1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Hatemi'den sarsıcı Gülen iddiası!
Hatemi'den sarsıcı Gülen iddiası!

Hatemi'den sarsıcı Gülen iddiası!

Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'ye göre Gülen hareketini Türk istihbaratı kurdurdu.

A+A-

Erzurum Güncel- Pro. Dr. Hüseyin Hatemi"Fethullah hareketini ilk başlatan, kanaatimce Kürt-Nurculuğuna karşı bir görünürde Nurculuk, gerçekte Türkçülük akımı yaratmak isteyen Türk istihbaratı oldu" iddiasında bulundu.

İstanbul Ticaret üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Yeni Yüzyıl gazetesinden Esra Elönü'ye konuştu.

Elönü'nün "Türkiye’de Paralel Devlet Yapılanması konusunda henüz herkes uyurken ilk ayılanlardan biri de sizdiniz. Gördüğünüz ilk tehlike neydi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

28 ŞUBAT DöNEMİNDE DANIŞIKLI DöVüŞ

- Fethullah hareketini ilk başlatan, kanaatimce Kürt-Nurculuğuna karşı bir görünürde Nurculuk, gerçekte Türkçülük akımı yaratmak isteyen Türk istihbaratı oldu. 1980 darbesinden sonra bu hareket mensuplarının da kovuşturulması dönemi başladı. özal döneminde ABD Ankara Elçisi Abramovitz bu hareketin İran’a yayılmasına karşı kullanabilir olduğunu özal’a telkin etti. 28 Şubat döneminde o zamanlar öyle düşünüyordum ama herhalde “danışıklı” olarak bir kaset ortaya atılıp Gülen’in ABD’de kalması sağlandı.

2010'DA TEHLİKEYİ BELİRTMİŞTİM

Türkiye’nin gidişinden memnun olmayan emperyalist odak 2013’te önce “Gezi Olaylarını” başlattı. Başarıya ulaşmayınca “Fethullah hareketi”nin bir darbe yapmasını tasarladı. Bu darbe de 2008’deki “başsavcı darbe teşebbüsü” gibi olacaktı. Bunda da muvaffak olunamadı ve bu harekete karşı savunma tedbirleri alındı. 2010’da tehlikeyi belirtmiştim. Ancak Gülen’in iyi niyetli olup çevresini saranların emperyalist odağın işbirlikçisi olduğunu zannediyordum. Cumhurbaşkanı da Başbakan olduğu o dönemde böyle sanıyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.