1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HDP'ye türkücü aday!
HDP'ye türkücü aday!

HDP'ye türkücü aday!

HDP milletvekili aday adayları arasına Erzurumlu Pınar Aydınlar da katıldı. 2015 Genel Seçimleri için HDP millvetvekili adayı olan Pınar Aydınlar kimdir?

A+A-

Erzurum Güncel- Türk halk müziği sanatçılarından Pınar Aydınlar, Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) milletvekili aday adayı olmak için başvuru yaptı. Pınar Aydınlar geçtiğimiz yıl yapılan 30 Mart Yerel Seçimlerinde de Sırrı Süreyya önder ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. Güzelliği ile dikkat çeken Aydınlar HDP'nin vitrin yüzü olmaya aday.

Halk müziği sanatçısı Pınar Aydınlar, HDP’den İstanbul için başvurduğunu söyledi. Tüm halkların sesi olduğu için HDP’den aday adayı olduğunu dile getiren Aydınlar, “Mesele, vekil olma meselesi değildir. Mesele, tavır koymaktır” dedi.

SIRRI SüREYYA İLE ADAY OLMUŞTU

pinar-aydinlar-ve-sirri-süreyya.jpgToprak ve Turna isminde ikizleri olan Pınar Aydınlar , Sırrı Süreyya önder ile eşbaşkan olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olmuştu. Siyasete ısınan Pınar Aydınlar güzelliği ile ön plana çıkmıştı. HDP aday adayı olan Pınar Aydınlar eğer kesin listeye girerse partinin vitrin yüzü olmaya aday görünüyor.

PINAR AYDINLAR KİMDİR? 
1979 İstanbul doğumlu olan Pınar Aydınlar, aslen Erzurum’un Aşkale ilçesinden. 1995 yılında İ.T.ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nı kazandı ve Temel Bilimler Bölümü’nden mezun oldu.

pinar-aydinlar-hdp-adayi.jpg2003 yılında Türkü Söylemek Lazım adlı ilk solo albümünü çıkardı. Daha sonra 2007 yılında Kırmızı Gül ve son olarak 2011 yılında Mavi Bir Düş adlı albümlerini müzikseverlerle paylaştı. Pınar Aydınlar bir konseri sırasında söylediği sözlerden dolayı, 2011 yılında 10 aylık bir hapis cezasına çarptırıldı. Bu dava hala yargı sürecinde. 

internethaber
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.