1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum Winterfest 2014 başladı
Erzurum Winterfest 2014 başladı

Erzurum Winterfest 2014 başladı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Winterfest 2014” Kış Festivali düzenlenen basın toplantısıyla start aldı.

A+A-
Erzurum Güncel- Palandöken Kayak Merkez’indeki Xanadu Snow White Otel’de gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Vali Yardımcısı ömer Hilmi Yamlı, Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları ünsal Kıraç ve Selami Keskin ile diğer davetliler, yaygın ve yerel medyanın temsilcileri katıldı. Başkan Sekmen, toplantıda yaptığı değerlendirmede, Erzurum'un Anadolu'nun önsözü olduğunu ifade etti. Sekmen, şöyle devam etti:"Anadolu'nun önsözü ve zirve kenti Erzurum; bünyesinde barındırdığı güzelliklerle bugün gelinen noktada her alanda yükselen bir ivme kat etmektedir. Erzurum’u, eğitim, ekonomi, sağlık, sanayi, ulaşım, kültür, turizm, spor kısacası tüm sektör ve branşlarda bölgemizin merkezi haline getirmeyi ahdettik. Vaatlerimizde ve verdiğimiz sözlerde gücümüzü bizlere güvenen siz değerli Erzurumlulardan aldık. Tüm Erzurumluların bu değişimde rol alacağına inanıyor, Yeni Türkiye yolunda Yeni Erzurum’u birlikte inşa edeceğimizi belirtmek istiyorum."
"Erzurum cazibe merkezi olacak"
"Son bir yıllık süreçte yaptığımız hizmetlerde şehrimizin turizm ve cazibe merkezi haline gelmeye başladığını hep birlikte müşahade ediyoruz" diyen Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hedefimiz; kentimizin turizm değerleri arasında yer alan Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri'ni dünyanın sayılı kış turizm merkezleri arasında lider bir konuma ulaştırmaktır. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Winterfest 2014 organizasyonunu her yıl aynı tarihlerde gerçekleştirerek gelenekselleştirmeyi arzuluyoruz. 2011 Kış Olimpiyat meşalesinin yakıldığı bu güzel kenti, düzenlediğimiz görkemli ve büyük organizasyonlarla, festivallerle uluslararası arenada tanıtacağınız. Festivalimiz, bu üç günde düzenlediğimiz etkinliklerden ibaret olmayacak. Ocak ayında gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz yine uluslararası nitelikteki Tortum Şelalesinde Buz Tırmanma etkinliği, Şubat ayında da Kar Festivali ile sürdüreceğiz."
EYOWF 2019
Başkan Sekmen, EYOWF 2019'a dikkati çekerek, "2019 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları'nı da (EYOWF) şehrimize almış bulunuyoruz. Bu olimpiyatlara gerek tesis gerekse de sporcu olarak arzumuz en iyi şekilde hazırlanmak. Burada Buz Hokeyi Federasyon Başkanımız, Geleneksel Kış Sporları Federasyon Başkanımız, Kızak Federasyon Başkanımız, Buz Pateni Federasyon Başkanımız ve Kayak Federasyon Başkanımız buradalar. Hep birlikte 2019 EYOWF olimpiyatlarına en görkemli bir şekilde hazırlanarak Erzurum’u ve Doğu Anadolu’yu, ülkemizi en güzel şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi'nin özelleştirilmesi
Sekmen, Palandöken Kayak Merkezi'nin özelleştirilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Sekmen, şöyle dedi: "Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri'nin de özelleştirmeden alınarak Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesinde çalıştırmayı hedefliyoruz. çünkü yerel yönetimin çok daha önemli ve etkin olduğunu çok daha güzel hizmetler yapacağı kanaatiyle olaya yaklaştık. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanlarımızla görüşerek onları ikna ettik. Maliye Bakanımızla bu işin nasıl yapılacağını karara bağladık. Bunun takipçisi konumundayız. önümüzdeki yıllar çok daha etkin bir şekilde turizme katkı sağlayacağımızı buradan ifade etmek isterim."
"Yeni sporcular yetiştireceğiz"
Sekmen, olimpiyat kenti Erzurum'da yeni sporcuları yetiştireceklerini kaydetti. Sekmen, şu değerlendirmeyi yaptı: "Gençlerimizi kış sporu aktivitelerinde kendilerini geliştirecekler. Yeni sporcular yetiştireceğiz. Bundan evvel yapılan Soçi Olimpiyatları'na ne kadar az sporcu gönderdiğimizi bütün spor kamuoyu biliyor. Bu kadar imkanı olan bir ülkenin bu olimpiyatlarda dünyanın neresinde olursa olsun kış olimpiyatlarına çok büyük katılımlarla ve iyi hazırlanmış sporcularla katılımı bizim arzumuzdur. Biz bundan önce görev aldığımız yerlerde başta futbol ve güreş olmak üzere Türk sporuna büyük katkılar sunduk. Erzurum'da kış sporlarına büyük destek vereceğiz."
"Erzurum Dağları, beyaz altın ve petrol taşıyor"
Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum Dağları'nı beyaz altın ve petrole benzetti. Erzurum'un gerekli bir şekilde tanıtılmadığını ifade eden Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da, "Erzurum’un dünyada arzu ettiğimiz seviyede tanınmadığını görünce üzülüyoruz. Bir ışık bir milat dün oluştu ve sayın Başkanımızın girişimleri Sayın İçişleri Bakanımızın gerçekten çok yoğun çabaları ve federasyonumuzun işbirliğiyle Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da olurları ile artık Erzurum’da bundan sonraki sürecin bundan önceki gibi olmayacağını müjdesini mutlulukla sizlerle paylaşmak istiyorum. Erzurum Dağları Türkiye'nin beyaz altın ve petrolünü taşıyor" dedi. Yarar, Palandöken'in 30 bin yatak kapasitesine çıkması gerektiğini hatırlatarak, EYOWF 2019'un büyük bir kısmet ve nimet olduğunu anımsattı. Yarar ayrıca, kente 20 uçak seferinin de yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
"Erzurum hak ettiği yere gelecek"
Erzurum Vali Yardımcısı ömer Hilmi Yamlı, da "Dünya sporunda Erzurum’u bir marka haline getirmek istiyorsak bunu hep beraber yapabiliriz. Bundan hiç şüphemiz yok. Belediyemizle beraber en çok ortak noktamız olduğu konu burasıdır. Böyle bir kış festivalinin yapılması bizi son derece memnun etti. Festivali düzenleyen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu. AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu da, Türkiye'nin birçok alanda değişim yaşadığını, bu gelişim arasında turizmin de yer aldığını söyledi. Parlamenter Yavilioğlu, "Turizmde Dünya sıralamasında 17'den 6'ya yükseldik. 2011 Erzurum için bir dönüm noktasıydı. Hükümetimiz 25. Dünya üniversitelerarası Kış Oyunları'na 560 milyon harcadı. Olimpiyat sonrası tesis kullanımı çok önemlidir. Sivil akıl varsa organizasyonlar büyür. Bugün burada bu birlikteliği ve sivil dayanışmayı en güzel örnekleriyle yaşıyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

