1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Ermeni soykırımı anıtı yıkılıyor
Ermeni soykırımı anıtı yıkılıyor

Ermeni soykırımı anıtı yıkılıyor

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün yazısı üzerine harekete geçen Tunceli Valiliği, üzerinde ASALA teröristlerinin isminin de bulunduğu anıtı yıktırma kararı aldı.

A+A-

Erzurum Güncel- 26 Nisan 2016 tarihinde Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’ne bağlı Aşağıdoluca Köyü’nün Pembelik Baraj Gölü’nün kıyısında inşa edilen ve üzerinde ““Ermeni soykırımını lanetliyoruz. Armenak Bakırcıyan’ı anıyoruz ve Hrant’ı anıyoruz. 100’üncü yılında Ermeni soykırımı devam ediyor” yazılı ‘sözde Ermeri soykırımı anıtı’ yıkılıyor.

SAYGI öZTüRK YAZMIŞTI

Dün Sözcü Ankara temsilcisi Saygı öztürk’ün gündeme getirdiği ‘anıt’ sonrası harekete geçen Tunceli Valiliği anıtı yıktırma kararı aldı. Anıt 26 Nisan 2016 tarihinde açılmış, açılışa Yunanistan’dan, Fransa’dan Ermeni diasporasının temsilcileri de katılmıştı.   2007 yılının Ocak ayında bir suikaste kurban giden gazeteci Hrant Dink’in adınının ‘kalkan yapıldığı’ anıt üzerinde ASALA ve PKK’lı teröristlerden Armenak Bakırcıyan, Manuel Demir, Nubar Yanıkyan, Kevork çavuş, Monte Melkonyan, Antranik Uzunyan’ın da isimleri bulunuyordu.

İLGİLİ HABERTürkiye'de Ermeni terörist için anıt mezar diktilerTürkiye'de Ermeni terörist için anıt mezar diktiler

MONTE MELKONYAN KİMDİR?

Monte Melkonyan Ermeni ASALA terör örgütünün liderlerinden birisi olarak tanınıyor. 1993’te Karabağ Savaşı’na Ermenistan Silahlı Kuvvetleri desteğindeki Ermeni milislerin komutanı olarak katılmıştı.
1980’li yıllarda ASALA örgütü adına Avrupa’da Türk diplomatlara karşı çeşitli saldırılarda bulunmuş ve karıştığı bu cinayetler sonrasında Fransa’da tutuklanmıştı. Ermenistan, bu terörist için anma pulu bile bastırmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.