1. HABERLER

  2. GENEL

  3. İhbar örgüt imamından!
İhbar örgüt imamından!

İhbar örgüt imamından!

Maltepe’de yakılmak üzere kamyonete yüklendikten sonra ele geçirilen himmet belgelerine ilişkin ihbarı bir ‘Paralel Yapı imamı’nın yaptığı anlaşıldı. Örgütün üst düzey yöneticilerinden İsrafil G. ise yurtdışına kaçmak isterken yakalandı

A+A-
Erzurum Güncel- İstanbul Maltepe'de yakılmak üzere bir restoranda kamyonete yüklendikten sonra ele geçirilen himmet belgeleriyle ilgili soruşturma sürüyor. Fetullahçı Terör örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETö/PDY) mali kaynaklarına yönelik operasyonu başlatan ihbarın, örgütün içindeki bir imamdan geldiği tespit edildi. örgütün üst düzey yöneticilerinden hakkında yakalama kararı bulunan İsrafil G. ise kaçarken Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yakalandı. Operasyonda 65 kişi hakkında gözaltı kararı vardı. Polisin gözaltına aldığı şüpheli sayısı dün 35'e yükseldi. çoğu örgüt imamı 14 kişinin ise yurtdışına kaçtığı belirlendi. Şüphelilerden, FETö/ PDY Lideri Fetullah Gülen'in sağ kolu Mustafa özcan, Bank 'nın ortağı Ali  ve eski genel müdürü Ahmet Beyaz, Pensilvanya'ya kaçtığı için yakalanamadı. Diğer şüpheliler ise aranıyor.

6 GİZLİ HESAPLA AKTARILDI
Soruşturmada evrakın yakılacağı yere kadar tüm detayların, FETö/PDY içerisinden bir imam tarafından ihbar edildiği ortaya çıktı. "Gizli saklı" anlamına gelen Pinhan adlı restoranda yakılması planlanan evrakın, Maltepe'de bulunan ve örgütün Anadolu Yakası himmet merkezlerinden birisi olarak kullanılan Vifak Sanayici ve İşadamları Derneği'nden kamyonete yüklendiği tespit edildi. Polisin ele geçirdiği himmet dekontlarının ve kasa defterinin üzerinde ıslak imzalar vardı. İmza sahiplerinin bir kısmı, himmet ödemesi yapan kişilerdi. Diğer bir kısmı ise himmet toplayan imamlardı. Himmet, ABD ve Afrika ülkelerindeki okul ve yurtlara kaçırılıyordu. örgüt, toplanan 15.5 milyon doları Bankasya'daki 6 gizli hesap üzerinden 'a ve bazı Arap ülkelerine aktardı.



8 YILDA 10 MİLYON EURO HİMMET
 10 şüphelinin, toplanan himmet paralarıyla Bank Asya, Kuveyt Türk ve Albaraka Türk'ten çektikleri kredileri ödediği tespit edildi.
 Bazı şüpheliler, "Başımıza kötü şeyler gelecek" diyerek deşifre edilmemelerini istedi.
 Pinhan restoranda son 8 yılda 10 milyon euro himmet toplandı. örgüt üyeleri, 7 milyon euroyu Mısır'a gönderdi. 3 milyon euroyu da zimmetlerine geçirip tatil ve eğlence için harcadı.
 Pinhan restoranın sahipleri Vedat Köprücü, Ahmet çelik ve Hızır Güngör, himmet paralarını üzerlerine geçiren isimlerin başında.Sabah
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.