1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Gülen'den Erdoğan'a yanıt
Gülen'den  Erdoğan'a yanıt

Gülen'den Erdoğan'a yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gülen Cemaati'nin faili meçhul cinayetlere karıştığı iddasına son dakika Fethullah Gülen'den açıklama geldi.

A+A-

Erzurum Güncel-

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün son dakika 'paralel yapı' olarak adlandırdığı Gülen Cemaati'nin faili meçhul cinayetlere bulaştığını açıklamıştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Fethullah gülen'in avukatları, "Cumhurbaşkanı akıl, vicdan, insaf ve iz'anla telif edilemeyecek iddialarda bulunulmuştur" dendi.

BİR SONRAKİ AŞAMA...

Fethullah Gülen'in avukatları tarafından yapılan faili meçhul açıklamasında, "Bu açıklamayla bir kez daha anlayşılmıştır ki, 'Yeni Türkiye'de soruşturmalar, savcılıklarda değil, havuz medyasında ya da siyasi nutukların atıldığı kürsülerde atılmaktadır. Unutulmamalıdır ki, bu anlayışın bir sonraki aşamasında ise hiç şüphe yok ki kararlar mahkemelerde değil Cumhurbaşkanığı makamında verilecektir" iddiasına yer verildi.

ERDOĞAN İçİN AHLAKSIZ İMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Daha şaşırtıcı şeyler de göreceksiniz" sözlerine nazire yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı'ndan bugüne kadar 'gerçekten çok şaşırtıcı şeyler duyuldu', ancak söyledikleri ile anlaşılmıştır ki hiçbir hukuk ve ahlak kriteri olmaksızın insanları suçlamak ve masum insanlara operasyon yapmak 'Yeni Türkiye'nin bir gerçeği olacaktır" ifadesi kullanıldı.

DAVA AçILIYOR

Fethullah Gülen'in avukatları Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında dava açacaklarını ise şu sözlerle açıkladı: Bugüne kadar olduğu gibi hukuk, vicdan ve ahlak ilkeleri hiçe sayılarak dile getirilen bu iftiraların failleri hakkında yasal başvurular yapılacak ve sonuna kadar takipçisi olunacaktır.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TOBB üyeleriyle istişare toplantısında 'paralel yapı' dediği Gülen Cemaati'ni hedef alarak, "Eğitimden, hizmetten, himmetten bahsedenlerin, bazı faili meçhul cinayetlere bulaştığını öğreniyoruz. Daha şaşırtıcı şeyler de göreceksiniz" demişti.

İŞTE O AçIKLAMA...

b4uh6ogieaahg_a.png

 

Fethullah Gülen, dün yayımlanan sohbetinde de zehir zemberek sözlerle hükümete yüklenmişti.

Hükümet-cemaat kavgasının zirve yaptığı 17 Aralık'ın yıldönümüne birkaç gün kala Fuat Avni'nin Cemaat medyasına operasyon olacağı iddiası tansiyonu yükseltti. 

Cemaatinin operasyonu "Gözü dönmüş dinsizlerin ve densizlerin tecavüzleri karşısında ölümü gülerek karşılayan Hz. Zekeriya gibi, Hz. Yahya gibi, Hz. Mesih gibi gülerek karşılayacaklar" diyen Fethullah Gülen, "Zalimin işini kolaylaştırmak bir vebaldir. Zorlasın, göbekleri çatlasın, beyin kanamasından gitsinler" sözleriyle susmayın çağrısı yaptı.

Fethullah Gülen, "ölümü Vuslat Görenler Zindanı Pire Isırması Bilirler!.." başlıklı bugünkü sohbetinde, "Bizim her şeyimiz açık, şeffafız. Kapalı bir yanımız yok. İnsanların gönlünde sevgi mayalansın istiyoruz. Evvela vatan evlatları birbirleriyle sarmaş dolaş olsunlar istiyoruz. Herkesin mizacına, anlayışına saygılı olunsun istiyoruz" dedi.

İçERİ ATACAKLARMIŞ...

Cemaat medyasına operasyon yapılacağı iddialarıyla ilgili konuşan Fethullah Gülen,"İçeri atacaklarmış, ben zannediyorum dün içeri attıkları insanlar, meseleyi Kuran okuyarak ve gülerek karşıladıkları gibi, yarın öbür gün içeriye atacakları insanlar da, onu Seyyidina Hazreti Musa gibi gülerek karşılayacaklardır" dedi.

GöZü DöNMüŞ DİNSİZ VE DENSİZLERİN...

-"Gözü dönmüş dinsizlerin ve densizlerin tecavüzleri karşısında ölümü gülerek karşılayan Hz. Zekeriya gibi, Hz. Yahya gibi, Hz. Mesih gibi gülerek karşılayacaklar" diyen Fethullah Gülen, "Onların bu tevessülleri, umursamazlıkları, karşı tarafı iyice şirazeden çıkaracak. çünkü onların sadece dünyaları var. Onlar biliyorum gibi görünseler de Allah'ı bilmiyorlar, Hz. Muhammed Mustafa'yı tanımamışlar, Kuran'la alakaları yok. Sadece o namı ve nişanı dünyevi saltanatları adına o kutsalları kullanıyorlar. Bu açıdan da hakiki mümin, Allah'a iman etmiş mümin, Allah'ın izni ve inayetiyle dünyaya meydan okuyabilir" .

