1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Interpol, Türkiye üzerinden Suriye’ye giden Avusturya vatandaşı Semra ve Sabine’nin bulunması için h
Interpol, Türkiye üzerinden Suriye’ye giden Avusturya vatandaşı Semra ve Sabine’nin bulunması için h

Interpol, Türkiye üzerinden Suriye’ye giden Avusturya vatandaşı Semra ve Sabine’nin bulunması için h

Interpol, Türkiye üzerinden Suriye’ye giden Avusturya vatandaşı Semra ve Sabine’nin bulunması için harekete geçti.

A+A-

Erzurum Güncel- Interpol, geçtiğimiz hafta Avusturya’nın başkenti Viyana’da İstanbul’a, oradan da Adana’ya gelen, ardından da Suriye’ye geçtikleri öne sürülen 15 ve 16 yaşlarındaki kız çocuklarını arıyor. Bosna kökenli Semra Kesinoviç ve Sabine Selimoviç, geçtiğimiz perşembe ailelerine bıraktıkları veda mektubunda, cihatçılara katılmak için Suriye’ye gittiklerini ve ölümden korkmadıklarını yazdılar.

Kızlar, Viyana’dan ayrılmalarından kısa süre sonra Suriye’de çekildiği öne sürülen, silahlı ve çarşaflı fotoğraflarını internette paylaştı. Sabine, internette yayınladığı mesajda, evlendiklerini, iyi evlerde düzgün şartlarda yaşadıklarını vurgularken amaçlarının şehit olmak olduğunu kaydetti.

Avusturya polisi, kızların görüntülerinin yayınlandığı sitenin kimler tarafından açıldığını bulmaya çalışıyor. Kızlar hakkında uluslararası arama emri çıkartılırken polis bu noktada kızların kimlerle bağlantıya geçtiğini belirlemeye çalıştıklarını söyledi.



Aileleri inanmıyor

Kesinoviç ve Selimoviç aileleri, yerel basına yaptıkları açıklamada kızlarının birileri tarafından kandırıldığını öne sürdü. İki aile de kızlarının internette yayınladıkları iddia edilen mesajları başkalarının yazdığını düşünüyor.

8 bine ulaştı
ABD’li askeri yetkililer, Suriye’de Esad güçlerine karşı savaşan yabancı militanlarının sayısının son bir yılda 10 kat arttığını öngörüyor. Yetkililere göre geçen yıl 800 olan cihatçı sayısı şu anda 8 bine yaklaşmış durumda.
Gazete Vatan
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.