1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. İsrail ateşkesi bozdu
İsrail ateşkesi bozdu

İsrail ateşkesi bozdu

Gazze'de son durum... İsrail 72 saatlik ateşkes kararını topçu ateşi başlatarak bozdu... Hamas saldırıya karşılık verdi...

A+A-

Erzurum Güncel-

Gazze'de son durum... Gazze son dakika haberleri...

BM ve ABD'nin bugün saat 08:00'da başlayan 72 saatlik ateşkes çağrısını kabul ettiğini açıklayan İsrail Gazze'nin güneyindeki Refah bölgesine topçu ateşi başlatarak ateşkesi bozdu. 

Saldırıda 6 Filistinli yaralanırken Hamas da İsrail'e karşılık verdi. İsrail'in güneybatısındaki Eşkol bölgesindeki Kerem Shalom kibbutzunda sirenler çalıyor.

öLENLERİN SAYISI

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başlamasından buyana ölenlerin sayısı 1422, yaralananların sayısı ise 8 bine yükseldi.

Yaralıların çoğunun durumu ciddi. Bir çok yaralı ise ailesinin tamamını kaybetmiş durumda.

gazze-de-son-durum-son-dakika.jpg

ATEŞKES KARARI

Yayınlanan ortak bildiride, ateşkesin 1 Ağustos Cuma sabahı yerel saatle 08.00'de başlayacağı ve 'uzatılmadıkça' 72 saat süreceği açıklandı.

İsrail ordusunun kara birlikleri ve Hamas askerleri bu süre zarfında ilerlemeyecek ve yerlerinden ayrılmayacak, ancak İsrail, Hamas'ın kullandığını iddia ettiği ve kendi savunma hatlarının gerisinde kalan tünellere yönelik operasyonlara devam edecek.

Hamas Sözcüsü Fevzi Barhum, İsrail ateşkese uyduğu sürece Hamas ve diğer tüm grupların 72 saatlik ateşkes kararına uyacaklarının sözünü verdi. İsrail hükümeti de ateşkesi resmen doğruladı.
Kerry ve Ban'ın ortak açıklamasında şu ifadelere de yer verildi:

''Bu süreçte Gazze'de yaşayan siviller, acil olan ihtiyaçlarının karşılayacak, cenazelerin defnedilmesi, yaralıların tedavi edilmesi ve gıda stoklamak gibi hayati ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Ayrıca su ve elektrik temin eden tesislerin tamir edilmesi de bu süreçte devam edecek. İsrail ve Filistin tarafından heyetler, kalıcı bir ateşkese ulaşmak amacıyla, Mısır'ın daveti üzerine Mısır hükümetiyle müzakerelere başlamak üzere Kahire'ye gidecekler. Taraflar, bu müzakerelerde her türlü sorunu masaya yatıracak.''

"İnternethaber"
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.