1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. IŞİD’in kanlı İstanbul planı
IŞİD’in kanlı İstanbul planı

IŞİD’in kanlı İstanbul planı

Diyarbakır’da polisle çatışmaya giren IŞİD hücresinin eylem için İstanbul’a gönderdiği 7 militanı, 2 operasyonla etkisiz hale getirildi

A+A-

Erzurum Güncel- Diyarbakır ve İstanbul Emniyeti 26 Ekim’de, dinci terör örgütü IŞİD’e yönelik “eş zamanlı” operasyon düzenledi. Diyarbakır’da saat 04.00’da hücre evlerine giren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve özel Harekat ekipleri, büyük bir direnişle karşılaştı. Hücre evden açılan ilk ateşte 2 polis memuru ağır yaralandı ve hastanede şehit düştü. Operasyonda, 7 terörist öldürüldü, 2 polisimiz şehit oldu. 

İSTİHBARAT VE TERöR İZ SüRDü

Aynı saatlerde İstanbul Polisi de Diyarbakır’dan gönderilen 7 kişilik eylem hücresine yönelik baskın yaptı. Operasyonlarda Mustafa H., Osman M., Mustafa M., Mehmet S. ve Adnan G. yakalandı. Ancak IŞİD’in Diyarbakır’da öldürülen sözde “il emiri” S.B.’yle irtibatlı hücre lideri Abdülselam K. (40) ve Suriyeli yardımcısı Hamid El A.’yı (30) hedef adreslerde bulamadı. Takibi ısrarla sürdüren İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ve TEM Şube , elektronik haberleşme sistemlerinden uzak duran militanların Büyükçekmece’de saklandığını tespit etti.

HDP’YE YöNELİK EYLEM PLANI

önceki gün hedef adreslere operasyon düzenleyen TEM özel Tim, Diyarbakır, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa sorumlularıyla bağlantılı Abdülselam K. ile Suriyeli Hamit El A.’yı yatağında gözaltına aldı. Böylece, sansasyonel eylem yapacakları ileri sürülen militanların tamamı yakalanmış oldu. Elektrikçi olduğu ve bomba düzeneği hazırlayan Bingöl nüfusuna kayıtlı Abdulselam Hıtay ile Hamid El Ahras’ın sorguları dün tamamlandı, militanlar tutuklandı. çökertilen IŞİD hücresinin HDP’ye yönelik eylem hazırlığında olduğu ileri sürüldü.

Şenol GEZER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.