1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. 'Galya Fatihi Atilla’ ya yoğun ilgi
'Galya Fatihi Atilla’ ya yoğun ilgi

'Galya Fatihi Atilla’ ya yoğun ilgi

Tarihi ve siyasi romanlarıyla tanınan gazeteci- Yazar İbrahim Karahan’ın 'Galya Fatihi Atilla' adlı kitabı da okuyucularından yoğun ilgi görüyor.

A+A-

Erzurum Güncel-

“Sarı Gelin-Doğudan Battı Güneş, Hasan Sabbah’ın Fedaileri-öldürmek İçin Doğanlar, İhtilal Yetimleri-Onların Hala Umudu Var” adlı kitapları yayımlanan Karahan, bu kez“Galya Fatihi Atilla” adlı kitabıyla okuyucusuyla buluşuyor.

ANADOLU MUHACİRLERİNİ ANLATAN İLK ROMAN
Karahan, Sarı Gelin-Doğudan Battı Güneş, adlı kitabında 1915 yılında Ruslarla yapılan Sarıkamış muharebesinden sonra Anadolu topraklarında yaşayan insanların yaşam savaşını kaleme alıyor. Hasan Sabbah’ın Fedaileri-öldürmek İçin Doğanlar, kitabında da Büyük Selçuklu Devleti’ne kafa tutan Hasan Sabbah’ı kaleme alan Karahan, okuyucunun dikkatini günümüz İran sınırlarındaki başta Kum ve Rey olmak üzere Mavereünnehir’den başlayan o dönemin en korkulan terör örgütünün karargahı olan Alamut Kalesi’ne çekiyor.

HASAN SABBAH; DöNEMİNİN EN TEHLİKELİ TERöR öRGüTüNü KURDU!..
Haşhaş içirdiği fedailerini kendisi için ölmeye razı eden Hasan Sabbah’ın, büyük Selçuklu Sultanı Melikşah ve Vezir Nizamülmülk ile mücadelesini kahramanları vasıtasıyla okuyucuya anlatan Karahan, meşhur şair ömer Hayyam ile olan dostluğuna da açıklık getiriyor. Eserde, Hasan Sabbah’ın fedailerinin korku saldığı sokaklarda hedefteki valiler, devlet görevlileri ile önde gelen din adamları sırtlarına geçirdikleri zırhları olmadan dolaşamadıklarına vurgu yapılıyor.

13 YAŞINDA OYUNCAKLARIYLA OYNARKEN 40 YAŞINDAKİ ADAMLA EVLENDİRİLDİ
“İhtilal Yetimleri-Onların Hala Şansı Var” adlı kitabında gerçek yaşam hikayelerini kahramanlarıyla kurgulayan Karahan, terör, işsizlik, anarşi ve huzursuzluk sebebiyle yaşanan sıkıntıları hafızalarda yeniliyor. Sürükleyici roman, misafirliğe götürüldüğü evde oyuncaklarıyla oynarken 13 yaşında 40 yaşındaki bir adamla para karşılığı evlendirilen bir ‘çocuk gelinin” daha sonra dünyaya gelen kızı Asalet’in hazin hikayesini işliyor.

ROMALILARIN, BİZANSLILARIN VE VATİKAN’IN KORKULU RüYASI 
Büyük Hun İmparatorluğu lideri Atilla’nın sıra dışı hayatının anlatıldığı Galya Fatihi Atilla, romanı okuyucudan yoğun ilgi gördü. Okuyucu, Atilla’nın, amcası Rua’nın planı sonucu çocuk yaşta esir tutulduğu Roma’dan kurtarılmasının ardından gelişen olaylara heyecanla şahit oluyor. Amcasının oğlu Bleda’nın ölümü sonrası ordunun başına geçen Atilla, “Eğer sınırlarınızda sorun varsa, bunu gidermenin tek yolu; sınırlarınızı genişletmektir.” diyerek komutanlarına idealini gösteriyor.
Bağcılar Belediyesi Basın Danışmanlığı’nda görev yapan Karahan’ın kaleme aldığı Parola Yayınları’ndan çıkan romanın her satırında, tarihte derin izler bırakan Hun lideri Atilla’yı yakından tanıma imkanı buluyor.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.