1. HABERLER

  2. EGE

  3. Gülen hakkında kırmızı bülten kararı
Gülen hakkında kırmızı bülten kararı

Gülen hakkında kırmızı bülten kararı

14 Aralık iddianamesini kabul eden mahkeme, Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmasına karar verdi

A+A-

Erzurum Güncel- Aralarında Fethullah Gülen ve tutuklu Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 15′i tutuklu 33 sanık hakkında hazırlanan 332 sayfalık 14 Aralık iddianamesi mahkeme tarafindan kabul edilmişti

332 sayfalık 14 Aralık iddianamesi kabul edildi!

332 sayfalık 14 Aralık iddianamesi kabul edildi!

14 Aralık soruşturmasına ilişkin iddianameyi kabul eden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, davada “1 numaralı şüpheli” olan Fethullah Gülen’in yokluğunda tutuklanması ve hakkında “kırmızı bülten” çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasına karar verdi.

Gülen'e müebbet hapis talebi!

Gülen’e müebbet hapis talebi!

Kararda, Fethullah Gülen hakkındaki Adalet Bakanlığı uluslararası yakalama emrinin kaldırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, Gülen’in, “kaçak olması, kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren olguların ve saklanacağı şüphesi uyandıran somut olguların bulunması, suçların vasıf ve mahiyeti ile adli kontrol tedbiri kararının yetersiz kalacak olması” gerekçeleriyle yokluğunda tutuklanması kararı verdi.

İşte Gülen iddianamesinin detayları

İşte Gülen iddianamesinin detayları

Kararda ayrıca, Fethullah Gülen hakkında “kırmızı bülten” çıkarılması ve ABD’deki yetkili adli makamlarından iadesi prosedürüne esas olmak üzere, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına hükmedildi.

Gültekin Avcı tutuklandı

Gültekin Avcı tutuklandı

Mahkeme heyeti, davanın Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Kampüsü’ndeki büyük duruşma salonunda 22, 23 ve 24 Aralık 2015 tarihlerinde görülmesini ve müştekilerin duruşmaya davet edilmesini de kararına ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.