu Mehmet Akif İnan'ı andı. 

Erdoğan "Fetih asla ve asla işgal değildir, zorla almak, gaspetmek hiç değildir. Fetih açmaktır, engelleri ortadan kaldırmaktır, hem kapılardaki hem gönüllerdeki mühür ve giriftleri kırıp atmaktır.  Fetih surları aşmak değil, gönül surlarını aşarak kalplere ulaşmaktır" diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları; 

"Bundan 1 yıl önce, İstanbul'da bazı kendini bilmezler, bazı densizler, gittiler duvarlara'Zulüm 1453'te başladı' diye yazdılar, maalesef.... İşte bu zihniyet, barışı savunamaz. Bu zihniyet hakkı, adaleti, dayanışmayı, dostluğu, kardeşliği savunamaz. Bu zihniyet, fethi de anlamamış, fetih medeniyetini de anlamamış bir zihniyettir. Onun için bunlar molotofkokteylleriyle cam çerçeve indirirler, insanları öldürürler. Onun için başörtülü kızlarımıza alçakça saldırdılar. Onun için mabetlerimize saygısızlık yaptılar. Onun için sokakları savaş alanına, çatışma alanına çevirmek istediler. 

112.20140529233519.jpg


"BİRA ŞİŞELERİYLE TC YAZDILAR"

Fethe, İstanbul'un fethine zulüm gibi bakanlar, işte bu zihniyetlerinden dolayı gittiler Türk bayrağını yaktılar. Bira şişeleriyle TC yazdılar. Bölücü örgüt liderlerinin posterleriyle Gazi Mustafa Kemal'in posterlerini yan yana açtılar. Fethi ve fetihruhunu anlamış bir gençlik bunları yapmaz. Medeniyet tasavvuru olan bir gençlik, bizim gençliğimiz bunları yapmaz.

"SAHTE HOCALARA İTİBAR ETMEYECEKSİNİZ" 
 
Kardeşlerim! Sahte peygamberlere, sahte şeyhlere, sahte hocalara itibar etmeyeceksiniz. örgüt çıkarlarını, dininin, peygamberinin bile üzerinde gören, örgüt mensuplarını kandırmak için, sevgililer sevgilisi peygamberimizi, Miraç gecesinde, kat kat semadan indirip, kamyonete bindirecek kadar edepten uzaklaşan örgütlerin peşine takılıp gitmeyeceksiniz. çatışmayı, can almayı, kırıp dökmeyi ideal haline getirmiş örgütlerin tuzağına düşmeyeceksiniz. Başkasının fikrine, özgürlüğüne, değerlerine saygı göstermeyen, başkasının hayat tarzına tahammül edemeyen akımlara asla pirim vermeyeceksiniz. Medeniyetimizin temel kaynakları, her zaman biliyorum ki sizin rehberiniz olacaktır. Ecdadınız özellikle de şehit dedeleriniz, dedeleriniz, sizlerin, bizlerin rehberi olacaktır. Karşılaştığınız her yeni durumu hakkaniyet nizamında tartacak ve istikametinizi ona göre belirleyeceksiniz. İnanıyorum ki bu sayede şaşmayacak, şaşırtılmayacaksınız." 
 
"SEçME SEçİLME YAŞI 18"

Göreve geldiklerinde seçilme yaşını 30'dan 25'e indirdiklerini, şimdi de 18 olması önerisini tartışacaklarını ve bu adımı da atacaklarını bildiren Erdoğan, "Seçme seçilme yaşını 18... Almanya böyle, Hollanda böyle. Avrupa'daki bir çok ülkede bu böyle. Bazılarında da 21... Değerli kardeşlerim 18... Seçilmeye niye bu hakkı vermiyorsun? Zor olan seçilmek değil, seçmektir.

MUHALEFETE YüKLENDİ
 
Seçilme yaşı 25 olduğunda, MHP'nin bir temsilcisi Meclis'te basın toplantısı yapıyor. İki genci sağına, soluna almış... Söylediği ne? 'çoluk çocuğa mı bırakacağız parlamentoyu' diyor. Ben bir kısım genç kardeşlerimi anlamıyorum. Size güvenmeyen, size inanmayan... 'Parlamentoyu çoluk çocuğa mı bırakacağız' diyenlere sormak lazım, sana mı bırakacağız? Parlamentoya kim gelecektir? Halkından temsil yetkisini alan gelecektir. Şu anda 25 yaptık da parlamento 25 yaşında olanlarla mı doldu? Şu anda 25-30 yaş arası genç sayısı parlamentoda parmak sayılarını geçmez. 550 kişilik parlamentoda parmak sayılarını geçmez. Durum bu ama bizim ufuk vermemiz lazım. Genç kuşaklar, genç nesiller, 'Ben üniversiteyi bitirir bitirmez siyaset yapmak istiyorum ve parlamentoya gireceğim' azmiyle koşar"
"İnternethaber"
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.