1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. İsrail Gazze'yi bombalıyor
İsrail Gazze'yi bombalıyor

İsrail Gazze'yi bombalıyor

Gazze'de son durum... İsrail ordusu, Gazze'de Han Yunus bölgesine yeniden bombardıman başlattı SON DAKİKA

A+A-

Erzurum Güncel-

Gazze'den son dakika haberleri...

Birleşmiş Milletler'in ateşkes teklifini reddeden İsrail, Gazze'ye yönelik bombardımana yeniden başladı, ilk hedef ise Han Yunus bölgesi oldu.

Bombardımanın başlamasıyla birlikte İsrail İstihbarat Bakanı'ndan da kan donduran bir açıklama geldi.

"önümüzde Gazze’yi işgal ve silahtan temizlemekten başka bir alternatif yok."

GAZZE'DE YAŞANANLARI CANLI YAYINLA İZLEMEK İçİN TIKLAYIN


BU HABER SüREKLİ GüNCELLENİYOR

20.12- Kassam Tugayları bir İsrail insansız uçağı düşürdüğünü açıkladı.

19.00- İsrail’in Han Yunus’a yönelik bombardımanında Beni Suheyla Belediyesi’nde çalışan bir memur öldü.

18.30- İsrail İstihbarat Bakanı: önümüzde Gazze’yi işgal ve silahtan temizlemekten başka bir alternatif yok.

18.00- İsrail hükümetinin ateşkes önerisini reddetmesinin ardından Gazze’ye yönelik hava saldırıları yeniden başladı.


TüRKİYE'DEN GAZZE İçİN SüRPRİZ TEMAS

İsrail'in günlerdir Gazze’ye yönelik saldırısı devam ederken, ateşkes için Türkiye’nin girişimleri de arttı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun’la ateşkes için önceki gün görüşürken, bugün de sürpriz bir temas daha kuruldu.

İSRAİL'LE TüRKİYE ARASINDA HAVA KöPRüSü

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ile telefonla görüştü. Bu görüşmede Gazze’ye yönelik insani yardım konusu ele alındı. Gazze’den ilaç yardımı konusunda yapılan yardım çağrısı çervesinde Türkiye içinde 17 ton ilaç bulunan bir uçağı hazır etti.

Sinirlioğlu, mevkidaşı ile yaptığı görüşmede Ben Gurion havalananı’na uçağın iniş izni için olumlu yanıt aldı. Hamas’ın da 24 saatlik ateşkes çağrısına olumlu yaklaşması halinde İsrail’le Türkiye arasında hava köprüsü kurulacak. Uçaktaki 17 ton ilaç İsrail’de Ben Gurion Havalanı’ndan AFAD’ın koordinasyonu çerçevesinde karayolu ile Gazze’ye ulaştırılacak.


17.22 Gazze yakınındaki Şair Henigif kompleksine füze düşmesi sonucu bir İsrailli yaralandı.

İSRAİL ATEŞKES TEKLİFİNİ REDDETTİ

İsrail, Birleşmiş Milletler'in 24 saatlik ateşkes önerisini reddetti. 

15.53 İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında bugün 13 Filistinli hayatını kaybetti. öldürülen Filistinlilerin sayısı 1062'ye yükseldi.

öLü SAYISI ARTIYOR

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, yaptığı açıklamada, kısa süreli ateşkesin ardından İsrail'in bugün Gazze'ye yeniden başlattığı saldırılarda 8 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. ölü sayısı 1060'a yükseldi.

15.43 
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği:

Gazze'de evlerini terk etmek zorunda kalan 200 bin Filistinli okullara ve yakınlarına sığındı.

HAMAS ATEŞKESİ KABUL ETTİ 

İsrail Gazze'ye yönelik saldırılarını Gazze'den roket atılmaya devam edilmesi gerekçesiyle bozmuş ve Gazze'nin birçok noktasını aynı anda bombalamaya başlamıştı.

Saldırının başlamasının ardından Hamas Birleşmiş Milletler'in 24 saatlik ateşkes önerisini kabul ettiğini açıkladı.
Hamas kabul edilen ateşkesin bugün 14.00 itibariyle başlayacağını duyurdu.

14.22 İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 1059'a yükseldi. 

ATEŞKES öNCESİ GAZETECİLERE SALDIRI


Tek taraflı ilan ettiği ateşkesi bozarak Gazze'yi yeniden bombalamaya başlayan İsrail ordusu Gazze’de gazetecilerin bulunduğu binadaki Aksa televizyonunun bürosu roketle vurdu.

