1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. İl Özel İdaresi'nin kepçesine el koydu
İl Özel İdaresi'nin kepçesine el koydu

İl Özel İdaresi'nin kepçesine el koydu

Bingöl’de mezra yolunun açılmadığını gerekçe gösteren köylüler, İl Özel İdaresi'ne ait kepçeye el koydu.

A+A-

Erzurum Güncel- 

Bingöl’de hafta başından beri etkili olan kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Don olaylarının etkili olduğu kentte, hava sıcaklıkları eksi 17’lere kadar indi. 100’e yakın köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar devam ederken, merkeze 7 kilometre uzakta bulunan Sancaklı köyüne bağlı çaler ve Konak mezraları sakinleri, yollarının açılmamasına tepki göstererek, Bingöl İl özel idaresine ait kepçeye el koydu.

"200 HAYVAN TELEF OLACAK"

Bingöl İl özel İdaresi kapalı köy yollarını ulaşama açmak için başlattığı çalışmalar kapsamında dün merkez Sancaklı Köyü yolunu açtı. Köye bağlı Dereygazen mezrasına kadar yolu açan ekipler, bundan sonra iki mezra yolunu ulaşıma açmadı.

Duruma tepki gösteren köylüler, kepçeye el koyarak operatörünü gönderdi. İl özel İdaresi Yol Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nü arayan köylüler, yollarının açılmaması halinde kepçeyi vermeyeceklerini belirtti. İki mezrada toplam altı ev bulunduğunu ve mezra sakinlerine ait 200 büyükbaş hayvanın olduğunu kaydeden köylüler, yemlerinin bittiğini, hayvanların aç olduğunu söyledi.

Konak Mezrası sakinlerinden Faik Baykara, "Yolumuz açıldı ancak 3 kilometre kaldı. Şube müdürü inadı yüzünden yolu açmayacağını söylüyor ve iki defadır kepçeyi buradan çekip götürüyor. Bütün yetkilileri aradık fakat şube müdürü kimseyi dinlemiyor yolu açmayacağını söylüyor. Şuanda 200’ün üzerinde hayvan var içeride. Tarım kooperatifinden hem istemişiz yem gelecek ama nasıl götüreceğimizi kara kara düşünüyoruz" dedi.

İki gündür kepçeye el koyduklarını ifade eden çaler mezrası sakinlerinden Nevzat Bayındır ise, “Yolumuzu açmıyor müdür beyi de arıyoruz diyor altı ev için yol açmıyorum. Jandarma ile gelip kepçeyi alacağını söylüyor. Bizde kesinlikle vermiyoruz, yetkililere sesleniyoruz; bize sahip çıkın. çok mağduruz hayvanlarımız içeride telef olacak" diye konuştu.

YASAL İŞLEM YAPILACAK
öte yandan duruma ilişkin bilgi veren Bingöl İl özel İdaresi Yol Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Caf, taşımalı eğitimin yapıldığı köy ve mezralara öncelik verdiklerini söyledi. Dereygazen mezrasında öğrenciler olduğundan dolayı yolu ulaşıma açtıklarını kaydeden Caf, şöyle konuştu:

"öncelikli yollarımız taşımalı eğitimin yapıldığı köy ve mezra yollardır. Belirtilen bölgede çalışmayı tamamladıktan sonra kepçeyi oradan alıp Kuşburnu Köyü’ne götürecektik. Orada da taşımalı eğitim vardı. Köylüler kepçeyi el koydu biz onlara öğrencilerin mağdur olduğunu söyledik önce orayı daha sonra da sizin yolu açacağımızı söyledik fakat izin vermediler. Zorluk çıkarınca operatörümüzü oradan getirdik. Gerekli, yasal işlem yapılacak."

YILMAZ ATAR
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.