1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Gülen'den cemaatine batarız uyarısı
Gülen'den cemaatine batarız uyarısı

Gülen'den cemaatine batarız uyarısı

Fethullah Gülen son sohbetinde cemaatine hayati uyarılar yaptı. Dikkatli olunması gerektiğini belirten Gülen, "Çıkalım derken daha da derinlere yuvarlanırız" dedi.

A+A-

Erzurunm Güncel- İNTERNETHABER.COM - Fethullah Gülen'nin "440. Nağme: Bir İlâhî âdet: Tedrîcîlik" başlıklı yeni sohbeti yayımlandı. çok moralsiz olduğu görüyen Fethullah Gülen, hükümetle devam eden kavgada Cemaati'ni uyardı: 

"Böyle bir dönemde çok riyazi olmamız lazım. Koyacağımız argümanlar ona göre olmalı. Belli bir ölçüde yanlışı düzeltmiş veya yanlışa düşmemiş oluruz. Yoksa aynen başkaları gibi biz de aynen yanlışlar içinde bocalamaya dururuz, çıkalım derken daha da derinlere yuvarlanırız" dedi.

MİNNACIK ATEŞLER üZERİNE BENZİNLE GİDİLİYOR

Gülen, sohbetinin başında adeta koltuğu yumruklayarak, şöyle konuştu: "Yiğitlik hadis-i şerifin de ifade ettiği gibi falanı yenme, filanı yenme, bir kılıç darbesiyle birini yere sereme demek değildir. Esas nefsinle mücadelede, onu yere serme üstüne çıkma ve tepinme onun üzerinde. Arzularını birharman gibi ayaklarının altına alma, bir döven gibi ezme onu... Sen böyle ezdikçe sapını samanını birbirinden ayırırsın onun. Günümüzde bilhassa buna çok ihtiyaç var, rüzgarlar çok muhalif esiyor. Birileri sürekli fitne ocaklarına odun çekiyor. Minnacık ateşler üzerine benzinle gidiliyor. Yangınlar sürekli büyütülüyor. Bu ni getirir ne götürür hiç hesap edilmiyor."

ekran-resmi-1436-02-13-1.23.27-pm.png

DERİNLERE YUVARLANIRIZ

"Düşüncenin iflas ettiği, bir kenara atıldığı dönemi yaşıyoruz" diyen Fethullah Gülen, "Matematiğe göre bir mantık söz konusu değil bugün. Böyle bir dönemde çok riyazi olmamız lazım. Koyacağımız argümanlar ona göre olmalı. Belli bir ölçüde yanlışı düzeltmiş veya yanlışa düşmemiş oluruz. Yoksa aynen başkaları gibi biz de aynen yanlışlar içinde bocalamaya dururuz, çıkalım derken daha da derinlere yuvarlanırız. Bataklıkta çırpınmak çok tehlikelidir. İçine alır, dibine doğru alır, bir daha da çıkamazsın. Bataklığa düşmemeye bak, düşersen şayet bir daha çıkamazsın" sözleriyle cemaatini uyardı.

Gülen, "Endazesiz düşünceler var günümüzde. endazesiz sözler, endazesiz beyanlar var. Bütün bunlar kulak tırmalıyor, beyninizde sizin oldukça tahribat yapıyor. Nöronlarınızı farklı istikamette çalışmaya sevk ediyor. Tüm bunları aşabilmek, işte yiğitlik odur" dedi.

İŞTE GüLEN'İN O SöZLERİ...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.