1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Esad ile IŞİD ortak
Esad ile IŞİD ortak

Esad ile IŞİD ortak

Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Rami el-Delati, IŞİD ve Esad'ın ortak çalıştığını iddia etti.

A+A-

Erzurum Güncel-

özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Rami el-Delati çok konuşulacak bir iddiaya imza atarak Esad rejimi ile IŞİD arasında işbirliği olduğunu söyledi. 

Rami El Delati, Rudaw’a yaptığı çarpıcı açıklamalarda IŞİD’e saldırmanın Esad rejiminin ayakta kalmasına yardımcı olduğunu ileri sürdü. Delati, “IŞİD hala Esad’in kontrolündeki petrolden istifade ediyor. Esad bu vesileyle IŞİD’e yüzlerce milyon dolar veriyor” dedi.

İşte Delati'nin çarpıcı Esad ve IŞİD açıklamaları:
 
öSO’ya yapılan yardımların azalmasından sonra birliklerin zayıflaması geri çekilmemize sebep oldu. IŞİD’in Suriye’nin kuzey ve kuzey doğusunda güçlenmesiyle sonuçlandı. IŞİD Suriye’de çok sayıda petrol kuyusunu ele geçirdi. Petrol kuyuları onların daha fazla silahlanmasını sağlayan ciddi bir maddi kaynak durumunda. İşgal ettikleri bölgelerden halktan da ayrı bir destek alıyorlar.

"KOBANİ'YE FAZLA ASKER YOLLAYAMADIK çüNKü..."

Kobani’de Tuğgeneral Abdülcebar El Igedi komutanlığındaki bir güç IŞİD’e karşı savaşıyor.Biz Kobani’deki savaşa kaltılmakla cesur bir karar verdik. Kobani daha önce Suriye rejiminin müttefikiydi. Biz, Kobani’nin Suriye’nin bir parçası olduğunu ve onu korumamız gerektiğine inandığımız için ordayız. Kobani’de 15 askerimiz şehit düştü. Maalesef Kobani’ye fazla asker gönderemedik çünkü Halep’te rejime karşı savaşımız devam ediyor o yüzden askeri sayımız kısıtlı.

delati.20141212123545.jpg 

YPG VE PEŞMERGE GüLERİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORLAR MI?

Türkler, peşmergenin geçişine izin vermek zorunda kaldı. Biz daha önce peşmergenin Kobani’ye gitmesine karşı temkinli davranıyorduk. çünkü bunu kabul edersek Esad rejiminin Hizbullah ve Ebu el Fadıl ve el-Abas gibi mezhebi güçleri getirmesine de hak vermemiz lazımdı. Peşmergenin getirilmesi için bizimle herhangi bir işbirliği yapılmadı. Doğrudan komşularımız ve Türkiye üzerinden çözüldü. Peşmerge şimdi YPG savaşçıları ve Kürt taburlarla birlikte IŞİD’e karşı savaşıyor. Kobani’yi korumak için dışarıdan desteklenmemiz çok önemli. Kürdistan’daki arkadaşlarımıza saygı duyuyoruz ama biz Suriye toprakları üzerindeki Kürt vatandaşları korumakla görevliyiz.

"KüRT BöLGELERİNİN HER KARIŞINI KORUMAYA HAZIRIZ"

öSO başkanlığı olarak (ENKS ve TEV–DEM ortak gücüyle) derin bir ilişkimiz yok. Genel olarak hiçbir gücün Suriye toprağına gelmesini teşvik etmiyoruz. Biz Kürt bölgelerinin her karışını korumaya hazırız.

"ESAD ORTADAN KALIRILIRSA HER ŞEY NETLEŞECEK"

(Amerika ve koalisyon güçlerinin sadece Kobani’de IŞİD’e hava saldırısı düzenlemesine) Başta buna karşı çıktık. IŞİD ve Esad rejimine karşı savaşmaları şartıyla o koalisyona katılmaya önerdik. Bence sadece IŞİD’e saldırmak, Esad rejiminin ayakta kalmasını sağlayacaktır. Biz Esad rejimi ile IŞİD arasındaki işbirliğinden şüpheliyiz. IŞİD, hala Esad’in kontörlündeki petrolden istifade ediyor. Esad bu vesileyle yüzlerce milyon doları IŞİD’e veriyor. Biz yılanın başının ezilmesi gerektiğini vurguladık. Eğer Esad ortadan kaldırılırsa her şey netleşecek.

"45 BİN SİVİL öSO'YA KATILDI"

öSO içinde şuana kadar kayıtlı rejimden ayrılan 10 bin asker var. Bunlar gerçek tugaylardır. Farklı rütbeli subaylar da var. Binlerce asker rejimin ordusunda ayrılmış durumda. Bununla beraber 45 bin sivil öSO’ya katıldı. Genel olarak özgür Suriye Ordusu’nun içindeki askerlerin sayısı 60 bini buluyor.

"İnternethaber"
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.