1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Gülen'in 12 has adamı bakın kimmiş?
Gülen'in 12 has adamı bakın kimmiş?

Gülen'in 12 has adamı bakın kimmiş?

Fethullah Gülen cemaatine yönelik operasyonel haberleriyle bilinen Sabah Gazetesi bu kez 12 isim yayınladı. Listede bakın kimler var?

A+A-

Erzurum Güncel-

Hükümet-Cemaat savaşında hizmet hareketine yönelik operasyonel haberleriyle dikkat çeken Sabah Gazetesi manşetinden Fethullah Gülen'in en yakınındaki 12 ismin kimliğini yayınladı. 

Gazetenin iddiasına göre bu kişiler Gülen'in kozmik şurasında yer alıyor ve hizmet hareketini yönetiyor.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Gülen cemaatinin tüm kritik kararları Başyüceler Şûrası'nda alınıyor Bu şura ise 12 imamdan oluşuyor. Şuranın başında bulunan isim ise Mustafa özcan. 

Sabah Gazetesi'nin komplo teorilerine aratmayan haberine göre Fethullah Gülen Mehdi, şuradakiler ise Şiilik'teki 12 imamdan esinlenme. Gazetenin iddiasına göre 7 Şubat MİT olayı, 17 ve 25 Aralık süreci bu şuranın icraatı. 

BAŞYüCELER ŞURASINDAKİ İSİMLER

Saban Gazetesi haberde bir de liste sundu. İsimler şunlar;


CEMAATTE ONA TOSLAYAN GİDİYOR

Zaman Gazetesi'nden ayrılan Hüseyin Gülerce de internethaber.com'a verdiği özel röportajda Mustafa özcan'ı anlatmıştı. "Benim bütün sıkıntım bu arkadaşla" diyen Gülerce, 'Camianın içinde bu arkadaşa kim toslamışsa hepsi gitmiştir. Mustafa özcan'a toslayıp da ayakta kalan kimse olmamıştır" ifadelerini kullanmıştı.

(HüSEYİN GüLERCE'NİN MUSTAFA öZCAN İLE İLGİLİ ANLATTIKLARINI OKUMAK İçİN TIKLAYIN)

Mustafa özcan
Şerif Ali Tekalan

İlhan İşbilen
Suat Yıldırım

Mehmet Ali Şengül
Erdoğan Tüzün

İsmet Aksoy
Bahattin Karataş

Hüseyin Kara
Ali Bayram

Abdullah Aymaz
İsmail Büyükçelebi

BAŞYüCELİK YEMİNİ

Sabah Gazetesi'nin film senaryolarına benzeyen haberinde Başyücelik Şurası sırlarla dolu ideolojik bir yapılanma gibi sunuluyor. İddialarına göre Fethullah Gülen'in 1980 yılında ihdas ettiği başyücelik devleti makamı, Necip Fazıl Kısakürek'in Büyük Doğu ideolojisinde yer alıyor. 

Başyücelik 'devlet-i aliyye', yani yücelik devleti olarak anılan Osmanlı Devleti'ne de gönderme içeren bir nitelik taşıyor. Başyücelik makamına giren kişi tam gizlilik yemini ediyor, bu makamda bulunanlara eğer konuşurlarsa eşlerinden boş olma yemini ettiriliyor.

sabah-gazetesi-cemaat-imamlari.jpg


''internethaber''
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.