1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Gül AK Parti'den aday olacak mı?
Gül AK Parti'den aday olacak mı?

Gül AK Parti'den aday olacak mı?

2015 genel seçimlerinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AK Parti’den milletvekili olup olmayacağı konusunda AK Parti sözcüsü Beşir Atalay net açıklama yaptı.

A+A-
Erzurum Güncel- 2015 genel seçimlerinin yaklaşmasıyla başlayan milletvekilliği aday adaylığı başvuruları hız kazandı ve AK Parti aday adaylığı başvuru sürecini tamamladı özellikle aday adaylığı kulislerde sıkça dile getirilen Abdullah Gül’ün başvurusu bulunmuyor 

Fakat Gül’ün milletvekili adayı gösterilebilmesi için başvuru yapması da gerekmiyor Peki Abdullah Gül'ün AK Parti'den aday adayı olacağı iddiaları doğru mu? AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay konuya ilişkin çok net konuştu.


BEŞİR ATALAY NOKTAYI KOYDU!

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Seçime hazırlık çalışmaları konusunda bilgi veren Atalay’a “Partinizin Abdullah Gül’e davet yapması söz konusu olabilir mi?” sorusu yöneltildi. 

besir-atalay.20150226145329.jpeg

Al Jazeera Türk'ün haberine göre, Atalay, “Sayın eski Cumhurbaşkanımızın kendisine soruldu, böyle bir niyeti olmadığını söyledi. Benim de bildiğim odur. Adaylığı falan söz konusu değildir diye düşünüyorum, kendi ifadesinden çıkarak.” dedi.

abdullah-gul.20150226145338.jpg

"ORTAM OLUŞMUŞ DEĞİL"
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gül'ün adaylığı sorulduğunda "Erken veya en azından böyle bir talep ve ortam oluşmuş değil" yanıtı vermişti.

Davutoğlu'nun bu sözleri hatırlatılan Gül ise şunları söylemişti:

"Cumhurbaşkanlığı döneminde partiler üstü bir görev yaptım. Mesafeli durmaya gayret ettim. Ancak partime döneceğimi söylemiştim. Ben bu partinin kurucusuyum hatta ondan öte bu harekâtı başlatanlardanım. Sonra da partinin reformcu çalışmalarına liderlik ettim. Bu ne demek, artık arkadaşlarımın yapacakları çalışmaları desteklerim."

İç GüVENLİK PAKETİ

Meclis’te görüşmeleri gergin bir ortamda yürütülen iç güvenlik yasasının bir bölümünün geri çekileceği şeklinde bazı gazetelerde yer alan iddia da Atalay’a soruldu. Atalay “Bizim geri çekme falan gibi bir kararımız yok. Dün MYK’da da böyle bir şey gündeme gelmedi.” dedi. Atalay muhalefet ile uzlaşı arayışının ise her zaman söz konusu olduğunu söyledi.
İnternethaber
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.