1. HABERLER

  2. GENEL

  3. İç Anadolu Bölgesi imamları
İç Anadolu Bölgesi imamları

İç Anadolu Bölgesi imamları

Fethullah Gülen, Türkiye'nin yedi bölgesine imamlarını atadı. Paralel Yapı'ya bağlı olan imamlar cemaatin, devletin kılcal damarlarına kadar girmesini sağladı. Paralel Devlet Yapılanması'nın hücrelerini çözen TAKVİM bugün de Hoca'nın İç Anadolu Bölgesi im

A+A-
Erzurum Güncel- Devlet, 'nın inlerine girerken TAKVİM'in örgüt şemasını deşifre ettiği yazı dizisi büyük yankı uyandırdı. Yurt çapında binlerce kişi gazetemizi arayarak deşifre edilen kişilerle ilgili mağduriyetlerini anlattı. Yazı dizimizde bugün de  Bölgesi'nin il imamlarını açıklıyoruz. Paralel örgüt'ün İç Anadolu Bölgesi'ndeki en önemli ismi Ankara İmamı Cemil Koca. Koca, askeri okullarla polis akademisine girecek öğrencileri tek tek belirliyor. İl imamlarının büyük çoğunluğu defalarca Pensilvanya'ya giderek talimatları bizzat 'den alıyor. İşte o isimler...

ANKARA/CEMiL KOCA: 54 yaşında. 1997'den bu yana Samanyolu Eğitim Kurumları'nın genel müdürlüğünü yapıyor. 'nin özel okullarının bağlı olduğu özel öğretim Kurumları Derneği'nin (öZöĞRET- DER) yönetim kurulu üyesi. Ayrıca Haziran 1999'da kurulan Atlantik Eğitim'in 2007'den beri hissedarları arasında. Gülen'in 2001'de verdiği talimatla askeri okullar ve polis akademisine girecek öğrencilerin belirlenmesinde koordinasyon görevini yürütüyor. 

KONYA/MEHMET KAYA: Denizli çivrilli. 53 yaşında. PDY'nin Afyonkarahisar imamıyken Temmuz 2014'te Konya il imamı olarak atandı. "Muhammed" kod adını kullanıyor. 2011 yılının Mart ayına kadar PDY'nin kontrolündeki eğitim kurumlarında çalıştı. Halen kamuda imam-hatip olarak görev yapıyor. 

KAYSERİ/YAHYA KARADENİZ: Balıkesir Havranlı. 50 yaşında. PDY'nin Kayseri bölge imamı. 2002'de PDY Kahramanmaraş, 2003 yılında ise Adana İl Koordinatörü olarak çalıştı. 2007'de Antalya'ya "Bölge Koordinatörü" olarak atandı. Ekim 2009 itibariyle faaliyetlerini çanakkale'de sürdürdü. Şu an Kayseri Melikgazi İbrahim Tennuri Ortaokulu'nda teknoloji ve tasarım öğretmeni olarak çalışıyor. 2014 yılından bu yana Kayseri Bölge Sorumlusu olarak görev yapıyor. Kayseri ve civarındaki 17 kentten de sorumlu. 



KAYSERi/SITKI BAŞ: Denizli çivrilli. 43 yaşında. PDY'nin Kayseri il imamı. PDY kontrolündeki Başkent Eğitim bünyesinde faaliyet gösteren özel Yüksel Sarıkaya İlköğretim Okulu'nda 2003 yılı itibariyle kurucu temsilci olarak görev yaptı. Kasım 2014'ten beri Battalgazi özel Eğitim Kurumu'nda çalışıyor. Kayseri Melikgazi'de oturuyor. 

