1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum esaret yaşıyor!
Erzurum esaret yaşıyor!

Erzurum esaret yaşıyor!

Erzurum'da beyaz esareti yaşıyor! Yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Öğrenci servisleri ya yolda kaldı, ya da sokak aralarına gidemedi. Köylerden öğrenciler gelemedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Okulların tatil edilmemesi tepkilere neden oldu. Erzurum Valiliğinin twettir hesabına veli ve öğrencilerden tepki yağdı. İşte dün ve bugün Vali Ahmet Altıparmak ve Valilik twttır hesaplarına gelen tepkilerin bazıları I

Erzurum'da çok sayıda öğrenci, Vali Ahmet Altıparmak'ın kullandığı Twitter hesabını, okulların kar yağışı nedeniyle tatil edilmesi için mesaj yağmuruna tuttu. Vali Altıparmakise meteorolojiden gece yarısına doğru bilgi alarak okulların tatil edilmesine gerek olmadığını bildirdi.

Türkiye'yi etkisi altına alan kar ve fırtına nedeniyle Erzurum'da ilk ve orta dereceli okullar 6 Ocak günü öğleden sonra tatil edildi. öğle tatili çıkışında fırtınaya yakalanan ve etkilenen öğrenciler, 7 Ocak gününün de tatil edilmesini istedi. Ders çalışmak yerine sosyal medya üzerinde birbirleriyle yazışmaya geçen öğrenciler, gazete ve televizyonların son dakika haberlerini yakından takip etmeye başladı. Vali Ahmet AltıparmakTwitter hesabından, 'Gece geç vakitlerde alacağımız son meteorolojik verilere göre okulları tatil edip, etmeyeceğimize karar vereceğiz' mesajı gönderdi. öğrenciler ya da veliler sosyal medya üzerinden gönderdikleri mesajlarda şu görüşlere yer verdi:

'Valim tatil etme, biz ne soğuklar gördük. Sayın Valim binlerce öğrenci dua ya da beddua konusunda sizi bekliyor. Hadi deli oğlan seni bekliyoruz. Ne olursun tatil et okulları benim sınavım var iyi çalışamadım. Tatil etki iyi çalışayım valim lütfen. Sevdiğim kızı bu kadar heyecanla bekledim ben abi. Arkadaşlar BİMERE şikayet edelim bu valiyi, böyle saçmalık mı olur? Sayın valim batıda yaşayanlar insan evladı da doğuda yaşayanlar insan evladı değil mi? Bu karda kıyamette okulları tatil etmiyorsunuz. Valimizin yeri çok sıcak olmalı ki dışarıdaki tipiden haberi bile yok. Acaba sen kendi evladını özel arabanla okula gönderirken başka kuzuların okula yaya gitmesini vicdanın kabul ediyor mu? Koca koca insanlar dışarı çıkamıyor bu çocuklara acımıyor musunuz siz hiç. Sahipsiz şehrin çocukları da sahipsiz. Validen yana bile şansımız gülmedi. Onlar istedikleri kadar çocukları düşünmesin ama ben kendi çocuğumu düşünecek ve yarın çocuğumu okula göndermeyeceğim. Meteorolojiye hiç gerek yok sayın valim. Ben dedeme sordum, 'Ola oğul bu rüzgarın durması 2 metre kar demektir' dedi. İlla birine bir şey olacak ki önlemi sonradan alınsın. Millet sizin meteoroloji fantazinizi mi bekleyecek vali bey? 1. sınıf çocuğu bugün gözümün önünde rüzgardan havalandı. Tatil etmeniz için illa birinin yaralanması veya ölmesi mi lazım?'

Gece yarısına doğru Vali Ahmet Altıparmak yine sosyal medya üzerinden 'Sevgili gençler gönlüm okulları tatil ederek sizleri memnun etmekten yana. Ancak meteorolojiden aldığımız verilere göre tatil edemiyoruz' diye kararını açıkladı. Hüsrana uğrayan öğrencileri bunun üzerine yine sosyal medya üzerinden yorum yapmaya devam etti.

Erzurum Öğrencilerden Valiye Sosyal Medya Üzerinden Tatil Baskısı
2015-01-08 08:42:31
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.