1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Gülen’e haraç vermedim diye...
Gülen’e haraç vermedim diye...

Gülen’e haraç vermedim diye...

Paralel Yapı mağduru işadamı Nusret Argun, Konya’daki FETÖ davasında konuştu: Herkes bu yapıya haraç vermek zorundaydı. ‘Hayır’ deyince, hiç duymadığım örgütlerle ilişkilendirdiler

A+A-
Erzurum Güncel- Paralel Devlet Yapılanması iddialarına ilişkin  merkezli soruşturma kapsamında açılan davada söz verilen müşteki işadamı Nusret Argun, "Herkes kazandığından Paralel örgüte haraç vermek zorundaydı, yoksa yaşama şansı yoktu. Biz böyle dönemde büyümeye başlayınca yapının dikkatini çekti. Bağış istediler. 'Sizden büyük beklentileri var cemaatin' dediler. 'Hayır' cevabını verince de üzerime gelmeye başladılar" dedi.

FETö KURYELERİNE UçAKTA OPERASYON

YOLSUZLUK İFTİRASI...
Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dünkü duruşmada söz verilen Argun, sahibi olduğu Okyanus Şirketler Grubu'na operasyon yapılmadan önce şirketlerinde 10 bin işçi çalıştığını belirterek, "İhaleleri hileyle değil, en yüksek fiyatı vererek aldım. Beni ve ailemi 'Yahudilerin iş birlikçisi' diye lanse ettiler.  propagandayla, kamu ihalelerinde yolsuzluk yapmışım gibi algı oluşturuldu" dedi.. İşadamı Argun, başarısının Paralel Yapı tarafından engellendiğini ama bu kişilere hiçbir zaman boyun eğmediklerine dikkati çekerek şöyle konuştu: "ülkenin üstüne kara bulut gibi çökmüş bu örgütün temizlenmesi için ben de elimden ne geliyorsa yapacağım. Dinlemeler başlamadan 4 ay öncesine kadar zamanın Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ile aramız iyiydi. Adım adım beni, ailemi, şirket çalışanlarını takip etmişler. ömrümde adını hiç duymadığım değişik suç örgütüyle bağlantım kurulmuş. Her türlü sahte delil, bu yapı tarafından uyduruluyordu." Kendisine yönelik operasyon düzenlendiğinde, ihalelerin birileri tarafından "akbaba" gibi paylaşılmaya çalışıldığını da kaydeden işadamı Nusret Argun, "Zarar görmem için sahte isimlerle, sahte mektuplar düzenlenmiştir. Hukuk dışı taleplerini, kendi isteklerini yerine getirmeyen hâkim ve savcıları tasfiye etmişlerdir. O dönem bize kumpas kuruldu" diye konuştu.

'PARAN YOKSA çEKLE öDE'
öte yandan, Ankaralı müteahhitlerden FETö'ye para topladığı öne sürülen 5 kişinin yargılanmasına Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 2006'da işleri bozulunca himmet veremeyeceğini söylediğini belirten tanık müteahhit Deniz Güneş, "Paran yoksa çek ver" denildiğini ileri sürerek "Bir ay arayla çek verdim. ödeyemedim. çekin arkası yazıldı. 'Allah rızası için verdiğim çeki neden yazdırdınız?' dedim. 'Başkasına verince ödeyemeyince yazdırmıyor mu?' dediler. Feleğim şaştı. Olaydan sonra yapıyla irtibatımı kopardım" dedi.

2 İLDE 12 TUTUKLAMA
Isparta'daki FETö/PDY operasyonunda gözaltına alınan 15 zanlıdan 5'i tutuklandı.'daki FETö/ PDY operasyonunda da gözaltına alınan 26 zanlıdan aralarında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin'in de aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı.Sabah
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.