ESKiŞEHiR/MEHMET MELEŞ: İzmir doğumlu. 40 yaşında. PDY'nin İstanbul'daki üst düzey yöneticilerince, 2006 yılının yaz aylarında Türkiye geneline gönderilen talimata istinaden "Ahmet" kod adını kullanmaya başladı. PDY bünyesinde Ekim 2006'da Sivas il imamı olarak atandı. Mart 2010'da Niğde il imamı, Ağustos 2013'de ise Eskişehir il imamı olarak görevlendirildi. 

SİVAS/MUSA KAYA: Sakarya Hendekli. 43 yaşında. Ankara üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nden 1996'da mezun oldu. 2008- 2013 yılları arasında Kırşehir'de PDY'nin kontrolündeki Dünya Eğitim Hizmetleri'nde çalıştı. Sivas'a il imamı olarak gönderildi. Şubat 2014'te Detay Serbest Muhasebecilik bünyesinde çalıştı. 

KIRIKKALE/MEHMET MERD: 2013'e kadar PDY bünyesinde Konya'da faaliyet gösterdi. Haziran 2013'te Kırıkkale il imamı olarak atandı. Kasım 2014'ten beri Kale Feza Eğitim'de çalışıyor. Kırıkkale'de yaşıyor. 

F-Devlet

AKSARAY/YUSUF çAKIR: Adıyaman Besnili. 37 yaşında. Besni Lisesi ve çukurova üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. 2004'de PDY kontrolündeki Adana özel özgören Lisesi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yaptı. Temmuz 2013'te Aksaray il imamı olarak atandı. Kasım 2014'ten beri Akçağ Eğitim'de çalışıyor. 

KARAMAN/MUSA ANGIL: 39 yaşında. 2012- 2013 yıllarında PDY kontrolündeki Aksaray Sema Koleji'nde Din Kültürü öğretmeni olarak çalıştı. Aksaray il imamlığı yaptı. Ağustos 2013'te Karaman il imamı olarak tayin edildi. Aralık 2014'ten bu yana özel Karaman Sabah Eğitim Hizmetleri'nde çalışıyor.

İmamın valisi!

KIRŞEHİR/MUSA ARSLAN: İstanbul'da doğdu. 35 yaşında. 2013 Mart'ına kadar PDY bünyesinde Ankara'da çalıştı. Sonra Kırşehir il imamı olarak atandı. Kırşehir'e yerleşip PDY kontrolündeki Dünya Eğitim'de çalışmaya başladı. 

NiĞDE/MUSTAFA GüMüŞ: 34 yaşında. Niğde'de PDY kontrolündeki özel Sungurbey Eğitim Kurumları'nda çalışıyor. Niğde il imamlığından önce Kahramanmaraş bölge imamlığı yaptı. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 26 Aralık 2001 tarihinde düzenlenen bir operasyonda adı geçti. Gece saat 23.00 sıralarında, durumu şüpheli otomobil içindeki aramada, üzerinde "Fitre ve Zekat" yazılı zarflar ve vakfa ait makbuzlarla yakalanan  Yapılanması kontrolündeki Necip Fazıl Kısakürek Vakfı görevlileri arasında yer aldı. 

YOZGAT DAVUT SAĞIR: Kahramanmaraş Göksunlu. 40 yaşında. Erciyes üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği üyesi. Amasya Merzifon'da Ahi Koleji ve özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü iken Nisan 2013'te Yozgat il imamı Mahir Şahin'in Ankara'da görevlendirilmesi üzerine onun yerine atandı. Yozgat özel Zirve Eğitim Kurumları Genel Koordinatörlüğü görevine getirildi. Yozgat'ta yaşıyor. 

çANKIRI ABDULLAH öZDEMİR: Erzurumlu. 36 yaşında. Ağustos 2013'e kadar PDY'nin kontrolünde Samsun'da faaliyet gösterdi. Eylül 2013'te çankırı il imamı olarak atandı. Aralık 2014'ten bu yana da Azim Eğitim'de çalışıyor. çankırı'da oturuyor. 

ŞABAN ARSLAN - HAYRETTİN BEKTAŞ 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.