****  *****  ******

- “WİNTERFEST” ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ARTİSTİK BUZ PATENİ GöSTERİSİ YAPILDI

 Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “Winterfest 2014” kış festivali etkinlikleri kapsamında artistik buz pateni gösterisi yapıldı. 
Yenişehir 2 binlik buz pateni salonunda düzenlenen artistik buz pateni gösterisine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Dilek Okuyucu ve Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar katıldı.
Yenişehir buz pateni salonunda sporcular tarafından artistik buz pateni gösterisi yapıldı. Vatandaşlar tarafından meraklı gözlerle izlenen buz pateni gösterisi izleyicilerden tam not aldı.
Erzurum’da 2014 kış festivalinin başladığının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, festivalin içerisinde kültürel faaliyetler ve sanatçıların olduğunu söyledi. Sekmen, ”Festivalimiz başladı ve tüm hızıyla devam ediyor. Şuanda da bir buz pateni tesisi içerisinde bulunuyoruz. Burada gösteriler olacak. Diğer tesislerimizde farklı gösteriler var. Arzumuz kışın başlangıcını başlatmak ve başladığını ulusal düzeyde kamuoyuna duyurmak. Bunun için bu faaliyetleri yapıyoruz. Arzumuz şehrimiz daha fazla turist çeksin. Yerli ve yabancı turistler Erzurum’a gelsinler, dolaşsınlar. Hem spor yapıp dinlensinler hem de kültürel değerlerimizi ziyaret edebilme imkanı bulabilsinler.” dedi.
Türkiye Buz Pateni Federasyonu olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür eden Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu sözlerine şöyle devam etti. “Kışın başlangıcını festivalle duyuruyoruz. Bu festivalin içerisinde spor yarışları, söyleşiler, sosyal ve kültürel etkinlikler bulunuyor. üzerinde bulunduğumuz buz pistinde çalışan çocuklarımız bugün milli takımlarda dünyada ve ülkemizi temsil edip güzel sonuçlar almaktadır. Biz bunların sayısını yükseltmek istiyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte bütün spor dalları federasyonları olarak bu salonları doldurup çok güzel etkinlikler yapacağız.”

*****    *****   ****** 

- WİNTERFEST KIŞ FESTİVALİNDE KAYAK SEMPOZYUMU

“Winterfest 2014” kış festivali etkinlikleri kapsamında kayak sempozyumu düzenlendi. 
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından kış mevsiminin başlangıcında düzenlenen “Winterfest 2014” kış festivali etkinliklerinde kapsamında Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın konuşmacı olarak katıldığı kayak konulu sempozyum düzenlendi.
Atatürk üniversitesi Oditoryum A salonunda düzenlenen sempozyuma AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve çok sayıda davetli katıldı.
üniversite öğrencilerinin yoğun olarak ilgi gösterdiği kayak konulu sempozyumda Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, katılımcılara Türkiye’de kayak sporunun öneminden bahsetti. Yarar, Türkiye’de kayağın gelişimi için çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini söyledi.
Erzurum’da düzenlenen Winterfest 2014 organizasyonunu kış mevsiminin ve kayak sezonunu başlangıcı olarak kabul ettiklerini söyleyen Yarar, “Bundan sonra kış mevsimi ve kayak sezonu her yıl Aralık ayında düzenleyeceğimiz kış festivalleri ile başlayacak. Türkiye Kayak Federasyonu ve belediye işbirliği ile benzer festivalleri ülkemizin farklı şehirlerine taşıyarak gelenekselleştireceğiz. İlerleyen yıllarda festivaller kapsamında fuarlar düzenleyerek bu festivalleri adeta kış mevsimi ile özdeşleştireceğiz. Hedefimiz ülkemizde 4 milyon kişiyi kayak sporu ile buluşturmak” dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.