1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Genel seçim öncesi Gül bombası
Genel seçim öncesi Gül bombası

Genel seçim öncesi Gül bombası

Genel seçim yaklaşıyor. Abdullah Gül ise AK Parti kulislerinde halen en çok konuşulan isim. Parti kulislerindeki iddialara göre Gül'ün yeri bulundu.

A+A-
Erzurum Güncel- Genel seçim yaklaşırken siyaset arenası da ısınmaya başladı. 

Erken seçim tartışmalarının yaşandığı şu günlerde AK Parti ve CHP kulislerinde yaşanan sıcak gelişmeleri Habertürk yazarı Abdi Karagözoğlu bugünkü köşesinden yazdı.

Karagözoğlu'na göre seçimin bombası Abdullah Gül olabilir. AK Parti'den bir grup Gül'ün İzmir'den milletvekili adaylığı için kulis yapıyor. AK Parti'deki bir diğer gelişme ise milletvekili olmak için Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu'nun partideki görevlerinden istifa etmek zorunda oldukları.

İşte seçim öncesi parti kulislerinde yaşananlar...

HER AN SEçİM OLACAK GİBİ...

AK Parti Genel Merkezi üç hafta önce seçimi Nisan ayına çekme çalışması başlattığında tüm siyasi partiler yol haritasını erken seçime göre belirledi. Ancak AK Parti'nin kurmaylarının "Gündemimizde seçim yok. Nereden çıktı bu Nisan" gibi açıklamaları diğer partilerin planlarını pek fazla değiştirmedi. Zira diğer parti temsilcileri temkinli davranarak teşkilatına, "Her an seçim olacak gibi çalışın" mesajı verdi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı seçim takvimine göre, parti yönetimlerinde görev yapıp da aday olacakların 9 Şubat'ta istifaları gerekiyor. Bu da, 9 Şubat'ta yol ayrımlarının yaşanabileceği anlamına geliyor.

CHP'DE öN SEçİM BEKLENTİSİ

CHP'de milletvekili genel seçimine yönelik adaylık hesabı içinde olanları iki ayrı gruba ayırabiliriz.
Parti örgütlerinde görev yapanlar "ön seçim" için dua ederken, yönetimin dışında olanlar da 15 kontenjan yetkisi bulunan Genel Merkezin sıralamasına girmek için çaba sarf ediyor. Dolayısıyla adayların neye göre listelerde yere alacaklarını tartışıyor CHP'liler.

AK PARTİ'DE İKİ İSİM İSTİFA EDEBİLİR

AK Parti kulislerinde ise listelere İzmir dışından ağabeyin gelip gelmeyeceği değil, kimlerin geleceği konuşuluyor. Gündemdeki isimlerden Süleyman Soylu ve Numan Kurtuluş arasında Soylu'nun adaylığına garanti bakılıyor. Ayrıca teşkilat gibi ben de sürpriz bir aday daha yapılacağına inanıyorum.

TEK SüRPRİZ ABDULLAH GüL OLABİLİR

İzmir'e gerek EXPO gerekse yatırımlar konusunda her zaman destek veren, parti tabanının da çok sıcak baktığı o isim de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül. Şayet Gül milletvekili olmak isterse, memleketi Kayseri dışındaki en uygun yer İzmir'dir. çünkü, Abdullah Gül'ün adaylığı ile AK Parti şu anda 11 olan vekil sayısını artırıp CHP'lilerin 13 vekille "kalem" dediği İzmir'i ele geçirebilir. Aksi durum olursa da Gül'ün başbakanlık yolu kesilmiş olur. Ki, her iki sonuç AK Parti Genel Merkezi'nin işine yarar.
İnternethaber
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.