Yeni Kayıt         Şifremi Unuttum!
Erzurum'un Dünyadaki Sesi - Anasayfa
 

Yazı Boyutu : 12 punto14 punto16 punto18 punto

Erzincan'da Ergenekon araması

Erzincan'da Ergenekon araması 09 Mart 2010 17:37
ERZİNCAN'da, Fethullah Gülen'i ve Ak Partiyi bitirmeyi hedeflediği ileri sürülen İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı uygulamaya koyduğu iddiasıyla tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'e yakın olduğu ileri sürülen H.E'nin sahibi olduğu pastanesi bugün arama yapıldı.
Erzurum Güncel-Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 14.45'te H.E'ye ait pastaneye geldi. Pastanede siparişlerin alındığı bilgisayarlar, işyerinde bulunan CD'ler, evrak ve dokümana polis tarafından el konuldu.

Terörle Mücadele Şubesi polislerinin 2 saat süreyle yaptığı arama, kamerayla kayıt altına alındı. Bilgisayarlar, CD'ler ve el konulan evrakı çuvallara dolduran polisler, o sırada içerde bulunan pastane sahibi H.E'nin oğlu A.E'yi de gözaltına aldı.

Pastanede yapılan polis baskını ve A.E'nin gözaltına alınıp Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmesi operasyonu saat 17.00'de tamamlandı ve çevrede toplanan halk ilgiyle izledi.

MİLLETVEKİLİ ERSİN İLE 'MUNZUR' GÖRÜŞMESİ

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan Erzincan Ergenekon örgütlenmesi iddianemesinde, CHP Milletvekili Ahmet Ersin'e gizli tanık 'Munzur'un, sonradan özel yetkisi alınan savcı Osman Şanal'ın tehdit ederek ifade aldığını söylediği iddiaları gazetelerde yer almıştı. Gizli tanık 'Munzur' da 23 Şubat günü Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na bu konuda verdiği ifadede, herhangi bir milletvekili ile görüşmediğini, pastanede, randevulaştığı işyeri sahibi H.E'nin oğullarından E.E ile görüşmek üzere gittiğini söyledi.

'Munzur' kameraya alınan ifadesinde, kardeşi ve bir arkadaşıyla gittiği pastanede E.E ile buluşup dışarı çıktıklarını Eskiçayırlı Yolu'na gittiklerini söyledi. Araçtan indikleri anda resmi ve sivil jandarma ekiplerinin yanlarına geldiğini belirten 'Munzur' kod adlı gizli tanık, içlerinden birisinin kendisine zorla telefonla 156'yı arattırdığını ileri sürdü. 'Munzur'un kamera kaydına alınan ifadesiyle ilgili iddianamade şöye denildi:

"Can güvenliğinin olmadığını buradan alınmasını söylettirdiğini, söyleneni yaptıktan sonra arabaya bindirilip önce jandarma binasına götürüldüklerini, şüpheli İlhan Cihaner'in avukatlarının da jandarmaya geldiklerini, burada 2 saat kadar bekledikten sonra adliyeye götürüldüğünü, 4 saat kadar adliyede bekletildiklerini, üçünün de ifadesinin alındığını, kendisinin ifadesinde Savcı Osman Şanal ve Savcı Bayram Bozkurt'tan şikayetçi olmadığını söylediğini, ifadeyi okumadan imzaladığını, Erzurum Cumhuriyet BaşsavcıIğındaki ifadelerinin doğru olduğunu, kendisine emniyet veya Osman Şanal tarafından baskı yapılmadığını beyan etmiştir."

Bu haber 4742 defa okundu.
<< Önceki || Sonraki >>
Yorum Ekle
Başlık:
Metin:
*Üye girişi yapılmadığından yorumlarınız "Misafir" rumuzu ile yayınlanır. Ücretsiz Üyelik için tıklayınız.
Tavsiye Et
Sayin okucuyumuz bu haberi istediğiniz kişiye gönderebilirsiniz.
*Kime:
*Kimden:
*Kisa Mesaj :
 
* İlgili yerleri boş bırakmayınız!
Yorum Yap
Tavsiye Et
Yazdır
Kaydet
Yorumlar ( 0 / 0 )
Diğer Gündem Haberleri :
<<
>>
Doç.Dr. Önder Tan'a Ödül!
Doç.Dr. Önder Tan'a Ödül!
Akaryakıta ÖTV İndirimi
Akaryakıta ÖTV İndirimi
ESOB'dan BUMİN'e Ziyaret!
ESOB'dan BUMİN'e Ziyaret!
Açık Havada Ortak Resim Sergisi!
Açık Havada Ortak Resim Sergisi!
Yazarlar
1 2
Okunan:
Hafta / Bu Ay / Yıl
İlgili Haber
Erzurum menüsü
Ajanslarımız Güncel Haber Ajansı(Gün-Ha) İHA İhlas Haber Ajansı
» Sitene Ekle  » Anasayfa Yap  » Sık Kullanılanlar  » RSS  » Site Haritası
©2007 Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin her hakkı saklıdır İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.