1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Gülen partilere destek kriterini açıkladı
Gülen partilere destek kriterini açıkladı

Gülen partilere destek kriterini açıkladı

Fethullah Gülen, cemaatin siyasete bulaştığına dair tartışmalara açıklık getirdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Hizmet Hareketi'nin oy verme dışında siyasi partilerle hiçbir ilgisinin olmadığını ifade eden Gülen, milletin menfaatini koruyan herkesi desteklediklerini ve bütün siyasi partilere eşit mesafede olduklarını söyledi.

Gülen: "Hangi parti olursa olsun, yani bu MHP de olabilir, CHP de olabilir, AK Parti de olabilir, DYP de olabilir, ANAP da olabilir; bu iki parti bugün yok gibi."

Gülen, siyasi partilere verilecek "destek" kriterlerini de açıkladı. Hukuk, demokrasi ve millet adına faydalı olanlarla aynı karede görünebileceklerini anlattı.



"Bunların isabetli işlerini, yerinde işlerini desteklemek insani bir vazife gibi geldi bize hep. Nitekim referandumda ben şimdiye kadar hiçbir zaman demediğim bir şeyi dedim. Bu demokratik bir açılımdır. Demokratik bir referandumdur. Bu mevzuda herkes 'evet' demeli. "

Hizmet'in siyasi partilerle ilgisinin oy verme düzeyinde olduğuna dikkat çekti.

Oy vermenin dışında da bizim hiçbir siyasi partiyle alakamız olmadı. Böyle derken belki sempati duyan iki tane insan, kendileri istemişlerdir de iki tane insan girmiştir o partinin içine. Yoksa başka kişiler de yönlendirilebilir. O partinin omurgasını teşkil ederdi bugün. çok farklı sesler olabilirdi orada. Ama öyle bir arzumuz olmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.