HİçBİR PEYGAMBER TESLİM OLMADI

Hiçbir peygamberin kendi ayağıyla teslim olmadığını belirten Fethullah Gülen, "Gidip ille de kendi ayağınla teslim olsa meselesine gelince... Onlar çağırınca gidersin. Fakat hiçbir peygamber memarizden ve feraiyeden uzaklaştıkları zaman, 'Biz sizi arıyoruz, gelin teslim olun' dediklerinde Hz. Musa Eyke'den dönüp gelmemiştir. İnsanlığın iftihar tablosu Medine'den dönüp gitmemiştir. Hz Zekeriya kendi eliyle teslim olmamıştır. Hz. Mesih'in teslim olmasına Allah müsaade etmemiştir" dedi.

BEYİN KANAMASINDAN GİTSİNLER

"Zalimin işini kolaylaştırmak bir vebaldir. Zorlasın, göbekleri çatlasın, beyin kanamasından gitsinler" diyen Fethullah Gülen, şöyle devam etti: "Bildiğin gibi bildiğin yolda yürü. Ve kat'iyyen unutma sen kalbini bozmadıktan sonra Allah'la o kalp irtibatını... Kim Allah için olursa, Allah da onun için olur. Bütün dünya bunun için senin karşında olsa ne yazar, ne ifade eder! Onlar gibi, harama, yalana bulaşmayan, dünyayı ebedi bir hayat zanneden. Biz ölüme öteden beri şeb-i arus nazarıyla baktık."

İŞTE GüLEN'İN OLAY YARATACAK O SöZLERİ...



GüLEN'İN YENİ AçIKLAMALARI


Fethullah Gülen'in bu kaydının ardından yeni bir sohbeti daha herkul.org sitesine konuldu. Gülen'e cemaate operasyon yapılacağı beklentisi soruldu. Gülen şunları söyledi;

-*çok önemli hakikatlere gönül vermiş insanlar iğne ucuyla iğnelenme gibi bu türlü hadiseler karşısında ne ürker, ne titrer, ne de bir refleksle ona karşılık vermeye çalışırlar. çünkü onlar öyle ciddi meselelere konsantre olmuşlardır ki, değil bu türlü şeyler, Mus’ab b. Umeyr gibi, bir kılıç darbesiyle bir kolunu indirseler, başka bir kılıç darbesiyle öbür kolunu indirseler, bu defa da başını uzatacak “İnsanlığın İftihar Tablosu’na bir şey olmasın!” diyeceklerdir.

PİRE ISIRMASI...

-*Meseleye bu şekilde kilitlenmiş bir insan, pire ya da kene ısırması nev’inden bu türlü şeyler karşısında katiyen sarsıntı yaşamaz. (...) İçeriye giren içeriye girecek. Onun akraba ve taallukâtı, annesi, babası, kardeşi, evladı, eşi, dostu.. onlar da fevkalade bir metanetle bu meseleyi karşılayacak, katiyen sarsıntıya meydan vermeyecekler.

YUMRUKLANDIKçA GüçLENİRİZ

*Yapılan tamamen insanları psikolojik bozgunluğa sevketme maksadına matuf. Günümüzün moda tabiriyle, algı operasyonu.. ve korkutma, sindirme.. bilemiyorlar ki, onlar üzerlerine geldikçe bunlar güçlenecekler, tıpkı mikroplar üzerine gelip durdukça insanın immun sisteminin güçlenmesi gibi. Bilmiyorlar ki, yumruklandıkça güçlenir iman etmiş insanlar. Bilmiyorlar ki balyozlandıkça bunlar çelikleşirler. Bilmiyorlar ki, ayaklar altında ezildikçe, Allah’ın izin ve inayetiyle, granitleşirler ve parçalanıp bölünmezler.

NAMAZ KILIN DUA EDİN

*Birinci dereceden mağdurların yakınları ve sevenleri hiçbir şey olmamış gibi davranmalı. Cenâb-ı Hakk’a samimi kalble, daha derin bir keyfiyette teveccüh etmeli. Kur’an’a sımsıkı sarılmalı. Teheccüd namazını bugüne kadar aksatmışlarsa onu artık tam eda etmeli. Teheccüd namazlarını dualarla taçlandırmalı. Enbiyâ ve asfiyanın maruz kaldığı şeylere bizi maruz bıraktığından dolayı Allah’a hamd etmeli.

ETTİKLERİNİ BULACAKLAR

*Bir gün gelecek, siz istemeseniz de, onlar ettiklerini bulacaklar. Siz de Allah’ın izni ve inayetiyle murat ettiğiniz şeye nail olacaksınız. Sonra, bugün o arkadaşların, onların ailelerinin ve yakınlarının çektikleri sıkıntıları geçmişte yaşanmış birer menkıbe şeklinde anlatıp güleceksiniz.

''internethaber''
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.