İsrail ordusuna bağlı keşif uçakları, Gazze kent merkezinde bulunan Burç El Şuruk adlı binayı hedef aldı.
Keşif uçakları tarafından fırlatılan füze gazetecilerin ofislerinin olduğu söz konusu binada Gazze'den yayın yapan Aksa Televizyonu bürosuna isabet etti.

Saldırıda ölen veya yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

gazze-son-durum-son-dakika.jpg 

12.33 İsrail'in Gazze'ye yönelik yeniden başlayan saldırılarında 5 Filistinli hayatını kaybetti. Gazze'de öldürülenlerin toplam sayısı 1054'e yükseldi. 

İSRAİL BAŞBAKANLIĞI'NDAN AçIKLAMA

İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan Gazze'ye yönelik yeniden başlayan saldırılarla ilgili açıklama:

İsrail ordusuna Birleşmiş Milletler tarafından talep edilen geçici ateşkesi ihlal eden Hamas'a karşı operasyona devam etmesi yönünde emir verildi. Hamas'ın Gazzelileri canlı kalkan olarak kullandığını bir kez daha belirtiyoruz. İsrail ordusu teröristleri hedef alıyor, eğer kazara siviller de vuruluyorsa bundan İsrail'in kabul ettiği insani ateşkesi kabul etmeyen Hamas sorumludur.

12.22 İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırıları şiddetlenerek devam ediyor. Şucaiyye, Tufah ve Zeytın bölgeleri bombardıman altında. 

11.18 
Gazze Sağlık Bakanlığı: İsrail ordusunun yeniden başlayan saldırılarında ikisi Gazze Şeridi'nin merkezinde, biri doğuda olmak üzere 3 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 1052’ye yükseldi.

GAZZE'YE TüRKİYE'DEN TIBBİ YARDIM

İsrail'in Gazze saldırılarında yaralananların tedavisinde kullanılmak üzere Türk Kızılayı ile SGK işbirliğiyle toplanan 20 ton tıbbi yardım malzemesi ve ilacın Gazze'ye gönderileceği bildirildi.

Turkish Cargo'nun Atatürk Havalimanı'ndaki tesislerine getirilen yardımlar, Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek tarafından kargo yetkililerine teslim edildi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Şimşek, Gazze'ye gönderilen yardımlar arasında çocuk ve bebeklerin acil kanamalarının durdurulmasına yönelik malzemelerin de yer aldığını söyledi.

Şimşek, SGK ve Türk Kızılayı işbirliğiyle Türkiye'den satın alınan yardımları en kısa sürede Gazze'ye ulaştıracaklarını kaydetti.

Ameliyat sarf malzemelerinin yanı sıra antibiyotik ve penisilin türü ilaçların da bulunduğu yardımların, gerekli izinlerin alınmasının ardından Filistin'e ulaştırılmak üzere THY'e ait kargo uçağıyla Tel Aviv'e yollanacağı bildirildi.

HAMAS'IN SALDIRILARI GEREKçE GöSTERİLDİ

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın İsrail'in birkaç bölgesinde roket atıldığını duyurdu. Bu haberlerin ardından İsrail ordusu, Hamas'ın roket saldırılarını gerekçe göstererek saldırılara yeniden başladı. İsrail, Gazze'nin Şecaiyye ve Tüffah bölgelerini vuruyor. Gazze'nin doğusundaki Cebaliye bölgesi de şiddetli bombardıman altında.

gazze'de son durum son dakika haberleri-<a class='labels' style='color:#4d4e53' href='/search_tag.php?tags=gazze'> gazze </a>savaşı fotoğrafları


İsrail şimdiye kadar ilk defa Gazze'nin çok farklı bölgelerini aynı anda bombalıyor.


İsrail, bombardımanın olduğu bölgelere sağlık ekiplerinin girmesine izin vermiyor. Geçici ateşkes ilan ettikten sonra askerlerinin olduğu bazı bölgelere ambulansların girmesini de engellemişti.

HAMAS İSRAİL'İN çEKİLMESİNİ İSTİYOR

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, “İsrail’in askerlerini Gazze’den tamamen çekmesini, yerleşimcilerin geri dönmesini ve yaralıların tahliyesine izin vermeyi içermeyen hiçbir insani ateşkes girişimi kabul edilemez” dedi.

İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Halk Direniş Komitesi de talepleri yerlerine getirilene kadar ateşkes yapmayacaklarını belirtti.

Sabah 08.00’de başlayan 12 saatlik ateşkesin bitmesinin ardından Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları İsrail’e füze atışına başlamıştı.

