1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Gülen Erzurum'a gelirse taşlanır
Gülen Erzurum'a gelirse taşlanır

Gülen Erzurum'a gelirse taşlanır

Yeni Şafak gazetesi bugünkü nüshasında ilginç bir habere imza attı. Seçim izlenimleri için Erzurum'a giden Yeni Şafak muhabirleri şehirde Fethullah Gülen'i sordular. Ve aldıkları ilgin cevapları yayınladılar.

A+A-

Erzurum Güncel- ABD’nin Pensilvanya eyaletinde ikamet eden paralel ihanet çetesi lideri Fetullah Gülen’e memleketinde tepki var. Dadaşların ihanet edeni affetmeyeceğini vurgulayan Erzurum halkı, Gülen’in kente gelmesi halinde ‘taşlanacağı’ uyarısı yapıyor.


    Dadaşlar diyarı Erzurum'da 17-25 Aralık'ta Türkiye'nin istikrarına kasteden paralel yapı ile mücadeleye sonuna kadar destek var. Paralel örgütün AK Parti karşısında HDP ve CHP ile işbirliği halinde hareket ettiğini ifade eden Dadaşlar, paralel yapının bu seçimlerde Erzurum için CHP ile el sıkıştığını söylüyor. Paralel yapılanmaya karşı Erzurum'un verdiği mesajın çok net olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “Erzurum hiçbir zaman ihaneti affetmez” diyor. örgüt lideri Fetullah Gülen hakkında ise “O doğarken öldü” ifadesini kullanan Erzurumlular, HDP'nin seçim öncesi baskılarına da asla boyun eğme-
    yeceklerini söylüyor: “Biz Dadaşız, onlar bizden korksun!” 

    ONU DEFTERDEN SİLDİK

    Erzurum'daki sosyal yapıya en iyi hitap eden partinin AK Parti olduğunu belirten Nevra Küzeci, “Erzurum'da AK Parti'nin karşısında üçlü bir koalisyon var. CHP, HDP ve cemaat işbirliği içinde çalışıyor ve AK Parti'ye oy verilmemesi için çalışmalar sürdürüyor” dedi. “ülkeye çok hizmetler yapıldı. Erzurum da çok şey kazandı. Kabul etmeyen nankörlük etmiş olur” diyen Suna Göktekin ise 'doğrudan yana' olan Dadaşların, paralel yapının lideri Fetullah Gülen'i defterden sildiğini söyledi.

    Samet Gümüş



    İHANETİ AFFETMEYİZ


    öğretmenlik sınavlarına hazırlanan Ahmet Giriftin ise “Erzurumlular Fetullah Gülen'i paralelden önce silmişti, ihaneti de affetmez. Kardeşinin bile cenazesine gelmemişti, biz o zaman sildik onu” dedi. Giriftin ayrıca “Erzurum'da slogan milliyetçiliği var. 'Her gencin ilk oyu MHP'ye' kavramı var. İlk başta oy veren genç, daha sonra tercihini AK Parti'den yana kullanıyor” yorumunda bulundu. Taşhan'da gümüşçü dükkanı olan Samet Gümüş ise Gülen'in 'doğarken öldüğünü' dile getirerek, “Kalkıp da Erzurum'a gelmeye kalkarsa Erzurum kabul etmez, taşlar. Paraleller Erzurum'da CHP'yi destekliyor. Burada işsizlik yok. İş imkanı çok. CHP'liler bizi aptal mı sanıyor? Bir tek siz mi uyanıksınız. Siz dine söven partisiniz” diye tepkisini ifade etti. 

    Nevra Küzeci



    Baskılar yıldırmaz


    Erzurum'un Köprüköy ilçesinde mahalle muhtarı Selahattin Karasu, HDP'lilerin baskılarına boyun eğmeyeceklerini vurguladı. “Sandıkta herkes hür iradesiyle oyunu kullanacak. Bazı köyler tehdit ediliyor. Bize tehdit sökmez” diyen Karasu, muhalefetin vaatlerini de şu sözlerle eleştirdi: “Bunlara kanmıyoruz. Ecevit döneminde doğmamış çocuğumuz bile borçluydu. Kılıçdaroğlu, neyin parasını verecek? Şimdi IMF'ye borcumuz yok, hatta alacağımız var.” 

    Erzurumlu değil

    Yağan Köyü Muhtarı Yanur Yağan, Fetullah Gülen'e çok tepkili. Gülen'in Erzurumlu olmadığını iddia eden Yağan, “Asıl Bitlislidir. Dedesi Bitlis'ten gelme. Ben onu ilk tanıdığım gün inanmamıştım. Onların işi zenginlerle. Şu an kan kaybettiler” dedi. çözüm sürecinde hükümetin atmış olduğu adımları takdirle karşıladıklarını kaydeden Yağan, HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın açıklamalarının ise sürece zarar verdiğini aktardı. 
    Fazlı Şahan, Ayfer Mallı / Yeni Şafak
    Önceki ve Sonraki Haberler

    HABERE YORUM KAT

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.