1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Flaş iddia 'Dersim İsyanı tecavüzle başladı'
Flaş iddia 'Dersim İsyanı tecavüzle başladı'

Flaş iddia 'Dersim İsyanı tecavüzle başladı'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun anlatımıyla hayatına yer verilen “Öteki Kemal” adlı kitapta Dersim İsyanı’nın bir tecavüzle büyüyüp patlak verdiği iddia edildi.

A+A-

Erzurum Güncel-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nunun hayatıyla ilgili çarpıcı kesitlere ve anılara yer verilen, Radyocu ve gazeteci Erdal Emre tarafından kaleme alınmış, “öteki Kemal” isimli kitapta Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı  'Dersim olayları'na ilişkin çarpıcı bilgiler yer aldı.

KILIçDAROĞLU'NDAN FLAŞ İDDİA: BİR JANDARMANIN TECAVüZü...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan söyleşilerin yer aldığı ve Destek Yayınları'ndan çıkan kitapta Dersim İsyanı’nın temelinde önemli ekonomik, sosyal ve siyasal nedenlerin bulunduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, isyanın fitiliniyse jandarmanın bir kadına tecavüz etmesinin ateşlediğini iddia etti.

Radikal Kitap'ın yer verdiği habere göre, Kılıçdaroğlu'nun aktardığı ifadeler şöyle: 

ekran-resmi-2015-02-25-14.40.10.pngKARAKOL KOMUTANI MUHTARIN KüçüK EŞİNE GöZ KOYUNCA...

“Rahmetli babam, jandarmanın kadınlara sarkıntılık yaptığını anlatmıştı. Hatta isimler filan da var. Ben de babama, bunları bir ara yazmasını söylemiştim.Yazıp bana bırakmış ama o notların şimdi nerede olduğunu bilmiyorum. En son bu köprü (Pah Köprüsü) yakılmadan önceki zamanda, iki eşi olan bir muhtar var, küçük eşi çok güzel. Karakol komutanı, muhtarın bu eşine göz koyuyor.

"KADIN AHIRDA KENDİNİ ASIYOR"

Muhtarı karakola davet ediyorlar. Sonra adamı nezarete atarak, gidip kadına tecavüz ediyorlar. Kadın da ahırda kendini asıyor. Bu olayın ardından da oradaki insanlar bir araya gelip karakolu basıyor, askerleri öldürüyorlar.

"JANDARMANIN BASKISI"

Ondan sonra Dersim isyan etti diye olay büyüyor. Patlak vermesi bu. Yani jandarmanın baskısı aslında…çünkü ondan önce Dersimli zaten silahlarının çoğunu Abdullah Alpdoğan zamanında teslim ediyor. Onu da rahmetli annemin babası, dedem anlatırdı. Zülfü dedem. Derdi ki: “Abdullah Alpdoğan gelirdi Nazımiye’ye, o kadar çok konuşur ki, dudaklarının iki tarafına beyaz köpük çarpardı. ‘Biz şunu yapacağız, okul açacağız, hayat şartlarınız değişecek…’” Herkes gitti silahlarını teslim etti. Daha sonra bu olay patlak veriyor ve başka bir sürecin içine giriliyor.”
 

''internethaber''
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.