1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Gülen okullarını zor günler bekliyor
Gülen okullarını zor günler bekliyor

Gülen okullarını zor günler bekliyor

Vatan gazetesi yazarı HÜseyin Yayman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gülen Cemaati'nin okullarının kapatılması sözlerini köşesine taşıdı.

A+A-

Erzurum Güncel- İNTERNETHABER.COM - Vatan gazetesi yazarı Hüseyin Yayman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gülen okullarını kapatın" sözünün tarihi olduğunu vurgulayarak,  "Erdoğan’ın desteğini kaybetmiş Gülen okulları için zor bir dönem başlıyor" dedi.

Hüseyin Yayman'ın 'Okulları kapatın...' başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

ZOR DöNEM BAŞLIYOR

Tayyip Erdoğan’ın ‘Gülen okullarını kapatın. Ne tür destek lazımsa biz verelim’ sözü tarihidir. Türkiye’nin ve Erdoğan’ın desteğini kaybetmiş Gülen okulları için zor bir dönem başlıyor. Muhtemelen yeni bir stratejiyle daralarak survivor’ını sağlama yoluna gideceklerdir.

Türkiye, Afrika kıtasıyla yakından ilgileniyor. Davutoğlu’nun fikir babalığını yaptığı 2005 Afrika Yılı hamlesi artık ciddi bir işbirliğine dönüşmüş. 2009’da Afrika’da 12 büyükelçilik varken bugün bu sayı 35’e yükselmiş.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya'da dün muhataplarından cemaat okullarının kapatılmasını istediklerini açıkladı. Erdoğan, "Gittiğimiz ülkelerde buraların kapatılmasını ve bunların vermekte olduğu hizmeti Milli Eğitim Bakanlığımız vasıtasıyla verebileceğimizi kendilerine söylüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cemaat okullarına ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"(Paralel yapı) Gittiğimiz ülkelerde devlet, hükümet başkanlarıyla gerek şahsım gerekse başbakanımız, bakanlarımız bunların konumunu anlatmak suretiyle buraların kapatılmasını ve buralarda bunların vermekte olduğu hizmeti Milli Eğitim Bakanlığı'mız vasıtasıyla verebileceğimizi kendilerine söylüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı da buna yönelik çalışmalarını şu anda tamamlamak üzere."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.