1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Gülen eğer Kanada’ya gittiyse...
Gülen eğer Kanada’ya gittiyse...

Gülen eğer Kanada’ya gittiyse...

Fetullah Gülen Kanada'ya mı gitti? Bu yönde haberler son günlerde sıklaşıken, Gülen cephesinden şu ana kadar açıklama gelmedi.

A+A-

Erzurum Güncel- FETö/PDY terör örgütlerinin 1 numarası olarak Kırmızı Bülten'le aranan Fethullah Gülen nerede? 

16 yıldır Pensilvanya'da oturan Gülen'in Kanada'ya iltica ettiği iddiaları dolaşıyor. Gülen'in avukatlarından şu ana kadar bir açıklama gelmemesi kafaları karıştırdı.

Tartışmalara Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da katıldı. Bir dönem Gülen'in yanında çalışan gizemli hamam Tuncay Güney üzerinden Gülen'e böyle gönderme yaptı:

"ACABA O HAHAMCIKLA TEMASA GEçER Mİ?"

"SONRADAN haham olan bir adam vardı. 
-Hani şu “Ergenekon” adı verilen operasyonların başlamasını sağlayan adam.
-Hani TRT’de bile ekrana çıkmış, ağzına ne geldiyse söylemişti.
-Hani Kanada’dan buralara ayar veriyordu.

Eğer Fethullah Gülen, gerçekten de Kanada’ya gittiyse...
Acaba o hahamcıkla da temasa geçer mi?"

BİLET GüLEN'E Mİ AİT?

Milat Gazetesi dün Fethullah Gülen'in Kanada'ya 16 Kasım tarihinde uçtuğunu gösteren bir uçak bileti yayınlamıştı. Gazete, Gülen'in Kanada'ya yaptığı seyahatin uçak bileti olduğunu öne sürdükleri bir biletin görüntüsünü yayınladı.

Sözkonusu iddiaya göre, Gülen, Pensilvanya'daki Uluslararası Harrisburg Havaalanı'ndan Toronto Havaalanı'na 16 Kasım'da Economy Clas'ta (Ekonomi sınıfı) uçtu.

PROJE İTİRAFI

Tuncay Güney, 2013 yılında SKY Türk televizyonuna Toronto'dan canlı yayın bağlantısıyla katılmıştı. Polise verdiği mülakatla Ergenekon tertibinin düğmesine basılmasını sağlayan Güney, "Ergenekon için hazırlanan bir proje" olduğunu itiraf etmişti.

Hilmi Hacaloğlu'nun "Tuncay Güney bir proje miydi? Hakikaten siz bir proje miydiniz? Ergenekon'un veya böyle bir operasyonun işaretinin başlangıç fişeği olarak siz mi kullanıldınız?" sorusuna Güney, "Birilerinin düğmeye basması gerekiyordu Ergenekon operasyonu için. Fakat Ergenekon operasyonunu hangi hükümet olursa olsun yapmak gerekiyordu." diye yanıt vermişti.

TUNCAY GüNEY KİMDİR?

Türk casus, gazeteci, televizyoncu, New York Institute isimli web sitesinin genel yayın yönetmeni. JİTEM, Ergenekon,Gülen cemaati ve İşçi Partisi'nin içine sızdığı ve burada edindiği bilgileri Mehmet Eymür'e ulaştırdığı iddia edilmektedir.

1990'lı yıllarda çeşitli gazete ve televizyonlarda çalışan Tuncay Güney, 2001'de otomobil dolandırılcılığı iddiasıyla gözaltına alınmıştır. 2008'de açılan Ergenekon davasında, Güney'in 2001 yılında işyerinde bulunan belgeler büyük önem teşkil ediyor. Davanın iki iddianamesinde adı yüzlerce defa geçen "Ergenekon'un kilit ismi" Güney davada sanık ya da tanık değil firarî şüpheli olarak görünüyor.

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.