1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HDP'nin kaderi...
HDP'nin kaderi...

HDP'nin kaderi...

2015 genel seçimleri sonuçları CHP için nasıl şekillenecek? Ön seçim sonuçlarından çıkacak liste 2015 seçim sonuçlarını etkiler mi?

A+A-

Erzurum Güncel-

2015 genel seçimleri sonuçları son olarak 45 seçim bölgesinde önseçim yapan CHP'de nasıl şekillenecek? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ön seçim sonuçları doğrultusunda hazırlayacağı listenin 7 Haziran seçimleri için belirleyici olacağını söylemişti. Bugün, Vatan yazarı Hüseyin Yayman, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ön seçim sonuçlarına göre hazırlayacağı listenin 7 Haziran seçimlerinde kritik bir önemde olacağı ve hatta HDP'nin barajı geçip geçememesinin bu listenin başarasına bağlı olduğunu iddia etti.

CHP'de 45 seçim bölgesinde hakim denetiminde ön seçimler yapıldı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da İzmir 2'inci bölgeden girdiği önseçime katılım yüzde 50 seviyesinde kaldı.

HDP'NİN BARAJ KADERİ CHP'YE Mİ BAĞLI?

Yayman ön seçime ilişkin çarpıcı bir iddia kaleme aldı: 7 Haziran seçimlerini Kılıçdaroğlu'nun son şansı olarak nitelendirdi. Yayman'a göre, HDP'nin barajı geçip geçmeyeceği de CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun hazırlayacağı listeye bağlı ... 

Yayman, "Kılıçdaroğlu'nun yapacağı zayıf liste HDP'yi barajı aşırtacak ancak CHPoylarındaki düşüş nedeniyle kendisi de koltuğunu kaybedecek. Yapacağı güçlü liste ise HDP'yi barajın altına itip AK Parti'nin elini güçlendirecek" diyerek CHP ön seçim sonuçlarına göre düzenlenecek liste ve HDP'nin barajı geçip-geçemeyeceği konusu arasında sıkı bir korelasyon olduğunu ileri sürdü.

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar:

"Genel başkan seçildiğinde de yazdım, Kılıçdaroğlu CHP'nin son şansı. 2015 seçimi de CHP'nin son seçimi. Ya bu seçimde Kılıçdaroğlu başarılı olup kendisini ve partisini kurtaracak ya da CHP yeni krizlere yelken açacak.

"KEŞKE KENDİ İRADELERİYLE JüBİLE YAPSALARDI"

CHP'nin yaptığı ön seçim, parti politbürosunda tasfiyeye yol açtı. Normal şartlar altında siyaseten emekli olması gereken isimler Kılıçdaroğlu'nun ustaca kurguladığı hamleyle örgüt tarafından diskalifiye edildiler. Keşke bu isimler kendi iradeleriyle jübile yapabilselerdi.

kemal-kilicdaroglu.20150331094512.jpg 

"HDP'NİN BARAJI AŞIP AŞMAYACAĞI KILIçDAROĞLU'NA BAĞLI"

CHP'nin bu seçimde alacağı oy sadece kendisini değil başta HDP olmak üzere tüm sonuçları etkileyecek. CHP'nin yapacağı liste HDP'nin umudunu yükseltecek veya azaltacak. Son tahlilde HDP'nin barajı aşıp aşmayacağı Kılıçdaroğlu'nun tercihlerine bağlı olacak. Kılıçdaroğlu'nun yapacağı zayıf liste HDP'yi barajı aşırtacak ancak CHPoylarındaki düşüş nedeniyle kendisi de koltuğunu kaybedecek. Yapacağı güçlü liste ise HDP'yi barajın altına itip AK Parti'nin elini güçlendirecek."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.