1. HABERLER

  2. GENEL

  3. İstanbul Emniyet Müdürü'nden açıklama
İstanbul Emniyet Müdürü'nden açıklama

İstanbul Emniyet Müdürü'nden açıklama

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel-

İstanbul çağlayan Adliyesi'nde yaşanan rehine krizinin ardından düzenlenen operasyonda 2 terörist ölü ele geçirilirken, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ağır yaralandı.

Edinilen ilk bilgilere göre, İstanbul çağlayan Adliyesi'nde Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan şahıslara yönelik operasyon başlatıldı. Operasyon sırasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Savcı Mehmet Selim Kiraz Florance Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldı.

Operasyonda 2 teröristin ölü ele geçirildiği öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

SELAMİ ALTINOK'TAN AçIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürü Altınok yaptığı açıklamada '6 Saat boyunca sabırla metanetle ve bütün güvenlik önlemlerini almak şartıyla yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda malesef teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda rehin almış oldukları savcımızın odasında silah seslerinin gelmesi üzerine emniyet birimlerimiz güvenlik birimlerimiz odaya operasyon yapmışlardır. Bütün iletişim kanallarının kullanılmasına rağmen silah sesleri üzerine başlatılan operasyon sonucunda başsavcımız ağır yaralı olarak Florence Nightingale hastanesinde olup 2 terörist de ölü olarak ele geçirilmiştir. Bütün iletişim kanallarına kullanmamıza rağmen hiç kimsenin canının yanmaması için bütün mücadele verilmiş olmasına rağmen terörist gruplar bu emniyet ve adli teşkilatın bütün iyi niyetlerine rağmen olumlu bir netice alınmamış ve savcımıza salihla müdahalede bulunmuşlardır. Biz de operasyonu gerçekleştirdik. Savcımız şuanda ameliyatta acil şifalar diliyorum.

Eylemci teröristlerinde şu anda yukarda adli boyutu ile çalışmalar yapılmaktadır başsavcımıza acil şifalar diliyor, adalet teşkilatımıza geçmiş olsun diyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti ile kimsenin baş edemeyeceğini özellikle belirtmek istiyorum. Devletin savcısına nerede bir el kalkarsa güvenlik birimlerimiz o elleri mutlaka kıracaklardır.

İstanbul Emniyet Müdürü Altınok son olarak "olay şu an çok sıcak her hangi bir soruya cevap vermiyoruz" dedi.

BAŞSAVCI VEKİLİ: TERöRİSTLER SİLAHLARI İLE öLü ELE GEçİRİLDİ

Emniyet Müdürü Altınok'un ardından Başsavcı vekili yaptığı açıklamada Bugün çağlayan Adliyesi elim bir gün yaşadı. Bir değerli meslektaşımız vazifesini yapmakta iken 2 silahlı terör mensubu tarafından odasına kilitlenerek ve kafasına silah dayanılarak bir eyleme maruz kaldı. Tabi Sayın Vali'nin de izah ettiği üzere yaşadığımız bu 8-9 saatlik süre içinde biz hep iyi niyetle iletişim kanallarını açık tutarak karşılıklı düşünceleri alarak kimsenin bir kılına zarar gelmeden bu eylemin bitirilmesini bekledik. Hep iyi niyetlerle yaklaşıldı. Eylemin sonlandırılması istendi fakat yine iletişim devam etmekte iken savcımızın odasından silah seslerinin gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz haklı olarak müdahalede bulundular. Müdahale sonrası çok değerli savcımız ağır yaralı olarak şu an hastanede kendisine yüce Allah'tan sağlık diliyoruz. İnşallah hayatta kalır. Diğer iki teröristte kullandıkları silahlarla birlikte ele geçti. Biz yargı camiası olarak bu olaydan gerekli dersler çıkartılacaktır.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.