Hamas yönetimi, ateşkes süresince beklenen yardımların Gazze’ye girememesi nedeniyle bölgedeki gruplar arasında fikir ayrılıkları yaşandığını duyurdu.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, "İsrail kendi amaç ve çıkarlarına uygun olarak tek taraflı ateşkes ilan ediyor. Bunu yaparken nefes alıp, askeri stratejisini yeniden gözden geçiriyor. İsrail şu anda bir çıkmazda ama dünyaya savaşı kendisinin yönettiği imajını vermeye çalışıyor. Ama ipler direnişin elinde" dedi.

İsmail Rıdvan, "İsrail böyle yaparak Hamas'ı zor durumda bırakmaya çalışıyor. İsrail tüm yaptıklarının sonucuna katlanacak. Biz ateşkes önerisini insani amaçlarla kabul ettik. İsrail’in saldırıları genişletmek için bahaneye ihtiyacı yok. Hiç bir gerekçe olmadan kadın ve çocukları öldürmeye devam ediyor. Uluslararası camia bilmelidir ki, İsrail savaş suçu işliyor ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalıdır" ifadelerini kullandı.

gazzede-son-durum-ateskes-bitti-israil-vuruyor.jpg

FİLİSTİN'DEN İLK YARALI TüRKİYE'YE GETİRİLDİ

Gazze'ye operasyon düzenleyen İsrail'in bombardımanlarında yaralanan Filistinli Muhammed Türkiye'de.

Abdulrauf Gazi Muhammed'i Atatürk Havalimanında TİKA Başkanı Serdar çam Karşıladı. Türk Hava Yollarının tarifeli seferiyle Mısır’ın Başkenti Kahire’den İstanbul’a getirilen Abdulrauf Gazi Muhammed, Atatürk Havalimanı apronuna giren özel bir ambulansla alınan tedavilerinin yapılması için Bakırköy Doktor Sadi Konuk hastanesine götürüldü.

Filistinli yaralıyı apronda karşılayan (TİKA) Başkanı Serdar çam gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan acı dolu günlerden sonra ilk defa hasta çıkışı sağlandığını söyledi. çam, hastanın Mısır'da Refah Kapısı'ndan Ariş'e getirildiğini dile getirerek, "Ariş'te şu anda 60'a yakın hastaneden çıkış yapmış ancak pasaportları olmadığı için Mısır'dan çıkışlarıyla ilgili sıkıntılar varmış" diye konuştu. Filistinli Muhammed'in Sağlık Bakanlığı'nın altyapıyı hazırlamasıyla ilk yaralıyı vize ve pasaport işlemleri Kahire Büyükelçiliğimiz tarafından tamamlandıktan sonra buraya getirttik. Sayın Başbakanımızın talimatı ve imkanlar çerçevesinde diğer yaralıları ve hastaları buraya getirmeye çalışacağız." diye konuştu.

PARİS'TEN HENüZ SONUç çIKMADI

Paris'te bir araya gelen Türkiye, Katar, ABD, Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere Dışişleri Bakanları Gazze’de kalıcı ateşkes sağlanması için yoğun görüşmeleri sürdürse de henüz beklenen sonuç çıkmadı.
Paris’te Gazze’de kalıcı ateşkes anlaşmasına varılması için yoğun çabaları sürdüren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı basın açıklamasında, bölgede kalıcı ve sürdürülebilir bir ateşkes olana kadar çaba sarf edeceklerini belirterek, bundan asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Gazze'deki insani durumun giderek kötüleştiğini dile getiren Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Ramazan Bayramı yaklaşırken şiddetini arttıran saldırılara karşın bölgede kalıcı ateşkesin sağlanması için Türkiye olarak çabalarımızı daha da arttıracağız. Zaten başından beri bunun için çabalıyorduk. Hatta son birkaç gündür, Sayın Kerry ile konuya ilişkin birçok kez görüş alışverişinde bulunduk, telefonla konuştuk. Bugün hala devam ediyoruz. Aslında ateşkese çok yaklaşmıştık ancak İsrail tarafı son anda reddetti. Hala çok çalışıyoruz. Kalıcı ateşkes sağlanana kadar konunun takipçisiyiz. Türkiye olarak bu iş sonuçlanana kadar uğraşacağız. Tüm müttefiklerimize, tüm taraflara şunu söyleyebilirim ki Türkiye çok çalışıyor. Türkiye, kalıcı ateşkes için çok çalışıyor"

"İnternethaber"
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.