1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Erdoğan'dan ilginç yorum!
Erdoğan'dan ilginç yorum!

Erdoğan'dan ilginç yorum!

Dün kaybettiğimiz Türk müziğinin usta ismi Erol Büyükburç'un ölümü hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'bugün ölümü düşündürücüdür' dedi.

A+A-

Erzurum Güncel-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erol Büyükburç'un ölümü üzerine açıklama yaptı. Erdoğan, Büyükburç'un yarınki (bugün) programı öncesi ölümünün düşündürücü olduğunu söyledi.

Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader'i Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlayan Erdoğan yaptığı görüşme sonrası basın mensuplarının sorularına cevap verdi.

Erol Büyükburç'un ölümüne değinen Erdoğan, Büyükburç'a Allah'tan rahmet yakınlarına ise başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bizim pop müziğinde değerli sanatçımız Erol Büyükburç'un bugün (dün) evinde ölü olarak bulunduğuna dair haberi aldık. Bundan dolayı hüznümüz var. Kendisine rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. özellikle de yarınki (bugün) bir program öncesinde böyle bir şeyin gerçekleşmiş olması düşündürücüdür. Şu anda güvenlik güçlerimizden henüz bu işin neticesini almadık. Nedir, ne değildir... Bu bir adli tıp konusudur. Adli Tıp incelemelerini yapacaktır, ondan sonra da bizlere gerekli bilgiler bu konuyla ilgili verilecektir" 

EROL BüYüKBURç NEDEN öLDü?

Türk pop müziğinin en ünlü isimlerinden 79 yaşındaki Erol Büyükburç İstanbul Etiler'deki evinde ölü olarak bulundu. Etiler'de oturan Erol Büyükburç’u saat 11.00 sıralarında telefonla arayan ve ulaşamayan menajeri Osman Nuri Yazıcı, polisten yardım istedi. Polis ekipleri ünlü sanatçının evine saat 12.00 sıralarında gelerek, çilingir yardımıyla kapıyı açtı. 

YATAK ODASINDA BULUNDU

Evde yapılan incelemede Erol Büyükburç’un cesedi, yatak odasında bulundu.Yatağının yanında yüzü koyun yatan Büyükburç’un öldüğü anlaşıldı.

EVİN KAPISI İçERİDEN KİLİTLİ

Polis ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede Erol Büyükburç’un üzerinde darp ya da ölüme sebep olacak herhangi bir iz bulunamadı. Ev kapısının içerden kilitli olduğu ve ev içinde her şeyin normal olduğu görüldü.

Kalp ve şeker hastalığı bulunan ünlü sanatçının kalp krizi sonucu ölmüş olabileceğini belirten yetkililer, kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak incelemenin ardından belirleneceğini söylediler. Büyükburç'un kesin ölüm nedeninin, incelemelerin ve Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacağı bildirildi.

YATAK ODASININ KAPISI DA KİLİTLİYDİ

Erol Büyükburç’un evine çilingir ile giren kapıcı Nurettin Bozdağ, "Yan apartmanın kapıcısı beni aradı. Erol Bey’in kapısını çalıyoruz ama kapıyı açmıyor. Tanıdığın çilingirci varsa çağıralım dedi. Bizde çilingirle eve geldik. Erol Beyin menajeri kapıyı kıralım içeri girelim deyince çilingir kapının göbeğini kırarak içeri girdik. Yatak odasının kapısı da kilitliydi. Onu da çilingir yardımıyla açtık. Erol bey yerde uzanmış halde yatıyordu. Menajeri Erol Büyükburç’un telefona uzandığını ama ulaşamadığını söyledi" dedi.

EROL BüYüKBURç'UN öLüM SEBEBİ : MENAJERİ AçIKLADI

Menajeri Osman Nuri Yazıcı Erol Büyükburç 'un kalp krizi sonucu öldüğünü açıkladı. Yazıcı , “Gece kalp krizi sonucu vefat ediyor. Hepimizin başı sağ olsun. O ölmedi, yaşıyor. Yapacakları, bundan önceki yaptıkları hep beraber onu öldürmeyeceğiz. çok büyük bir üstattı. Türk popunu kuran bir insandı. Hepimizin başı sağ olsun”dedi.

Yazıcı, basın mensuplarının, “Rahatsızlığı var mıydı?” sorusuna ise “Hayır, şekeri vardı” yanıtını verdi. Usta sanatçının kalbinde üç tane stent olduğunu ifade eden Yazıcı, “Dün akşam en son 23.00 sıralarında evine bıraktım. Yarın Bursa’da konseri vardı. Hatay’dan geldik. Provalarını yaptı canlı orkestrasıyla. Yarın konseri vardı. Gayet iyiydi” dedi.

10 GüN SONRA DOĞUM GüNüYDü

Yatak odasında ölü bulunan ünlü sanatçı Erol Büyükburç'un 10 gün sonra 80 yaşına basacağı öğrenildi. 79 yaşında ölen sanatçı en acı olaylarından birini 1999 yılında yaşadı.

Türkan Türker ile beraberliğinden olan kızı Ajlan Büyükburç, 22 Temmuz 1999'da, Muğla'nın Fethiye ilçesi yakınlarında sabah saatlerinde geçirdiği trafik kazası sonucu henüz 29 yaşında yaşamını yitirdi.

Babası gibi müzisyen olan Ajlan, ehliyetini kazadan sadece üç gün önce almıştı. Görgü tanıklarının ifadesine göre olay, Ajlan Büyükburç'un önüne çıkan virajı hızla döndükten sonra yol ayrımında paniğe kapılıp frene basması ile meydana gelmişti.

Anayoldan çıkıp stabilize yola giren otomobil, üç takla attıktan sonra da park halindeki bir traktöre çarpmıştı. Olay yerinde hayatını kaybeden genç sanatçı, İstanbul Mihrimah Sultan Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

''internethaber''
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.