1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Fethullah Gülen'den tarihi çark
Fethullah Gülen'den tarihi çark

Fethullah Gülen'den tarihi çark

Fethullah Gülen, daha önceden 'binde birini' bile tanımadığını iddia ettiği Cemaatçi olduğu söylenen polislere açık açık sahip çıktı.

A+A-

ERZURUM GüNCEL- İNTERNETHABER.COM - Fethullah Gülen, geçen yıl Cemaatçi olduğu iddia edilen polislerin 'binde birini' bile tanımadığını söylerken, bugünkü sohbetinde ise, polislere sahip çıktı.

Cemaatçi olduğu iddia edilen polislere yapılan operasyonları eleştiren Fethullah Gülen, "Bir diğer taraftan da her gün yeni bir algı operasyonu şeklinde bir şeyler yapmak suretiyle içeridekiler kadar sizin de bizim de moralimizi bozuyorlar. Adeta zıpkın yiyor gibi bir şey oluyoruz" sözleriye tanımadığını öne sürdüğü polislere sahip çıktı.

Fethullah Gülen, bugün yayımlanan, 'Nağme: Metânetimizin Temeli ve İmtihanın Kaybedenleri' başlıklı sohbetinde, bir yıl önce BBC'ye söylediklerinin tam aksini dile söyledi.

Arkadaşlarının tutuklandığı dile getiren Fethullah Gülen, yapılan muamelenin de çok moralini bozduğu vurguladı: "Günümüzde de bazı arkadaşlarımız hapishaneye atılıyorlar. (14 Aralık operasyonu) Alınan arkadaşlarımız yerin 7 kat altında, o soğukta, her türlü imkandan mahrumiyet içinde, yemek vermeme, su içirmeme... Silivri'de bugün de, gazetede resmi vardı, adamı çağırmışlar, elinde de bir şişe su var. İnsanın çok dikkatine dokunuyor. İçeridekilerden bir tanesi diyor ki, 'Orada insan su istediğinde bile su vermiyorlar. Onun için elimde suyla geldim' diyor. Bunlar. çok moralinizi bozan şeylerdir."

Cemaatçi olduğu iddia edilen polislere yapılan 'paralel yapı' operasyonlarının kendilerini nasıl etkilediği Gülen şu sözle özetledi: "Adeta zıpkın yiyor gibi bir şey oluyoruz."

Fethullah Gülen, şöyle devam etti: "Bir diğer taraftan da her gün yeni bir algı operasyonu şeklinde bir şeyler yapmak suretiyle içeridekiler kadar sizin de bizim de moralimizi bozuyorlar. Adeta zıpkın yiyor gibi bir şey oluyoruz. Duyduğun her şeyde bir kere daha sarsılıyorsun. Bir de meseleyi kendiniz açısından değil, umumiyet açısınıdan, koskocaman camianın kendilerinden evvel birilerinin dantela gibi örgüleyip onlara emanet ettiği şey, 'Aman bu ibrişim yırtılır' mülahazası taşıyan insanlar vardır.Bunların çektiği ıstırabı tahmin edemezsiniz. Hem içeridekiler hem de dışarıdakiler için biraz farklı versiyonuyla o dönemde yaşanan şeyler, bugünümüzde de yaşanıyor."

İŞTE GüLEN'İN SOHBETİNİN O KISMI

GüLEN DAHA öNCE NE DEMİŞTİ?

Geçen yıl Ocak ayında BBC'ye konuşan Fethullah Gülen, "AK Parti hükümeti Hizmet hareketiyle bağlantılı polislere ve savcılara yönelik bir tasfiye hareketi yürüttüğünü ifade ediyor. Bu sizi endişelendiriyor mu? Devlet içindeki bu tasfiyeler hareketinize ne kadar zarar veriyor?" sözlerine şöyle yanıt vermişti:

Sempati duyabilirler. Başka zaman da ifade ettiğim gibi, şimdi bunların sağa sola savurdukları insanların binde birini tanımam. Mübalağa yapmıyorum burada, çünkü Allah bunun hesabını sorar benden.

İŞTE GüLEN'İN O SöZLERİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.