1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Feyzioğlu: Çatışma değil suikast!
Feyzioğlu: Çatışma değil suikast!

Feyzioğlu: Çatışma değil suikast!

Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Tahir Elçi'nin öldürüldüğü olay için "çatışma değil suikast" iddialarına dikkat çekti.

A+A-

Erzurum Güncel-

CNN Türk canlı yayınına telefonla bağlanan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü olay için "çatışma değil suikast" iddialarına dikkat çekti.

Şokta olduklarını söyleyen Feyzioğlu, kendilerine gelen bilgilere göre Elçi'nin çatışmada değil suikast sonucu öldürüldüğünü açıkladı. Elçi'nin Ahmet Hakan'ın modere ettiği Tarafsız bölge programında "PKK terör örgütü değildir" dediği için hedef alınan bir isim olduğunu hatırlatan Feyzioğlu, ülkenin ciddi bir provokasyon ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Feyzioğlu şöyle dedi:

çATIŞMA DEĞİL SUİKAST BİLGİSİ

Bize gelen bilgillere göre çatışmada değil çatışmadan hemen önce başına sıkılan kurşun ile hayatını kaybediyor.

öldürüldüğünde toplumda çok ciddi kargaşa yaratmaya elverişli bir kimlik. Bölge zaten diken üstünde. Tahir Elçi de kanaat önderi olması nedeniyle Kürt sorununa ilişkin görüşleri takip edilen bir insandır. Son çıktığı programda söyledikleri nedeniyle hem tutuklama istemiyle soruştumaya konu olmuş hem de hedefe konulmuştu. PKK terör örgütü değildir diyerek çok ciddi bir tartışmayı başlatmıştı. Diğer yandan PKK'nın kazdığı hendekler nedeniyle örgütü eleştirdiğini de çoğu kişi görmezden geldi. Tahir Bey'in görüşüne katılmak katılmamak size kalmış. Biz katılmadığımızı belirttik. Ancak, Tahir Bey konuşulacak ikna edilebilecek, ikna edebilecek bir kimlikte olduğunu ispatlamıştır. Tahir Bey konuşarak anlaşabileceğimizin canlı kanıtıydı.

DİYARBAKIR'A GİDİYORUZ

Bu menfur saldırının sadece Başkanımız Tahir Elçi'ye yönelik olmadığı, ülke barışına, birliğine, dirliğine ve kardeşliğimize yapılan bir saldırı olduğu açıktır. Bu kurşun sadece kardeşimize değil, tüm Türkiye'ye sıkılmıştır, hepimize sıkılmıştır. Tüm baro başkanlarımızla birlikte bu kara günde Diyarbakır'da toplanmak üzere TBB Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak bugün saat 16.00'da derhal Diyarbakır'a hareket ediyoruz.

DİYARBAKIR BAROSU: BAŞKANIMIZ SUİKASTLE öLDüRüLDü

Diyarbakır Barosu yaptığı ilk açıklamada " Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi suikast sonucu öldürülmüştür" dedi.

DHA Diyarbakır muhabiri Felat Bozarslan, CNN Türk yayınında görgü tanıklarının olayın başlangıcında sakallı bir kişinin açıklama yapan gruba doğru yaklaşarak ateş açtığını söyledi. çok sayıda gazeteci de bölgeden gelen suikast iddialarını sosyal medyada paylaştı.

İnternethaber
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.